شناسهٔ خبر: 69810770 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: رکنا | لینک خبر

چگونه در یک شرکت خصوصی حدود 10 هزار زن متخصص شاغل هستند؟

رکنا اقتصادی: شرکت قطعه‌سازی کروز با وجود تشدید تحریم‌ها علیه ایران توانسته ضمن پاسخگویی به نیازها با تولید محصولات با کیفیت مطلوب، الگویی موفق در این صنعت از خود ترسیم کند که با ظرفیت‌های پنهان و آشکار خود موتور صنعت خودروسازی را نیز به خوبی روشن نگه دارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش رکنا، صنعت قطعه‌سازی یکی از ارکان اصلی و حیاتی در صنعت خودروسازی و سایر صنایع تولیدی کشور محسوب می‌شود، این صنعت به عنوان بسیاری از بخش‌های اقتصادی، از جمله خودروسازی ، صنایع الکترونیک و بسیاری حوزه‌ها نقش اساسی ایفاء می‌کند. صنعت قطعه‌سازی کشور، به دلیل تحریم‌ها و نبود مدیریت جامع و کارآمد سال‌ها با چالش‌های متعددی روبرو بوده است. تورم و نوسانات نرخ ارز، فقدان سرمایه‌گذار داخلی و خارجی، ضعف در رویکردهای تحقیق و توسعه، چالش‌های موجود جهت دسترسی به دانش فنی و نوآوری ناکارآمدی در مدیریت زنجیره تامین و .... از جمله موانعی است که کارشناسان از آنها به عنوان چالش‌های صنعت قطعه‌سازی به منظور پیشرفت و روشن نگه داشتن صنعت خودروسازی یاد می‌کنند.

تحلیل‌گران معتقدند؛ برای حل این چالش‌ها، نیاز به سیاست‌های حمایت از تولید، سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه، بهبود شرایط تولید به منظور ارتقای سطح کمی و کیفی تولید در این صنعت کاملاً محسوس است، به گفته صاحبنظران  رفع مشکلات زیرساختی و تامین منابع مالی برای قطعه سازان نیز می‌تواند به رشد و توسعه این صنعت کمک کند و چنانچه سیاست‌های حمایتی و برنامه‌های جامع برای این صنعت تدوین شود، صنعت قطعه سازی ایران قادر خواهد بود که در بازارهای جهانی جایگاه واقعی خود در میدان رقابت پیدا کنند.

شرکت کروز، یکی از پیشگامان در صنعت قطعه ساز کشور محسوب می‌شود که به گفته‌ی کارشناسان در این صنعت، توانسته است با برنامه‌سازی منظم و استراتژیک، ضمن رفع نیازهای داخلی، به رشد و توسعه این صنعت کمک شایانی کند. این شرکت به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین و موفق‌ترین تولیدکنندگان قطعات خودرویی در ایران است که  علاوه بر تامین قطعات و  تجهیزات مورد نیاز خودروسازان داخلی، توانسته است با بهره‌گیری از مدیریت کارآمد در این صنعت الگویی موفق را ارائه دهد و موفق شده تا  با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین، برای هزاران نفر از افراد در سطح خُرد اشتغالزایی کند و از سوی دیگر تبدیل به یکی از منابع تولید درآمد در سطح کلان در کشور تبدیل شود.

درآمد ارزی و کاهش وابستگی به واردات

شرکت کروز با شناخت دقیق نیاز بازار و با بکارگیری بهینه ظرفیت‌های موجود در کشور توانسته است با گام برداشتن درمسیر اقتصاد مقاومتی، به طور مستقیم و غیرمستقیم به تقویت پتانسیل‌های موجود درجهت ارتقاء صنعت قطعه سازی گام بردارد و خود را به عنوان یکی از بازوهای قدرتمند جهت بومی‌سازی هرچه بیشتر این صنعت معرفی کند و به خوبی فعلِ «دور زدن تحریم» را صرف کند.

 پایداری و افزایش سهم بازار

بر اساس این گزارش؛ کروز توانسته است با محصولات با کیفیت و قیمت رقابتی، بخش عمده‌ای از بازار قطعات داخلی را در اختیار گیرد. این شرکت با ایجاد روابط مستمر و بلندمدت با خودروهای داخلی، خود را به عنوان یک تولیدکننده  قابل اعتماد و مطمئن معرفی کند، بعلاوه، کروز با استفاده از سیاست‌های بازاریابی و فروش توانسته است به هدف اصلی خود، یعنی حضور در بازارهای داخلی و حتی خارجی دست یابد و به گفته صاحبنظران به نظر می‌رسد با توجه به روندهای رو به رشد در زمینه نوآوری، تولید قطعات با کیفیت و توسعه بازارهای احتمالی، آینده روشنی برای این شرکت ترسیم شده است که با توجه به پشتوانه‌های تجربی و توانمندی‌های فنی، قادر است در آینده نیز به‌عنوان یک قطب اصلی در صنعت قطعه‌سازی کشور و حتی در بازارهای بین‌المللی ظاهر شود. این شرکت با بهره‌گیری از توانمندی‌های داخلی و همکاری با بیش از ۳۰۰ شرکت تولیدی، موفق به تأمین بیش از سه‌ هزار و ‌۵۰۰ نوع قطعه برای صنعت خودرو شده و برای ۲۰ هزار نفر به صورت غیرمستقیم شغل ایجاد کرده است. این دستاوردها نشان‌دهنده توانایی این شرکت در ایجاد یک زنجیره تأمین کارآمد و مؤثر است.

