شناسهٔ خبر: 69808354 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: فردا | لینک خبر

استقبال وزرای خارجه اروپا از طرح موشکی بایدن برای اوکراین

رسانه های غربی از استقبال گسترده وزرای خارجه اتحادیه اروپا در نشست بروکسل از تصمیم جو بایدن برای امکان استفاده اوکراین از موشک‌های دوربرد برای حمله به اهدافی در خاک روسیه خبر دادند.

صاحب‌خبر -

روزنامه «تاگس شاو» آلمان در مطلبی نوشت: در نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل، تصمیم ایالات متحده آمریکا برای امکان استفاده اوکراین از موشک های ATACMS برای حمله به اهدافی در خاک روسیه با استقبال گسترده ای مواجه شد.

اخیرا پس از تردیدهای بسیار، ایالات متحده اکنون به اوکراین اجازه می دهد تا از این سلاح های تامین شده توسط ایالات متحده برای حملات در عمق روسیه استفاده کند.

آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه فدرال آلمان در این باره گفت: این مجوز به اوکراین اجازه می دهد پایگاه های پرتاب روسیه را نابود کند. بائربوک در شبکه RBB گفت: دفاع از اوکراین به این معناست که منتظر نباشیم تا موشک بر فراز مرز پرواز کند. به گفته وی برخی از مناطق اوکراین آنقدر به مرز روسیه نزدیک هستند که پدافند هوایی کمکی نمی‌کند، زیرا موشک خیلی سریع اصابت می‌کند.

دولت لهستان نیز از این تصمیم جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا حمایت کرد. رادوسلاو سیکورسکی، وزیر امور خارجه لهستان در این باره گفت، بایدن به استقرار نیروهای کره شمالی در روسیه و حملات موشکی گسترده روسیه به زبانی که ولادیمیر پوتین می‌فهمد پاسخ داد. وی مدعی شد: قربانی تجاوز حق دفاع از خود را دارد.

گابریلیوس لاندسبرگیس، وزیر خارجه لیتوانی هم در عین حال گفت مشخص نیست که آیا اوکراین موشک های ATAMCS کافی برای ایجاد تفاوت در میدان جنگ دارد یا خیر. لندسبرگیس، که همراه با دیگر کشورهای حوزه بالتیک، مدت‌هاست به شدت برای حمایت نظامی بیشتر از اوکراین تلاش می‌کند، گفت: من هنوز شامپاین را باز نمی‌کنم.

جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم در این نشست از کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواست اجازه استفاده از سلاح های غربی برای حملات اوکراین در روسیه را نیز بدهند. وی در این باره گفت: من بارها و بارها گفته‌ام که اوکراین باید بتواند از سلاح‌هایی که ما ارائه می‌کنیم استفاده کند، نه تنها برای متوقف کردن تیرها، بلکه برای ضربه زدن به کمانداران.

ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین ماه‌ها با شرکای غربی خود برای تأیید استفاده از سلاح‌های دوربرد علیه اهداف روسی لابی کرده است. علاوه بر ایالات متحده آمریکا، فرانسه و بریتانیا هم اکنون چنین تسلیحاتی را به اوکراین ارائه می کنند. اخیراً گزارش هایی از هر دو کشور مبنی بر بررسی آزادی درخواست شده استفاده از این تسلیحات توسط اوکراین منتشر شده است. ژان نوئل بارو، وزیر امور خارجه فرانسه امروز گفت که بررسی این گزینه ادامه خواهد داشت.

وی همچنین گفت که امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه قبلاً اعلام کرده بود که در حال بررسی این گزینه برای «حمله به اهدافی است که روسیه از آنجا به خاک اوکراین حمله می‌کند».

کاسپار ولدکامپ، وزیر امور خارجه هلند هم این تصمیم آمریکا را پاسخی مناسب به ( ادعای غرب) در استقرار سربازان کره شمالی در سمت روسیه می داند.

روزنامه هندلزبلات آلمان هم نوشت: بریتانیا و فرانسه می خواهند از الگوی آمریکا پیروی کنند و به اوکراین اجازه دهند از سلاح های دوربرد علیه خاک روسیه استفاده کند. این دو کشور البته در نشست روز دوشنبه هیچ بیانیه رسمی در این باره ندادند.

مخالفت وزرای اروپایی با تعلیق مذاکرات منظم با اسرائیل

وزرای خارجه اتحادیه اروپا در نشست امروز خود در بروکسل با پیشنهاد اخیر مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برای تعلیق مذاکرات منظم با رژیم صهیونیستی به دلیل جنایات در غزه و لبنان مخالفت کردند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه «پاسایر نویه پرسه»، اتحادیه اروپا در حال حاضر گفتگوهای سیاسی منظم با اسرائیل را - علیرغم اتهامات جدی علیه اسرائیل به دلیل جنایات در غزه و لبنان - متوقف نخواهد کرد.

در نشست امروز ( دوشنبه) وزرای خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل، چندین کشور اعلام کردند که نمی‌خواهند با پیشنهاد مربوطه جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برای تعلیق مذاکرات منظم با رژیم صهیونیستی موافقت کنند. از آنجا که این طرح باید به اتفاق آرا تصمیم گیری شود، تا اطلاع ثانوی قابل اجرا نیست.

به گفته دیپلمات ها، سیاستمدارانی که از ابتکار بورل در این نشست حمایت نکردند عبارتند از آنالنا بائربوک، وزیر خارجه فدرال آلمان و همتایان وی از کشورهایی مانند اتریش، جمهوری چک، مجارستان و هلند.

با این حال، بائربوک آمادگی خود را برای انجام اقدامات هدفمند علیه اعضای کابینه رژیم صهیونیستی که حق موجودیت فلسطینی ها یا قوانین بین المللی را زیر سوال می برند، ابراز کرد. بورل اخیراً پیشنهادی برای اقدامات تنبیهی علیه بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی و ایتامار بن گویر وزیر پلیس رژیم صهیونیستی ارائه کرده است.

بائربوک در عین حال در موضعی دوگانه در مورد وضعیت نوار غزه ابراز نگرانی کرده و گفت: رنج مردم به ویژه کودکان غزه را به سختی می توان در قالب کلمات بیان کرد. هیچ بهانه ای وجود ندارد که چرا کمک های بشردوستانه نمی توانند وارد غزه شوند.

در واکنش به حملات رژیم صهیونیستی در نوار غزه و لبنان، جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اخیرا خواستار تعلیق گفتگوهای سیاسی منظم با این رژیم شده است. به گفته وی دلیل این درخواست گزارش‌های سازمان‌های بین‌المللی مستقل است که نشان می‌دهد اسرائیل حقوق بشر و قوانین بین‌المللی بشردوستانه را نقض می‌کند.

در همین حال، جنگ و خشونت و خونریزی رژیم اشغالگر صهیونیستی در غزه و لبنان همچنان ادامه دارد.

اسرائیل بارها به دلیل ممانعت از کار امدادرسانان سازمان ملل و همچنین ورود کمک‌های انسانی به غزه مورد انتقاد قرار گرفته است./تسنیم