شناسهٔ خبر: 69801799 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: تقریب | لینک خبر

انتقاد روزنامه‌نگار یهودی هلند از تبعیض علیه مسلمانان

اوا پرینس، روزنامه‌نگار یهودی هلندی از موضع‌گیری جانبدارانه دولت این کشور نسبت به حامیان اسرائیل و متهم کردن مسلمان به "یهودستیزی" انتقاد کرد.

صاحب‌خبر - به گزارش حوزه بین‌الملل خبرگزاری تقریب(تنا)؛  اوا پرینس، روزنامه‌نگار یهودی هلندی با بیان این که مسلمانان بیش از یهودیان در این کشور مورد تبعیض قرار می‌گیرند، از تعبیر دولت از خشونت‌های آغاز شده توسط هواداران اسرائیل با عنوان «یهود ستیزی» انتقاد کرد.

وی با اشاره به این که بر اساس گزارش آژانس حقوق اساسی اتحادیه اروپا(FRA)، با عنوان «مسلمان بودن در اروپا، تجربیات مسلمانان»، هلند یکی از کشورهای اروپایی است که مسلمان ستیزی (اسلام هراسی) در آن بیشترین رواج را دارد، تصریح کرد: مسلمانان در این کشور بسیار بیشتر از یهودیان در معرض تبعیض هستند.

پرینس که به مدت 30 سال روزنامه‌نگار آزاد در هلند بوده است، اظهار داشت که تعبیر این درگیری‌ها با عنوان «یهودستیزی» باوجود این که هواداران اسرائیلی شعارهایی از قبیل «همه عرب ها را بکش» و «کودکی در غزه نمانده» را قبل از بازی آژاکس-مکابی سر می‌دادند، به معنای هدف قرار دادن شهروندان مسلمان و مراکشی است.

این روزنامه‌نگار هلندی با تاکید بر این که دولت راست افراطی هلند از نسل‌کشی اسرائیل در غزه حمایت کرده و از حوادث آمستردام برای تقویت گفتمان‌های ضدمسلمانان استفاده می‌کند،گفت: «از وقایعی که در آمستردام پس از بازی آژاکس و مکابی تل آویو به عنوان "یهودستیزی" به تصویر کشیده شد، ناراحت است.»

وی با بیان اینکه وضعیت سیاسی در هلند نگران کننده است، گفت: "اگر در حال حاضر در هلند مسلمان بودم، احساس امنیت نمی‌کردم. استفاده از یهودستیزی برای این منظور عمیقاً من را آزار می‌دهد و به همین دلیل است که صدایم را بلند می‌کنم." 

پرینس با بیان اینکه حمایت از نسل‌کشی اسرائیل در غزه از ابتدا وحشتناک بوده است، تاکیدکرد: «حالا وضعیت بدتر می‌شود. آنها مسلمانان را به عدم ادغام کافی در جامعه متهم می‌کنند. بر اساس گزارش‌هایی که اسرائیل تهیه کرده است، برخی سازمان‌ها متهم به حمایت از حماس هستند. دولت از نسل‌کشی حمایت می‌کند و برای من باور نکردنی است که اکثریت پارلمان حامی این رژیم است.»

پرینس در مورد اسلام هراسی و تبعیض علیه مسلمانان در هلند گفت: گزارش اخیر اتحادیه اروپا نشان داد که هلند یکی از اسلام‌هراس‌ترین کشورهای اروپاست. این وضعیت مدت‌هاست ادامه دارد. حزب ویلدرز (گرت، رهبر حزب راست افراطی آزادی) ناگهان به بزرگترین حزب تبدیل نشد. این احساس، برای مدت طولانی وجود داشته است. 

این روزنامه نگار یهودی ناراحتی خود را از هولیگان‌های اسرائیلی که در خیابان‌های آمستردام راه می‌روند و شعارهای نژادپرستانه و حمایت از نسل کشی سر می‌دهند، ابراز کرد و گفت: "وقتی فیلم هولیگان‌ها را در اینستاگرام تماشا کردم که فریاد می‌زدند "همه عرب‌ها را بکشید" شوکه شدم. آنها جملات وحشتناکی مانند" هیچ مدرسه‌ای در غزه باقی نمانده است، زیرا هیچ کودکی باقی نمانده است» می‌گفتند.

