صاحبخبر - به گزارش حوزه بینالملل خبرگزاری تقریب (تنا)، جان کویگلی، استاد بازنشسته حقوق بینالملل در دانشگاه ایالتی اوهایو و کارشناس حقوقی گفت: «فکر میکنم با توجه به آنچه در غزه رخ داده از جمله در جبالیا که اسرائیل تلاش میکند همه مردم را از آنجا اخراج کند، دادگاه به این نتیجه خواهد رسید که نسلکشی در غزه اتفاق افتاده است.»
کویگلی افزود که اسرائیل ممکن است صلاحیت دادگاه را به چالش بکشد اما دیوان بینالمللی دادگستری باید کار خود را انجام دهد. وی همچنین بر دستور دیوان بینالمللی دادگستری در ماه ژانویه تاکید کرد.
وی تاکید کرد: «دادگاه گفت که اسرائیل باید از کشتن خودداری کند.»
وی خاطرنشان کرد که اجرای دستورات دادگاه با چالشهایی همراه است. اگر دیوان بینالمللی دادگستری احکامی صادر کند که میداند اجرا نمیشوند، این خطر وجود دارد که بیاثر تلقی شود.
این استاد بازنشسته دانشگاه توضیح داد که وضعیت غزه با نسلکشیهای قبلی در بوسنی و کرواسی متفاوت است و تاکیدکرد که غزه علاوه بر کشتار، با شرایط تحمیلی برای تخریب فیزیکی مواجه است که با مادهای از کنوانسیون نسلکشی که به وضوح توسط اسرائیل نقض شده است، همسو است.
کویگلی با اشاره به این که حل و فصل پروندهها در دیوان بینالمللی دادگستری سالها طول میکشد، گفت: «تصمیمهایی که براساس ماهیت آنها گرفته میشود، اغلب برای رسیدگی به وضعیت فوری کمک چندانی نمیکند.»
وی همچنین بر اهمیت دخالت سایر کشورها در روند قانونی تاکیدکرد و ابراز امیدواری کرد که کشورهای بیشتری در پروندههای علیه اسرائیل مداخله کنند.
انتهای پیام/∎