وقوع حوادث منجر به جرح و یا فوت در محیط کار در هر صنعت، حرفه و شغلی محتمل است که این رویه در برخی از صنوف و حرفهها به سبب شرایط خاص محیط کاری، احتمال وقوع و ریسک بالاتری دارد و صنعت ساختمان یکی از این صنوف پرریسک محسوب میشود.
شرایط فیزیکی خاص این صنعت مانند بکارگیری اجسام سخت و سنگین مانند انواع بلوک، ایتال، آجر و انواع قطعات فلزی، محیط کاری مرتفع در ساختمانهای چند طبقه، بکارگیری انواع دستگاههای برش برقی، حضور کارگران روزمزد ناآشنا به خطرات، ورود برخی سازندگان غیر متخصص و غریبه با مباحث ایمنی، گستردگی کارگاههای ساختمانی و سختی نظارت بر عملکرد تک تک واحدها و دهها موارد دیگر سبب شده که وقوع حوادث در محیطهای مرتبط با صنعت ساختمان نسبت به سایر صنایع آمار بیشتری را به خود اختصاص دهد.
هر چند به سبب شرایط خاص محیطی در کارگاههای ساختمانی نمیتوان این حوادث، مجروحیتها و احیاناً فوت را به صفر رساند، اما میتوان با بهره گیری از نظارتهای بیشتر و سرمایه گذاری در بخش فرهنگ سازی آمار وقوع این حوادث را کاهش داد.
به گفته رییس گروه بررسی صحنه جرم سازمان پزشکی قانونی کشور در سال گذشته در حوادث ناشی از کار، ۲۱۱۵ نفر جان خود را از دست دادهاند.