شناسهٔ خبر: 69811873 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

فوق تخصص کلیه و فشار خون دانشگاه علوم پزشکی زاهدان:

بیماری‌های کلیوی بصورت خاموش آغاز می‌شود

فوق تخصص کلیه و فشار خون دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: نارسایی‌های کلیوی در مراحل اولیه خاموش و بدون علامت هستند.

صاحب‌خبر -

دکتر علیدادی در گفت وگو با ایسنا، افزود: بیماری‌های کلیه در اکثر موارد بدون علایم بوده و این که همه بیماریهای کلیه با درد یا علامت خاصی است یک باور اشتباه است، معمولا افرادی که سنگ کلیه یا بیماری التهابی شدید، عفونت شدید کلیوی دارند باعث درد می شود.

وی افزود: روند پیشرفت بیماریهای کلیه تدریجی است و بیمار ممکن است تا حدودی آن را حس نکند به همین دلیل توصیه می شود افراد بعد از ۲۰ سالگی غربالگری خاص این بیماری را انجام دهند.

وی در خصوص علائم نارسایی کلیوی گفت: از علائم مهم بیماریهای کلیه می توان از درد پهلوها، تغییر رنگ ادرار، تهوع و استفراغ و ورم پاها نام برد.

وی با اشاره به اینکه برای تشخیص بیماری، بعد از معاینه فیزیکی و انجام آزمایشات ضروری است، ادامه داد: درمان بیماری های کلیوی اگر در ابتدا تشخیص داده شود راحت تر است اما اگر پیشرفت کند سخت تربوده و ممکن است قابل درمان نباشد.

دکتر علیدادی افزود: بیماریهای فشارخون، دیابت، چاقی ممکن است باعث بیماری های کلیوی شده و به کلیه ها آسیب برساند و افرادی که سابقه دیابت، روماتیسم و حتی فشارخون دارند باید به پزشک مراجعه کنند.

وی در پایان افزود: نارسایی های کلیه اگر درمان مناسب انجام ندهند، ممکن است فرد نیازمند دیالیز شود. بهترین راه برای زنده ماندن بیمار بعد از دیالیز پیوند کلیه است اما باید بیمار تا آخر عمر دارو مصرف کند.

انتهای پیام