گجت نیوز: در طول تاریخ پادشاهان خوبی وجود داشتهاند که توانستند سالهای طولانی صلح و رفاه را برای مردم خود بهارمغان بیاورند. گرچه در سمت مقابل نیز خطرناک ترین پادشاهان جهان قرار دارند که مردمان خود را کلافه کردند و کشور را به بدبختی نشاندند. بهطورکلی وقتی قدرت، ثروت و عدم پاسخگویی به افکار عمومی در کنار هم قرار میگیرد، متولد شدن یک هیولا اجتنابناپذیر است.
پادشاهان خودکامه و دیکتاتورهای وحشتناک تاریخ خود را برتر از همه میدیدند و تصور میکردند که حکمرانی حق خدادادی آنها است. به همینخاطر نیز از هیچ جنایتی ابایی نداشتند.
کالیگولا، امپراتور روم باستان
سزار آگوستوس گرمانیکوس از سال ۳۷ تا ۴۱ میلادی امپراتور روم بود. وی بیشتر با لقب کالیگولا (بهمعنی چکمههای کوچک) شناخته میشود. کالیگولا دوران حکمرانی خود را بسیار خوب آغاز کرد و بسیاری به او امید داشتند. مردم و سنای روم نیز از او حمایت میکردند. هرچند پس از یک بیماری سخت همهچیز تغییر کرد.
او ناگهان خود را خدا نامید و هرکسی را که یک تهدید بهحساب میآورد کشت. همچنین هزاران زن و کودک بیگناه را از صخره به پایین پرتاب کرد. او اقتصاد روم را بهنابودی کشاند و به سربازان ارتش روم دستور داد که در ساحل صدف جمع کنند. کالیگولا حتی کاخ بزرگی برای اسب خود ساخت و به همه گفته بود که احترام به این اسب واجب است. بدینترتیب عجیب نیست که او در لیست خطرناک ترین پادشاهان جهان قرار دارد.
در نهایت کالیگولا توسط گروهی از محافظان گارد پرتورین که او را تهدیدی برای موجودیت روم بهحساب میآوردند کشته شد.
ایوان مخوف، اولین تزار روسیه
ایوان مخوغ در ۱۷ سالگی (۱۵۴۷ میلادی) بهعنوان پادشاه روسیه تاجگذاری کرد و تصمیم گرفت روسیه را به یک کشور مدرن تبدیل کند. در ابتدا شرایط خوب پیش میرفت تا اینکه یکی از نزدیکترین دوستان تزار به او خیانت کرد. پس از آن ایوان مخوف بهعنوان یکی از خطرناک ترین پادشاهان جهان متولد شد. او ۱۲ هزار نفر از طبقه اشراف را کشت و زمینهای آنها را تصاحب کرد.
همچنین ایوان مخوف دستور داد اهالی شهر نووگورد را که شورش کرده بودند در رودخانه غرق کنند. علاوه بر اینها، تزار مخالفان کلیسای روسیه را در استخر بزرگی از آب یخ انداخت تا مرگی سخت را تجربه کنند. ایوان حتی پسر خودش را نیز پس از یک مشاجره بیاهمیت کشت تا بعد از مرگش روسیه درگیر چندین دهه آشوب شود.
لئوپولد دوم، پادشاه بلژیک
معمولا وقتی صحبت از خطرناک ترین پادشاهان جهان میشود، انتظار نداریم که از کشور بلژیک نمایندهای داشته باشیم. گرچه لئوپولند دوم میتواند با اقتدار در این جایگاه قرار بگیرد. در سال ۱۸۸۵ لئوپولد با توافق کشورهای اروپایی کنترل کنگو را در آفریقا در دست گرفت. او گفته بود که میخواهد زندگی مردم این منطقه را متحول کند.
برخلاف ادعاهای انساندوستانه، لئوپولد مردم کنگو را مجبور میکرد تا سرحد مرگ در معادن کار کنند. او همچنین علاقه عجیبی به قطع کردن دست و پای افراد بهعنوان تنبیه داشت. در نهایت حکمرانی وحشتناک لئوپولند باعث شد که ۲۰ میلیون نفر (نصف جمعیت کشور) بهخاطر سوء تغذیه و بیماری جان خود را از دست بدهند.