کروز به استفاده از مشاوران مجرب و پایبندی به استانداردهای سخت‌گیرانه معروف است و با ایجاد ارتباط مستمر با دانشگاه‌های معتبر کشور و تأسیس مراکز تحقیقاتی، توانسته دانش فنی خود را به‌روز کند و به طراحی و تولید هر نوع قطعه‌ای از خودرو بپردازد. در سال گذشته، کروز موفق به تولید بیش از ۵۸ میلیون قطعه برای خودروسازان شد که در قالب هزارو ‌۴۰۰ کد محصول عرضه شد. همچنین‌ این شرکت با توجه به تعهد خود به ایجاد فرصت‌های شغلی، حدود ۷۰ درصد از نیروی کار خود را به زنان اختصاص داده است. با وجود چالش‌های اقتصادی، کروز توانسته است با گسترش فعالیت‌ها و جذب نیروی کار بیشتر، به رشد و توسعه خود ادامه دهد.

این شرکت در حال‌حاضر سه سایت فعال در نقاط مختلف کشور دارد که حدود ۱۴ هزار نفر در آنها مشغول به کار هستند. کروز با هدف گسترش روزافزون فعالیت‌های خود، به دنبال جذب پرسنل بیشتری بوده و میانگین سنی نیروی کار آن حدود ۳۰ سال است که نشان‌دهنده تلفیق تجربه و دانش فنی نیروهای قدیمی با انرژی و خلاقیت نسل جوان است.

این گزارش می‌افزاید: شرکت کروز در صنعت قطعه سازی ایران به‌عنوان یک الگوی موفق عمل کرده است و  علاوه بر آن برای بازار داخلی و کمک به خودکفایی کشور، با ایجاد اشتغال، کسب درآمد ارزی و کاهش وابستگی صنعت قطعه‌سازی و خودروسازی، نقش مهمی در تقویت اقتصاد ملی ایفا کرده است و بر اساس پیش‌بینی‌های صورت گرفته درصورت ادامه سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه، بهره‌برداری از فناوری‌های نوین و گسترش بازارهای موجود، کروز می‌تواند به‌عنوان یکی از بازیگران اصلی صنعت قطعه‌سازی شود.

 تاثیر کروز در ارتقای استانداردهای صنعت قطعه سازی

جلب رضایت خودروسازان و اعتمادسازی در بین مشتریان داخلی و خارجی یکی از ویژگی‌های شرکت کروز اعلام شده که با توجه به سطح بالای استانداردهای محصولات تولیدی به آن دست یافته و در تلاش است، هم‌زمان با رشد و توسعه این صنعت در عرصه بین‌المللی با سرمایه‌گذاری در تحقیق، توسعه و نوآوری، سهم خود را در این بازارهای نوظهور افزایش دهد.

حمایت از مسئولیت‌های اجتماعی و محیط زیست

این گزارش حاکی است: کروز علاوه بر توجه به جنبه‌های اقتصادی و صنعتی، در خصوص مسئولیت‌های اجتماعی و محیط زیستی نیز دارای عملکرد قابل توجهی است. این شرکت با رعایت استانداردهای زیست‌محیطی در فرآیندهای تولید، تلاش کرده است تا پیامدهای منفی تولیدات صنعتی را به حداقل برساند و از سوی دیگر به ‌عنوان یک کارفرمای بزرگ، نقش فعالی در حمایت از پروژه‌های اجتماعی برعهده گیرد و به ارائه حمایت‌های مالی از برنامه‌های آموزشی، بهداشتی و فرهنگی در مناطق مختلف کشور، به وظایف اجتماعی خود عمل می‌کند.

شرکت قطعه سازی خودرو کروز

شرکت قطعه سازی خودرو کروز شرکت قطعه سازی خودرو کروز شرکت قطعه سازی خودرو کروز شرکت قطعه سازی خودرو کروز شرکت قطعه سازی خودرو کروز شرکت قطعه سازی خودرو کروز شرکت قطعه سازی خودرو کروز شرکت قطعه سازی خودرو کروز

برچسب‌ها: