- با سپرده یک میلیونی 3 ساله خانه دار شوید! | آغاز ثبت نام وام مسکن ۳.۷ میلیارد تومانی ویژه جوانان!
- اطلاعیه مهم؛ زمان واریز یارانه نقدی ۳۰۰ هزار تومانی | سرپرستان خانوار حسابشان را چک کنند | مشمولان یارانه ۳۰۰ هزار تومانی چه کسانی هستند؟
- اطلاعیه جدید دولت درباره یارانه نقدی | یارانه بگیران حتما بخوانند !
غذاهای محلی اردبیل ترکیبی از طعم و عطر بینظیر هستند که فواید زیادی دارند. فواید این غذاها باعثشده تا برخی از آنها بهعنوان غذای شرکتی در منوی کترینگها قرار بگیرند. ما در این مقاله میخواهیم انواع غذای محلی اردبیل و طرز تهیه آنها صحبت کنیم.
بهترین غذاهای محلی اردبیل
بهترین غذاهای محلی اردبیل که با طعم و عطری فوقالعاده شما را جذب خود میکنند، عبارتند از:
غذای محلی اردبیلی پیچاق قیمه
پیچاق قیمه یا خورشت بادام از جمله خوشمزهترین غذاهای اردبیلی است که عطر زیادی دارد و معمولاً در مهمانیها سرو میشود. بیشتر اردبیلیها پیچاق قیمه را برای نذری طبخ میکنند.
مواد لازم برای تهیه پیچاق قیمه:
گوشت گوسفندی |
300 گرم |
تخممرغ |
3 عدد (براساس تعداد افراد) |
خلال بادام خیسانده بهمدت 2 ساعت |
یکدوم پیمانه |
پیاز متوسط |
2 عدد |
رب گوجهفرنگی |
1 قاشق غذاخوری |
زعفران دمکرده |
3 قاشق غذا خوری |
آبلیمو |
1 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل و هل ساییدهشده |
بهمیزان لازم |
طرز تهیه پیچاق قیمه:
- ابتدا پیازهای خردشده را در روغن تفت دهید؛ سپس گوشتها را قیمه و به پیازها اضافه کنید.
- اجازه دهید گوشتها کمی تفت بخورند. حالا 3 لیوان آب جوش در ظرف بریزید و بگذارید تا مواد نیمپز شوند.
- خلال بادام، هل و زعفران را در روغن تفت دهید و به مواد اصلی اضافه کنید.
- پیاز باقیمانده را بهصورت خلالی تفت دهید. مقداری از پیازهای سرخشده را دوباره با گوجه تفتداده و به مواد اضافه کنید.
- بعد از پخت کامل مواد در قابلمه آبلیمو بریزید.
- تخممرغها را در ظرف جداگانه بشکنید و به مواد اضافه کنید. با پخت کامل تخممرغها و خورشت، حالا غذای اردبیلی شما آماده است؛ نوشجان.
غذای محلی اردبیل لونگی
یکی از غذاهای خوشمزه اردبیلی مرغ لونگی است که با چشیدن طعم آن طرفدار دائمیاش میشوید.
مواد لازم برای تهیه لونگی:
مرغ کامل |
یک عدد |
رب ازگیل |
بهمقدار لازم |
زردچوبه |
بهمقدار لازم |
زنجبیل تازه رندهشده |
۳ قاشق غذاخوری |
نمک |
بهمقدار لازم |
فلفل سیاه |
بهمقدار لازم |
روغن زیتون یا روغن نباتی |
بهمقدار لازم |
آب |
بهمقدار لازم |
مغز گردو |
بهمقدار لازم |
سیر و پیاز |
بهمقدار لازم |
طرز تهیه لونگی:
- مرغ را بشویید و با رب ازگیل مزهدار کنید. حالا در قابلمه یک لیوان آب با نمک و فلفل بریزید.
- مواد را با مرغ ترکیب کنید. تمام قسمتهای مرغ حتی قسمتهای داخلی شکم باید مزهدار شوند.
- روی مرغ سلفون بکشید و اجازه دهید 24 ساعت مواد کاملاً به خورد مرغ بروند. ظرف را در یخچال بگذارید.
- بعد از گذشت 24 ساعت، مرغ را از ظرف بیرون بیاورید.
- کمی گردو، زرشک، سیر، نمک، فلفل، زردچوبه، روغن زیتون و پیاز رندهشده به ترکیب مزهدار مرغ اضافه کنید. مواد را هم بزنید تا بافتی خمیرمانند پیدا کنند.
- فر را روی دمای 170 درجه سانتیگراد تنظیم کنید.
- نیمی از مواد را داخل شکم مرغ بگذارید و شکم را بدوزید. ظرف مخصوص فر را با روغن چرب کنید و مرغ و مواد باقیمانده را داخل آن بگذارید. روی ظرف را با فویل بپوشانید.
- ظرف را برای نیم ساعت در فر بگذارید.
غذای محلی اردبیل خینگل
اگر به اردبیل رفتید، حتماً طعم غذای خینگل را بچشید؛ البته امکان تهیه این غذا را طی چند مرحله ساده در خانه هم دارید.
مواد اولیه برای تهیه خینگل:
آرد |
2 پیمانه |
گوشت چرخکرده |
150 گرم |
پیاز |
یک عدد |
ماست |
2 پیمانه |
سیر |
3 حبه |
رب گوجهفرنگی |
2 قاشق غذاخوری |
زعفران دمکرده، نمک، فلفل و زردچوبه |
بهمقدار لازم |
طرز تهیه خینگل:
- آرد و نمک را ترکیب و بهمرور به مواد آب اضافه کنید. مواد را ورز دهید تا خمیر آماده شود. روی خمیر را با بپوشانید تا استراحت کند و حجم بگیرد.
- خمیر را روی سطح آرد با ضخامت 3 میلیمتر پهن کنید. حالا خمیر را در ابعاد 3 در 3 سانتیمتر برش دهید.
- خمیرها را برای نیم ساعت در هوای آزاد بگذارید تا خشک شوند.
- ظرفی روی گاز بگذارید و آب، نمک، فلفل و زردچوبه به آن اضافه کنید. بعد از جوشآمدن آب، خمیرها را داخل ظرف بریزید.
- با گرفتن خامی خمیرها، ابتدا آنها را آبکش کرده و سپس روی خمیرها آب سرد بریزید.
- گوشت چرخکرده را با پیاز تفت دهید و سپس به مواد رب با زعفران دمکرده اضافه کنید.
- خینگل را در ظرف سرو بکشید و مایه گوشتی، ماست و سیر رندهشده را روی مواد بریزید.
غذای محلی اردبیل خشیل
یکی از خوشمزهترین انواع صبحانههای اردبیلی خشیل است که با شیره سرو میشود.
مواد لازم برای تهیه خشیل:
بلغور گندم |
200 گرم |
آرد سبوسدار |
100 گرم |
آب و شیر |
هر کدام 250 میلیلیتر |
کره |
بهمیزان لازم |
شیره، عسل یا شکر |
بهمیزان دلخواه |
گردو و دارچین برای تزئین |
بهمیزان دلخواه |
طرز تهیه خشیل:
- بلغورها را برای چند ساعت بخیسانید و به مدت یک ساعت بپزید و آبکش کنید.
- آرد را تفت دهید.
- آب و شیر را اضافه کنید و مواد را هم بزنید.
- بلغورها را داخل مواد بریزید و هم بزنید.
- خشیل را در ظرف سرو بکشید و روی آن شیره انگور، شکر یا عسل بریزید.
غذای محلی اردبیل باسترما پلو
باسترما پلو که آن را با نام باسدیرما پلو میشناسند نیز یکی از محبوبترین غذاهای اردبیلی است که از انواع گوشت سفید و قرمز تهیه میشود و فواید زیادی دارد.
مواد لازم برای تهیه باسترماپلو:
برنج |
3 پیمانه |
گوشت مرغ |
چند تکه |
آلو خورشتی |
10 عدد |
گردو پورهشده |
یک لیوان |
پیاز نگینیشده |
3 عدد |
کره |
15 گرم |
رب انار ترش، رب آلوچه و رب ازگیل |
هرکدام یک قاشق غذاخوری |
زعفران دمکرده |
بهمیزان لازم |
نمک، فلفل و زردچوبه |
بهمیزان لازم |
طرز تهیه باسترماپلو:
- یک ساعت قبل از پخت غذا مرغ را با ادویه طعمدار کنید.
- پیاز را در ماهیتابه تفت داخل و به ظرف گردو اضافه کنید.
- مواد را کمی تفت دهید و مرغها را در ماهیتابه بگذارید.
- رب را در ماهیتابه بریزید و پخش کنید.
- بعد از تفتخوردن رب، یک لیوان آب به ماهیتابه اضافه کنید و بگذارید تا مرغها پخته شوند.
- برنج را بهروش آبکش تهیه کنید.
- کف قابلمه برنج حلقههای سیبزمینی را تفت دهید و روی آنها برنج بریزید.
- ظرف را با یک لایه برنج و یک لایه مواد گوشتی پر کنید.
- مابقی زعفران را روی برنجها بریزید و درب قابلمه را همراه با دمکنی بگذارید.
غذای محلی اردبیل، ارمغان آور طعمی لذیذ و عطری بی نظیری
انواع غذای محلی اردبیل با طعمی لذیذ و فوقالعاده میتوانند توجهها را از آن خود کنند. این غذاها با سالمترین مواد اولیه هم تهیه میشوند. در بلاگ ناریجه طرز تهیه غذاهای خوشمزه دیگری مثل غذاهای اردبیلی منتشر میشود؛ بنابراین اگر میخواهید تبدیل به آشپزی حرفهای شوید و طرز تهیه انواع غذاهای محلی اردبیل یا شهرهای دیگر ایران را یاد بگیرید، بلاگ این مجموعه را دنبال کنید.
سؤالات متداول
کدام غذای اردبیلی مناسب نذری است؟
پیچاق قیمه
خوشمزهترین صبحانه اردبیلی چیست؟
خشیل
خوشمزهترین غذای پلویی اردبیل کدام است؟
باسترماپلو
بهترین غذاهای زمستانی اردبیل چه هستند؟
بهدلیل قلیم سرد و کوهستانی اردبیل، بیشتر غذاهای این شهر در روزهای سرد زمستانی مناسب هستند.
∎