شناسهٔ خبر: 69795500 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

متخصص و جراح استخوان و مفاصل :

سبک زندگی و عوامل افزایش سن بر تخریب مفصل موثر است

متخصص و جراح استخوان و مفاصل گفت: سبک زندگی و میزان فعالیت افراد و نیز افزایش سن از مهم‌ترین عواملی است که احتمال تخریب غضروف را افزایش می‌دهد و موثر است.

صاحب‌خبر -

دکتر مهدی شمس در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با تاکید بر اهمیت سبک زندگی سالم در جلوگیری از این بیماری‌ها، اظهار کرد: افراد تا جایی که امکان دارد از نشستن دو زانو و چهار زانو و استفاده مکرر از پله خودداری کنید.

وی افزود: تقویت عضلات زانو، حفظ وزن مناسب، تغذیه سالم، و پرهیز از مصرف داروها و پودرهای غیر استاندارد بدنسازی و چاقی از عوامل پیشگیری از بیماری‌های تخریب مفاصل هستند.

شمس گفت: افزایش سن از مهم‌ترین عواملی است که احتمال تخریب غضروف را افزایش می‌دهد ضمن اینکه سبک زندگی و میزان فعالیت افراد نیز در این زمینه بی‌تأثیر نیست.

وی بیان کرد: با بالا رفتن سن، احتمال آسیب‌دیدگی غضروف‌ها افزایش می‌یابد و شیوه زندگی و سطح فعالیت‌های افراد نیز در این روند تاثیرگذار است.

متخصص و جراح استخوان و مفاصل، در خصوص علل تخریب غضروف در ادامه به تاثیر بیماری‌های التهابی مانند روماتیسم مفصلی در تخریب غضروف‌ها اشاره کرد و ادامه داد: زمانی که مفاصل زانو و لگن دچار آسیب می‌شوند، شانس تخریب غضروف نیز بالا می‌رود.

شمس اظهار کرد: اشکالاتی مانند زانوی پرانتزی می‌تواند احتمال ابتلا به آرتروز و در نتیجه تخریب مفاصل را افزایش دهد پس اگر این مشکل در سنین پایین درمان نشود، ممکن است در بزرگسالی فشار بیشتری بر بخشی از پا وارد شود و در نهایت نیاز به تعویض مفصل باشد.

وی افزود: برخی بیماری‌های دوران کودکی و مشکلات مادرزادی نیز شانس ابتلا به آرتروز و تخریب مفصل لگن را در سنین بالاتر افزایش می‌دهند.

وی خاطرنشان کرد: اختلال در خون‌رسانی به سر استخوان ران، مصرف داروهای تقلبی برای کاهش وزن، پودرهای غیر استاندارد بدنسازی، بیماری‌های تالاسمی و سلول داسی‌شکل و مصرف طولانی‌مدت کورتون می‌توانند منجر به سیاه شدن سر استخوان ران و در نتیجه افزایش احتمال آرتروز لگن و زانو شوند.

این متخصص و جراح استخوان تاکید کرد: تعویض مفصل تنها به افرادی توصیه می‌شود که روش‌های دیگر درمانی نظیر دارودرمانی و فیزیوتراپی برایشان موثر نبوده و بیماری زندگی آنها را مختل کرده باشد.

شمس با بیان اینکه بیماران چند ساعت بعد از عمل می‌توانند به راه رفتن بپردازند، اما باید مراقب باشند تا شکستگی اطراف مفصل مصنوعی رخ ندهد، خاطر نشان کرد: در این صورت، عمل مجدد سخت‌تر و دوره درمان طولانی‌تر خواهد بود.

وی با بیان اینکه برای تعویض مفصل لگن محدودیت سنی وجود ندارد، تصریح کرد: بهتر است عمل تعویض مفصل زانو برای افراد بالای ۶۰ سال انجام شود.

انتهای پیام