شناسهٔ خبر: 69801496 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی:

قرابت فرهنگی خراسان جنوبی و حیدرآباد هند احیا می‌شود

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی گفت: قرابت فرهنگی خراسان جنوبی و حیدر آباد هند احیا می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان جنوبی، علی فرخنده امروز _دوشنبه بیست‌وهشتم‌آبان_ در اختتامیه کنگره ملی ابن‌حسام خوسفی در دانشگاه بیرجند، اظهار کرد: طرح از خوسف تا طوس از بیست‌ونهم آذر سال گذشته و با هدف تقویت هویت ایرانی مطرح شد.

وی با بیان اینکه با حمایت شخص استاندار اولین کنگره ابن حسام خوسفی در سه بخش برنامه‌ریزی شد، افزود: مسئولیت کمیته علمی کنگره با رئیس دانشگاه بیرجند بود که در این بخش ۱۲۰ مقاله از دانشگاه‌های کشور به دبیرخانه کنگره ارسال شده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی گفت: به بخش فرهنگی کنگره هم که مسئولیت آن با جهاد دانشگاهی بود، حدود ۴۰۰ اثر ارسال شده که شهریورماه برنامه آن برگزار شد.

وی گفت: حدود ۲۵۰ نفر از جوانان و نوجوانان در کارگاه این کنگره حضور یافتند و ۲۰۰ بیت از ابیات ابن حسام توسط استاد اسماعیلی مود تصنیف شده که از کتاب آن امروز رونمایی می‌شود.

فرخنده ادامه داد: ۳۰ اثر از ابیات ابن حسام که در مدح امیر المؤمنین است هم به این مناسبت تصویر نگاری شده که از کتاب آن هم رونمایی می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه با دستور استاندار بهسازی مقبره ابن حسام در دست اقدام است، اظهار داشت: تلاش شده قرابت فرهنگی بین خراسان جنوبی و حیدر آباد هند که در گذشته بوده را با حضور رایزن فرهنگی هند پروفسور شکلا احیا کنیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی ادامه داد: ۵۰۰ جلد دیوان ابن حسام هم با دستور استاندار به چاپ رسیده که از امروز در اختیار کتابفروشی‌ها قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه خراسان جنوبی خاستگاه پدران و مفاخر علم است، افزود: پیشنهاد می‌کنم به دلیل قرابت فرهنگی که با هند داریم در آینده نزدیک شاهد برگزاری یک رویداد فرهنگی در سفارت هند در ایران و در مرحله دوم در حیدرآباد هند با طرح از خوسف تا دکن باشیم.

احمد لامعی، رئیس دانشگاه بیرجند هم که دبیر بخش علمی این کنگره بود، در ادامه این مراسم با بیان اینکه ابن حسام در خصوص فضل و بصیرت ابیات بسیار خوبی دارد، گفت: برگزاری این کنگره با همکاری استانداری و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و با محوریت دانشگاه بیرجند سال گذشته مصوب شده بود.

وی با قرائت بیانیه کمیته علمی که بیان می‌کند در شرایطی که هویت ایرانی مورد حمله همه جانبه دشمن قرار گرفته، مهم‌ترین گام در این زمینه حفظ میراث فرهنگی ماست، ادامه داد: حدود ۱۵۰ محقق در این خصوص ثبت نام و ۱۳۰ نفر مقالات خود را ارسال کردند که ۹۰ مقاله برای چاپ در کتاب خلاصه مقالات و ۳ مقاله برای ارائه در کنگره برگزیده شد.

رئیس دانشگاه بیرجند گفت: بر اساس این بیانیه پیشنهاد می‌شود دبیرخانه دائمی ادبیات آئینی و ابن حسام خوسفی در دانشگاه بیرجند ایجاد و ۲۹ آبان به نام روز ابن حسام در تقویم رسمی کشور مصوب شود و ایجاد آرامگاهی مانند سعدیه، گذاشتن دو واحد درسی در خصوص نزاری و ابن حسام برای دانشجویان رشته کارشناسی زبان و ادبیات فارسی، از دیگر مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد.