شناسهٔ خبر: 69797605 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

استاندار گیلان:

روزانه ۸۰۰‌ هزار مترمکعب انواع پسماند وارد تالاب بندرانزلی می‌شود

استاندار گیلان گفت: روزانه حدود ۸۰۰ هزار مترمکعب پسماندهای خانگی، صنعتی و کشاورزی وارد تالاب می‌شود که باید با راهکارهای عملی از ورود این میزان پسماند به تالاب جلوگیری کنیم تا این پسماندها به رسوبات موجود در این تالاب افزوده نشود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان، هادی حق‌شناس امروز _دوشنبه بیست‌وهشتم آبان_ در جلسه کارگروه ساماندهی تالاب بندرانزلی و مدیریت پسماند استان گیلان اظهار کرد: برای احیای تالاب بین‌المللی بندرانزلی برنامه هفت ساله‌ای در نظر گرفته شد که اکنون پنج سال از این طرح می‌گذرد، اما راه‌حل‌های ارائه شده باعث بهبود وضعیت تالاب نشده است.

وی افزود: به همین دلیل برای بهبود وضعیت تالاب باید راه‌حل‌های مناسب‌تری ارائه شود و در نخستین گام باید جلوی ورود پساب کشاورزی، خانگی و صنعتی گرفته شود تا این رسوبات به تالاب افزوده نشود و از سوی دیگر کار لایروبی نیز ادامه پیدا کند.

استاندار گیلان خاطرنشان کرد: اکنون حدود یک میلیارد مترمکعب رسوب در تالاب بندرانزلی انباشته شده است و نمی‌توان این میزان رسوبات را در کوتاه مدت لایروبی کرد، اما با جلوگیری از ورود رسوبات جدید و از سوی دیگر ورود سالانه دو میلیارد مترمکعب آب ورودی از محل نزولات آسمانی، می‌توان تالاب را احیا کرد.

حق‌شناس اضافه کرد: روزانه حدود ۸۰۰ هزار مترمکعب پسماندهای خانگی، صنعتی و کشاورزی وارد تالاب می‌شود که باید با راهکارهای عملی از ورود این میزان پسماند به تالاب جلوگیری کنیم تا این پسماندها به رسوبات موجود در این تالاب افزوده نشوند.

وی ادامه داد: وضعیت کنونی‌تالاب انزلی مناسب نیست و با توجه به اضافه شدن پسماندهای خانگی شهرستان‌های رشت و بندرانزلی، پسماند کشاورزی و پسماند شهر صنعتی رشت که آلوده است حدود ۳۶۹ نوع موجودات آبزی و پرندگانی که در این منطقه وجود دارند، در خطر انقراض قرار می‌گیرند.

استاندار گیلان گفت: پیمانکاران بخش خصوصی می‌توانند برای انجام پروژه‌های ملی در استان، رسوبات تله‌های رسوب‌گیر را جمع‌آوری کنند و این اقدام نیز باعث می‌شود تا رسوبات این تله‌ها کاهش چشمگیری پیدا کند.

حق‌شناس ادامه داد: برای احیای تالاب بندرانزلی فقط نباید به فکر لایروبی باشیم زیرا هزینه لایروبی بسیار زیاد و ظرفیت برداشت لایروبی بسیار ناچیز است؛ به همین دلیل باید به فکر سرمنشا باشیم.

حمزه عشوری، مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان نیز در این جلسه با اشاره به عملکرد این اداره کل در اجرای طرح جامع هفت ساله احیای تالاب بندرانزلی، تاکید کرد: با پس‌روی دو متری دریای خزر و ورود فاضلاب‌های بهداشتی شهری و روستایی به حوضه تالاب روبه‌رو هستیم.

وی با بیان اینکه میلیون‌ها تن رسوب از طریق رودخانه‌ها وارد تالاب انزلی می‌شود، بر اجرای پروژه‌های آبخیزداری در حوضه تالاب تاکید و اضافه کرد: بر اساس وظایف سازمان حفاظت محیط زیست، حفاظت از اکوسیستم و حیات وحش تالاب انزلی را در دستور کار داریم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان با اشاره به کاهش کیفیت آب در مقایسه با سال ۹۹، تاکید کرد: با کمک پژوهشکده آبزی پروری مقابله با گونه‌های مهاجم تالاب انزلی را به روش جمع آوری مکانیکی دنبال می‌کنیم.

عشوری از انجام پنج مطالعه مرتبط با تالاب خبر داد و گفت: باید ورود فاضلاب به تالاب انزلی را به صورت منطقه‌ای مدیریت کنیم.

وی از پیشرفت ۲۰ درصدی تصفیه خانه شهر صنعتی خبر داد و اضافه کرد: ۱۷ بیمارستان شهرستان رشت دارای تصفیه‌خانه است و فاضلاب خام این بیمارستان‌ها به رودخانه‌ها وارد نمی‌شود.