شناسهٔ خبر: 69812318 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

مدیرکل بازرسی گلستان در گفت‌و‌گو با دانشجو:

عوارض کارخانه سیمان گلستان ناشی از عملکرد مدیران استان است

بازرس کل استان گلستان با اشاره به وجود برخی خلا‌های قانونی در حوزه اجرای وظایف نهاد‌های متولی و ناظر بر فعالیت کارخانه سیمان شرق این استان گفت: بخشی از پیامد‌ها و عوارض این واحد ناشی از عملکرد مدیران گلستان است

صاحب‌خبر -

عبدالله آقا علیخانی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو اظهار کرد: در خصوص پیامد‌ها و عوارض زیست محیطی کارخانه سیمان پیوند چند نکته اساسی وجود دارد که با کمک کارشناسان در حال پیگیری آن هستیم و پس ازجمع‌بندی اطلاع رسانی خواهد شد. 

مدیرکل بازرسی گلستان گفت: برخی ادعا‌ها و گمانه‌زنی‌ها حکایت از آن دارد که این شرکت فراتر از مجوز و خارج از محدوده مجاز مبادرت به برداشت مواد اولیه نموده است که این مباحث اثبات نشده است.

وی ادامه داد: ریشه برخی از گمانه زنی‌ها، اختلاف بر ارقام مندرج بر مجوزه‌های مختلف است؛ مدیران شرکت پیوند سیمان گلستان مدعی هستند که از ۳۶ هکتار مجوز برداشت که از نهاد‌های قانونی تحصیل کرده اند؛ فقط ۲۴ هکتار آن را برداشت کرده اند.

مدیرکل بازرسی گلستان گفت: این موضوعات توسط کارشناسان رسیدگی می‌شود؛ اگر عرصه برداشت شده خارج از محدوده مجاز باشد یا بیشتر برداشت شده باشد؛ مدیران کارخانه به دادگاه معرفی خواهند شد.

آقا علیخانی ادامه داد: بخشی از عوارض و آثار منفی فعالیت این کارخانه ناشی از عملکرد مدیران استانی است و بخشی هم، به ابهامات قانونی موجود برمی‌گردد.

وی گفت: در این واحد ۴۰۰ تا ۵۰۰ کارگر فعال هستند و نمی‌شود بدون مستند قانونی و بر مبنای احساس تصمیم گیری کرد.

مدیرکل بازرسی گلستان افزود: در بررسی‌های انجام شده مشخص شد که هیچ دستورالعمل اجرایی برای نظارت بر عملکرد معادن وجود ندارد هرچند قانون آن وجود است.

وی گفت در صورت قطعیت در خصوص عدم وجود دستورالعمل موضوع به مرکز اطلاع رسانی خواهد شد تا در این خصوص چهار اندیشه شود.

گفتنی است؛ کلنگ احداث کارخانه سیمان در سال ۸۱ به زمین خورد. کارخانه سیمان پیوند گلستان از سال ۸۲ فعالیت خود را آغاز کرد تا سالانه یک میلیون تن سیمان را به تولید برساند. در سال ۸۹ به تولید کلینکر و در سال ۹۰ به تولید سیمان خاکستری رسید. اکنون این کارخانه ظرفیت تولید یک میلیون و ۵۰ هزار تن سیمان را دارد.

در سال ۹۲ و پس از افزایش سهام بنیاد مستضعفان در این شرکت، مدیریت آن به هلدینگ گسترش صنایع معدنی کاوه پارس وابسته به این بنیاد واگذار شد و پس از آن بود که مدیران شرکت تصمیم به افزایش مستمر کیفیت و تولید محصول گرفتند. گفته می‌شود کارخانه سیمان پیوند بزرگترین کارخانه صنعتی در استان گلستان است و به همین دلیل، فعالیت آن بدون وقفه ادامه یافته است؛ حتی وقتی فعالان زیست محیطی، نسبت به آلودگی هوا و تغییرات اقلیمی در پی فعالیت این کارخانه هشدار می‌دادند.