به گزارش سایت دیده بان ایران؛ نشریه فرانسوی «فیگارو» بدون ارائه جزئیاتی بیشتر، گزارش کرد: «فرانسه و انگلیس با استفاده اوکراین از موشکهای دوربرد سایه طوفان علیه اهدافی در اعماق خاک روسیه موافقت کردهاند.»
پیشتر، نشریه آمریکایی «نیویورک تایمز» نیز به نقل از مقامات آمریکایی گزارش کرد که «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا با استفاده اوکراین از موشکهای دوربرد «آتاکمس» علیه مواضع روسیه موافقت کرده است.
یک مقام آمریکایی به این نشریه گفت: «تصمیم واشنگتن برای صدور مجوز استفاده از موشکهای دوربرد آتاکمس (ATACMS) در واکنش به تصمیم روسیه برای استفاده از نیروهای ارتش کرهشمالی صورت گرفته است.»
به اذعان نیویورکتایمز، این تصمیم، روند جنگ را به نفع اوکراین تغییر نخواهد داد، بلکه صرفا «هشداری به کره شمالی است» تا «پیونگیانگ درک کند که نیروهای آن در معرض خطر هستند.»
نیویورکتایمز همچنین نوشت که بسیاری از مقامات آمریکایی از استفاده اوکراین از موشکهای دوربرد علیه روسیه و واکنش احتمالی «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه به این تصمیم در هراس هستند.
مقامات روسیه، از جمله پوتین و «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه این کشور درباره این اقدام هشدار داده بودند و اعلام کرده بودند که چنین تصمیمی به معنای ورود مستقیم ناتو به جنگ علیه روسیه خواهد بود.
از طرفی، با وجود موافقت لندن با استفاده کییف از موشک سایه طوفان، منابع رسانهای انگلیسی پیشتر گزارش دادند که از زمان روی کار آمدن دولت جدید این کشور با نخستوزیری «کر استارمر»، لندن دیگر موشکهای «استورم شدو» یا «سایه طوفان» را به اوکراین ارسال نکرده است، زیرا تعداد این موشکها در انبارهای تسلیحاتی انگلیس کاهش یافته است.
به گفته منابع نظامی، توقف ارسال موشکهای سایه طوفان از انگلیس به اوکراین ناشی از کاهش تعداد این موشکها در انبارهای تسلیحاتی انگلیس است.
موشکهای سایه طوفان بردی در حدود ۲۵۰ کیلومتر دارند و کییف قبلاً از آنها برای حمله به نیروی دریایی روسیه در دریای سیاه و در شبهجزیره کریمه استفاده کرده است.
برخلاف تحلیل کارشناسان و باور مقامات آمریکایی، اوکراین معتقد است که گسترش استفاده از این موشکها به داخل خاک روسیه برای دستیابی کییف به اهداف برنامه پیروزیاش حیاتی است.
با این وجود، به اذعان نیویورکتایمز، این تصمیم مسیر جنگ را تغییر نخواهد داد.
این درحالی است که اخیرا شبکه خبری سیانان با اشاره به جنگ اوکراین و وضعیت این کشور جنگزده اروپایی گزارش میدهد: «پیروزی که توسط دولت اوکراین به عنوان خروج نیروهای روسیه از تمام قلمروهای اوکراینی تعریف میشود، غیرممکن است.»
بیش از ۲ سال و نیم از جنگ اوکراین میگذرد و هنوز هیچ چشماندازی برای صلح در این کشور وجود ندارد. این درحالی است که برخی کشورهای غربی بهویژه ایالات متحده آمریکا به جای تمرکز بر راهحلهای دیپلماتیک جهت حلوفصل این درگیری، بر روی ارسال کمکهای مالی و نظامی به کییف پافشاری میکنند و از طرفی روسیه هم بارها خاطرنشان کرده است که تداوم چنین روندی صرفا این جنگ را طولانیتر میکند.
سیانان در ادامه گزارش تاکید میکند: «چشمانداز منفی درباره آینده اوکراین، روحیه متحدان این کشور را تیره و تضعیف کرده است و آنها دیگر درباره تسلط کییف در میدان نبرد گفتوگو و رایزنی نمیکنند، بلکه درباره این مسئله میگویند که در حال حاضر اوکراین قلمروهایی در اختیار دارد، بنابراین میتوان کرملین را وادار به مذاکره کرد.