پرینس با ابراز تعجب از این که این حادثه به جای پیام‌هایی در محکومیت افراط و تفریط هولیگان‌های اسرائیلی در روز بعد از مسابقه به عنوان یک "حمله یهودی ستیزانه" به تصویر کشیده شد، گفت: "چطور این امکان وجود دارد؟" فکر کردم، چطور می‌توانی حرف‌های هولیگان‌ها را محکوم نکنی، من فهمیدم که برخی از آمستردامی‌ها با این افراد درگیر شده‌اند؛ اما ربطی به یهودستیزی ندارد، هولیگان‌های اسرائیلی دقیقاً به خاطر آن‌چه فریاد می‌زنند و احتمالاً انجام می‌دهند مورد حمله قرار گرفته‌اند. حتی به این دلیل که آنها سربازان اسرائیلی بودند که نسل‌کشی در غزه را جشن می‌گرفتند. 

وی افزود: دولت راست افراطی ما از هر فرصتی استفاده می‌کند تا تصویر بدی از مسلمانان و مردم مراکشی الاصل ارائه بدهد. در مورد موضوع یهودی‌ستیزی، لازم است این را به خاطر بسپاریم. کسانی که هولوکاست را مرتکب شدند مسیحیان سفیدپوست اروپایی بودند. بنابراین، این که مسلمانان را متهم به یهودستیزی می‌کنند کاملاً مشکوک است. این همه در مورد تبعیض و تعصب و همچنین یک دروغ است. 

پرینس با بیان این که دولت راست افراطی در این کشور از نسل‌کشی در اسرائیل حمایت می‌کند، گفت: اکنون آنها این حادثه را تحریف می‌کنند و می‌گویند که آمستردامی‌های مراکشی، یهودیان بی‌گناه را کتک می‌زنند. آنها این کار را برای ایجاد نگرش منفی نسبت به مسلمانان انجام می‌دهند و برای این کار از یهودیان استفاده می‌کنند. 

پرینس با رد اظهارات سیاستمداران هلندی مبنی بر این که یهودیان احساس امنیت نمی‌کنند، گفت: من هرگز احساس ناامنی نکرده‌ام. من همچنین در تظاهرات حمایت از فلسطین شرکت کردم و در آنجا نیز احساس ناامنی نکردم.

"ما ساکت نخواهیم ماند"
پرینس با نوشتن مطلبی با عنوان "ما ساکت نخواهیم نشست"، خاطرنشان کرد که در رسانه ها و سیاست‌ها در هلند فقط صدای یهودیان طرفدار اسرائیل شنیده می‌شود.

پرینس از عبارات زیر استفاده کرد: درک حمایت از اسرائیل که مرتکب نسل‌کشی می‌شود برای من مشکل است. شما به عنوان یک یهودی چگونه می توانید با این هولیگان های نژادپرست همذات پنداری کنید؟ نامیدن این یهودی ستیزی یک دروغ کامل است. من به عنوان یک یهودی احساس می‌کنم به یک معنا مورد حمله قرار گرفته‌ام، زیرا نمی‌خواهم با اسرائیلی‌هایی که نسل‌کشی می‌کنند یا نسل‌کشی را جشن می‌گیرند، همذات به حساب بیایم.

"بی‌احترامی به تاریخ ما"
پرینس روزنامه‌نگار یهودی هلندی به مقایسه وقایع آمستردام با جنگ جهانی دوم واکنش نشان داد و گفت: "آنها آنچه را که اتفاق افتاد با جنگ جهانی دوم، قتل عام و شکار یهودیان مقایسه می‌کنند. بخش بزرگی از خانواده من در جنگ جهانی دوم کشته شدند. این توهین است که آنچه را برای این هولیگان‌ها اتفاق افتاد با آنچه یهودیان در جنگ جهانی دوم تجربه کردند، مقایسه کنیم.

پرینس با بیان این که این مقایسه او را بسیار عصبانی کرده است، گفت: "این دیوانگی است که ضرب و شتم چند اوباش جناح راست و حامی نسل‌کشی را با یک قتل عام علیه یهودیان مقایسه کنیم. این سوء استفاده از هویت و تاریخ یهودی من است.

آنها فقط با یهودیان صهیونیست ملاقات می‌کنند
پرینس با اشاره به این که دولت هلند فقط با برخی از گروه‌های یهودی ملاقات می‌کند، گفت: "تاکنون، هم دولت ملی و هم دولت‌های محلی فقط با یهودیان صهیونیست و سازمان‌های یهودی صحبت کرده‌اند. سازمان بسیار قدرتمندی به نام مرکز اطلاعات و اسناد اسرائیل (CIDI) وجود دارد و این سازمان دیدگاه اسرائیل را توضیح می‌دهد.

پرینس با بیان این که شهردار آمستردام و دیگر سیاستمداران با برخی گروه‌های یهودی ملاقات کرده‌اند، افزود: «می‌دانم که سیاست و رسانه‌های اصلی عمدتاً با صدای یهودیان صهیونیست صحبت می‌کنند».