در سال ۱۹۰۸ دیگر رهبران جهان نمیتوانستند چشم خود را بر این وحشیگری عجیب ببندند. به همینخاطر او را مجبور کردند که اداره کنگو را به دولت بلژیک سپرده و خود دیگر دخالتی نکند. البته لئوپولد یک سال پس از این اتفاق فوت کرد و هرگز بهخاطر جنایتهای خود بازخواست نشد.
فردیناند یکم، پادشاه ناپولی
فردیناند یکم را میتوان بهراحتی در لیست خطرناک ترین پادشاهان جهان قرار داد. او در سال ۱۴۵۸ علیرغم مخالفت پاپ و بسیاری از اشراف به پادشاهی رسید. فردیناند میخواست قدرت خود را تحکیم کند. به همینخاطر کوچکترین رحمی به مخالفان خود نمیکرد.
او بسیاری از دشمنان خود را جلوی تمساح انداخت؛ اما کمی بعد ایده جذابتری به ذهن پادشاه ناپولی رسید. فردیناند تصمیم گرفت پس از قتل مخالفان خود آنها را مومیایی کرده، لباس پوشانده و در مجموعهای جمعآوری کند. هر وقت هم که شخص مهمی به دیدار فردیناند میآمد، او مهمان را به بازدید از موزه مردگان میبرد.
چنگیزخان، بزرگترین قاتل تاریخ
چنگیز و فرزندانش توانستند در قرنهای ۱۲ و ۱۳ میلادی اکثر جهان شناخته شده را تحت کنترل خود در بیاورند. بهصورتی که ابعاد امپراتوری آنها با ابعاد قاره آفریقا برابری میکرد. طبیعتا رسیدن به چنین قلمرویی کار آسانی نیست و فقط از عهده یکی از خطرناک ترین پادشاهان جهان بر میآید.
چنگیز در نتیجه لشکرکشیهای خود بیش از ۴۰ میلیون نفر را کشت که تقریبا ۱۰ درصد از جمعیت جهان را شامل میشد. بسیاری از شهرها و کشورها تا قرنها نتوانستند آثار این حمله وحشتناک را جبران کرده و عظمت گذشته خود را باز یابند.
تیمور لنگ، یکی از خطرناک ترین پادشاهان تاریخ
وقتی کسی میگوید که میخواهد خاطره چنگیز را زنده کند، نباید انتظار دوران صلح و آرامش را از او داشت. تیمور در قرن چهاردهم ظهور کرد و توانست در مدت کوتاهی بر مخالفان خود غلبه کند. او سپس بهسمت ایران، هند و مصر روانه شد. بیرحمی تیمور شهرتی افسانهای پیدا کرده بود. چراکه او علاقه داشت از جمجمه دشمنان خود برجهای بلند بسازد.
همچنین تیمور پس از حمله به شهر سیواس (ترکیه امروزی) اعلام کرد که اگر مردم تسلیم شوند، خون هیچکس ریخته نخواهد شد. گرچه وقتی وارد شهر شد، دستور داد همه را زنده بسوزانند. او با اینکار عملا قول خود را زیر پا نگذاشته بود.
ولاد به میخکشنده، یکی از خطرناک ترین پادشاهان تاریخ
ولاد سوم پادشاه والاچیا (در رومانی امروزی) بود و همیشه به بیرحمی و خشونتهای عجیب خود افتخار میکرد. پدر ولاد توسط اشراف سرنگون شده بود. به همینخاطر ولاد نمیتوانست قدرت را کامل در دست بگیرد. در نهایت او شامی بزرگ را تدارک دید و از همه اشراف دعوت کرد. ولاد دستور قتل مهمانان را صادر کرد و آنها را به میخ کشید.
