شناسهٔ خبر: 69801059 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: همشهری آنلاین | لینک خبر

طرز تهیه شیره خرمالو ؛ ترفند انتخاب خرمالوی مناسب برای تهیه شیره خرمالو

برای تهیه شیره خرمالو باید نکاتی را رعایت کنید تا شیره خرمالوی شما رنگ و طعم بی نظیری داشته باشد.

صاحب‌خبر -

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از نمناک، خرمالو میوه ای پاییزی سرشار از خواص مختلف است که تنها در فصل کوتاهی از سال در دسترس است. اگر طرز تهیه شیره خرمالو را بدانید، می توانید در خانه شیره خرمالو تهیه کنید و در تمام طول سال از خواص این میوه استفاده کنید.

برای تهیه شیره خرمالو باید نکاتی را رعایت نمایید تا شیره خرمالوی شما رنگ و طعم بی نظیری داشته باشد. برای دانستن طرز تهیه شیره خرمالو این بخش از آشپزخانه نمناک را مطالعه نمایید.

شیره خرمالو چگونه درست میشود؟

انتخاب خرمالوی مناسب برای تهیه شیره خرمالو

خرمالوهای رسیده و سالم و شیرین انتخاب کنید. نباید خرمالوهای انتخابی شما گس و نارس باشند. اگر خرمالوی رسیده در دسترس ندارید، چند روز میوه ها را در کیسه پلاستیکی قرار دهید تا کاملا نرم شوند. در صورت گس بودن خرمالو، شیره طعم بدی می گیرد. می توانید برای تهیه شیره خرمالو از خرمالوی جنگلی که ریزتر از خرمالوی معمولی است، استفاده نمایید.

طرز تهیه شیره خرمالو در خانه

برای تهیه شیره خرمالو ابتدا:

مرحله اول:
بعد از خرید خرمالوی رسیده خرمالوها را بشویید و پوست آن را بگیرید تا شیره خرمالو شما خوش طعم تر شود. اگر برای تهیه شیره از خرمالوی جنگلی استفاده می کنید، نیاز به پوست گرفتن نیست.

مرحله دوم:
خرمالوها را با مقدار کمی آب ولرم در قابلمه ای بریزید و روی حرارت قرار دهید تا هسته آن جدا شده و شبیه فرنی شود.

مرحله سوم:
سپس یک کیسه پارچه ای نخی روی یک قابلمه پهن کرده و خرمالوها را درون کیسه نخی بریزید.

مرحله چهارم:
پارچه را آویزان نمایید و زیر آن ظرفی بگذارید تا شیره خرمالو خارج شده از کیسه به ظرف منتقل شود.

مرحله پنجم:
شیره را روی حرارت بگذارید، در این مرحله نباید آب به آن بیافزایید.

مرحله ششم:
حرارت را کم کرده و اجازه دهید شیره خرمالو غلیظ گردد، غلیظ شدن شیره ممکن است به چندین ساعت زمان نیاز داشته باشد. وقتی غلظت دوشاب مثل دوشاب خرما شد از رو اجاق بردارید.

مرحله هفتم:
بعد از خنک شدن شیره آن را در ظرف کاملا خشک و تمیز و درب دار نگهداری کنید.

نکات مهمی که باید در تهیه شیره خرمالو رعایت نمایید:

هرگز برای تهیه شیره از خرمالو گس استفاده نکنید.
برای خوش طعم شدن شیره پوست خرمالوهای معمولی را بگیرید.
تهیه شیره چندان آسان نیست و به زمان نیاز دارد.
حرارت شعله اجاق گاز در مراحل پخت باید کم باشد. حرارت زیاد باعث می شود که شیره ته گرفته و بوی سوختگی بگیرد.

کاربردهای شیره خرمالو

از شیره خرمالو می توانید:

به جای شکر در پختن حلوا از شیره خرمالو استفاده کنید.
شیره را با سرکه بجوشانید و «سرکه شیره» را با کاهو بخورید.
می توانید شیره را به شیر، شیر برنج افزوده و میل کنید.
برای صبحانه شیره خرمالو و ارده را امتحان کنید تا روزی پر انرژی داشته باشید.