سیدفاضل بنیهاشمی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در چهارمحالوبختیاری اظهار کرد: مهلت تسلیم اظهارنامه برای اشخاص حقیقی تا پایان خرداد ۱۴۰۳ هرسال برای سال مالی قبل در نظر گرفته شده است و این مهلت برای اشخاص حقوقی چهار ماه پس از پایان سال مالیاتی و برای اشخاص حقوقی و صاحبان املاک مسکونی و تجاری تا پایان تیر هر سال است.
وی افزود: بر اساس ماده ۱۹۱ قانون مالیاتهای مستقیم اختیار بخشودگی تمام یا بخشی از جرایم، بنا به درخواست مؤدی و با توجه به خارج از اختیار بودن انجامنشدن تکالیف مقرر، با در نظر گرفتن سوابق مالیاتی مؤدی (بهلحاظ خوش حسابی یا بدحسابی آن) در نظر گرفته میشود که مودیان در صورت پرداخت اصل مالیات و جرایم قابل بخشش، امکان استفاده از ۱۰۰ درصد مزایای بخشودگی جرایم را دارند.
معاون مالیاتی شهرستانهای اداره کل امور مالیاتی استان چهارمحالوبختیاری گفت: فرار مالیاتی یکی از مسائلی است که سازمان و ادارات کل امور مالیاتی با آن دست به گریبان بودهاند که مودیان با کتمان فعالیت و درآمد حاصل از آن، از پرداخت مالیات حق دولت فرار میکنند، سازمان امور مالیاتی برای مبارزه با این پدیده راهکارهایی را در دستور کار خود قرار داده است.
بنیهاشمی ادامه داد: سازمان امور مالیاتی برای مبارزه با فرارهای مالیاتی بهدنبال شناسایی مؤدیان جدید است که تاکنون در نظام جامع مالیاتی کشور تشکیل پرونده نداده بودند یا میزان درآمد آنها مشخص نبود؛ بر اساس این قانون باید تمام دستگاههای پرداخت الکترونیکی (پوز) یا درگاههای پرداخت هرکدام به یک پرونده مالیاتی ارتباط داشته باشند، در غیر این صورت خدمات این دستگاهها توسط بانک مرکزی قطع میشود.
وی تصریح کرد: سازمان امور مالیاتی هر ساله گردش ورودی حسابهای بانکی را که بر اساس شاخصهای بانک مرکزی بهعنوان حسابهای تجاری شناسایی میشود، بررسی و پالایش میکند، همچنین با استفاده از دادههای پایگاههای اطلاعاتی بهدنبال شناسایی مودیان مالیاتی است که تاکنون اقدام به فرار مالیاتی میکردند، زیرا این امور در عمل موجب جلوگیری از فرار مالیاتی میشود.
معاون مالیاتی شهرستانهای اداره کل امور مالیاتی استان عنوان کرد: مردم میتوانند گزارشهای فرار مالیاتی خود را از طریق قسمت سوتزنی سایت سازمان امور مالیاتی در اختیار این سازمان قرار دهند و در جلوگیری از این کار سهیم باشند.
بنیهاشمی بیان کرد: بهرغم اینکه دستگاههای دولتی مشمول مالیات نیستند، اما تکالیفی برای کسر و پرداخت مالیات در پرداختهای خود دارند؛ از جمله مالیات حقوق و اجرای بند ۳ ماده ۴ قانون مالیات بر ارزش افزوده، که مکلف هستند همزمان با هر پرداخت مالیات، عوارض متناسب با آن را به پیمانکاران خود پرداخت کنند؛ چنانچه کارفرما از پرداخت مالیات و عوارض فروش خودداری کند، پس از انقضای مهلت قانونی، مالیات متعلق از طریق عملیات اجرایی سازمان مالیاتی وصول میشود.