یکی از خطرناک ترین پادشاهان تاریخ با عثمانی بارها جنگید و توانست ۸۰ هزار نفر را به کام مرگ بکشاند. او اجازه نمیداد هیچ اسیری پیش از شکنجه شدن کشته شود. همچنین افراد زیادی را در آب جوش انداخت و ۲۰۰۰ ترک را چهارمیل کرد. به این صورت که نیزهای وارد مقعد فرد شده و از دهان خارج میشد. سربازان ولاد طوری اینکار را با دقت انجام میدادند که اندامهای حیاتی آسیب نبینند و فرد تا چند روز زنده مانده تا عذاب بکشد.
چین شی هوانگ، نخستین امپراتور چین
چین همیشه کشور متحدی که امروز میشناسیم نبوده است. در سال ۲۱۱ پیش از میلاد اولینبار فردی بهنام یینگ ژنگ توانست حاکمان قسمتهای مختلف را شکست داده و کشور را یکپارچه کند. او سپس نام خود را تغییر داد و تلاش کرد سیستم نوشتاری را در کشور یکپارچه کند. گرچه کمی بعد متوجه شد که اطلاعات و آموزش میتواند برای حکمرانی یک فرد خودکامه خطرناک باشد. به همینخاطر دستور سوزاندن کتابها را صادر کرد.
در این میان عدهای از دانشمندان تلاش کنند جلوی سوزاندن کتابها را بگیرند. در نتیجه یکی از خطرناک ترین پادشاهان جهان دستور داد ۴۶۰ اندیشمند را زنده دفن کنند. همچنین چین شی هوانگ پس از تسخیر یک منطقه، مردان را عقیم میکرد تا نسل دیگری برای انتقام وجود نداشته باشد. علاوه بر اینها، هزاران نفر از مردم چین بهخاطر کار کردن در پروژههای عجیب این امپراتور جان خود را از دست دادند. البته چین شی هوانگ بهخاطر ساخت ارتش سفالی نیز شناخته میشود. اولین امپراتور چین قصد داشت در جهان پس از مرگ نیز حکمرانی کند.
اتلرد بدسگال، پادشاه انگلستان
تا بهاینجای کار معمولا خطرناک ترین پادشاهان جهان باعث شدند که دشمنان آنها بهشدت اذیت شوند. گرچه ماجرای اتلرد بدسگال فرق میکند. ناکارآمدی او باعث شد که مردم انگلستان بهشدت آسیب ببینند. التلرد از سال ۹۷۸ تا ۱۰۱۶ میلادی پادشاه انگلستان بود. در آن زمان وایکینگها بهصورت دورهای به انگلستان حمله کرده و پس از غارت به کشور خود باز میگشتند.
البته گروهی از وایکینگها نیز در انگلستان سکونت گزیده بودند. اتلرد سعی کرد با پرداخت باج وایکینگها را از حملههای مکرر منصرف کند؛ اما اینکار فایدهای نداشت. پادشاه انگلستان درمانده شده بود. به همینخاطر ناگهان دستور داد که تمامی وایکینگهای ساکن انگلستان کشته شوند.
این اتفاق خشم وایکینگها را بهدنبال داشت. آنها لشکرکشی بزرگی به انگلستان کردند و شهرها را بهآتش کشیدند. در سال ۱۰۱۶ که اتلرد مرد، وایکینگها تقریبا اکثر مناطق انگلستان را تحت سلطه خود گرفته بودند.
هنری هشتم، یکی از خطرناک ترین پادشاهان جهان
معمولا در تاریخ از هنری هشتم، بهعنوان فردی قدرتمند و لایق یاد میشود که توانست نقطه پایانی بر جنگهای داخلی انگلستان باشد. هرچند اگر کمی دقت کنیم، متوجه میشویم که او چندان عملکرد خوبی هم نداشت. هنری هشتم بهاقتصاد انگلستان بهشدت ضربه زد و جنگهایی را آغاز کرد که توانایی نظامی و مالی پیروزی در آنها را نداشت.
همچنین او در نتیجه سرکوب شورشهای مختلف ۷۰ هزار نفر را اعدام کرد. هنری هشتم حتی دو همسر خود را نیز بهدست جلادان سپرد تا نشان دهد کوچکترین اشتباهی را با مشت آهنین پاسخ خواهد داد.