سید مرتضی موسوی روز یکشنبه در حاشیه برگزاری این المپیاد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برای نخستین بار در کشور، المپیاد ورزشهای فناورانه دانشجویی دانشجویان دختر و پسر به همت سازمان امور دانشجویان در دانشگاههای کشور از جمله بیرجند برگزار میشود.
وی با بیان اینکه در مجموع حدود هزار نفر از دانشجویان استان در نخستین المپیاد ورزشهای فناورانه دانشجویی شرکت کردند اظهار کرد: مرحله پیش رویداد این المپیاد خردادماه سال جاری در دانشگاه بیرجند برگزار شد اما به دلیل سانحه هوایی و شهادت رئیس جمهور و تیم همراه، برگزاری آن به ترم جدید تحصیلی موکول شد.
دبیر شورای راهبردی دانشگاههای خراسان جنوبی در اولین المپیاد ورزشهای فناورانه دانشجویی با بیان اینکه دانشگاه بیرجند موفقترین دانشگاه به لحاظ بالاترین جمعیت ثبت نامی در این المپیاد در سطح کشور بوده است، تصریح کرد: المپیاد ورزشهای فناورانه دانشجویی در ۲ سطح ملی و استانی برگزار میشود.
وی با اشاره به رقابت حدود ۲۰۰ دانشجوی دانشگاه بیرجند در المپیاد ورزشهای فناورانه دانشجویی مرحله درون دانشگاهی یادآور شد: از این تعداد ۵۰ نفر پسر و ۴۰ نفر دختر در بخشهای دیجیتال_فیجیتال در حال رقابت هستند.
موسوی ادامه داد: در بخش بازی با کنسول ps۵ تیمها غالبا سه نفره و دانشجویان در قالب هشت تیم خواهران و ۱۰ تیم برادران با یکدیگر به رقابت میپردازند.
وی بیان کرد: مرحله درون دانشگاهی نخستین المپیاد ورزشهای فناورانه دانشجویی در دانشگاه بیرجند از چهارشنبه ۲۳ آبان آغاز شده و ۳۰ آبان ماه جاری به پایان میرسد.
معاون دانشجویی دانشگاه بیرجند با بیان اینکه منتخبان این دوره از رقابتها به مسابقات استانی و سپس ملی اعزام خواهند شد یادآور شد: برگزاری این رویداد در شناسایی و حمایت از استعدادهای در حال شکوفا در حوزه فناوری بسیار حائز اهمیت است.
وی افزود: استفاده از ظرفیت بالقوه جوانان و ایجاد تحرک و پویایی و توسعه مهارتها در کنار تحصیل علم و دانش از جمله اهداف برگزاری این رویداد است.
موسوی اظهار کرد: این رویداد ملی هدفمند در تلاش است تا با توجه به تحولات عصر کنونی و روند دیجیتالیزه شدن جهان، نسل جوان را با تحولات تکنولوژیک در حوزه ورزش بیشتر آشنا کرده و میان فناوری و عرصه فعالیتهای ورزشی ارتباط مستمری برقرار کند.
وی با بیان اینکه این المپیاد در سه حوزه دیجیتال و فیجیتال، رباتیک، فناوری و نوآوری تعیین شده است ادامه داد: ورزشهای رباتیک در سه بخش مسابقات رباتهای واقعی شامل خودروهای خودران، فوتبال اندازه کوچک و دوی رباتهای انسان نما، مسابقات شبیه سازی شامل فوتبال سه بعدی، خودروهای خودران، مسابقات لیگ نوآوری و خلاقیت و طراحی و ساخت ربات شامل رباتهای صخره نورد و شناگر است.
معاون دانشجویی دانشگاه بیرجند ادامه داد: دانشجویان علاقمند به بخش فناوری و نوآوری نیز در ۲ بخش تحلیلهای عملکردی شامل تحلیل مسابقه ورزشکار، تحلیل عملکرد ورزشکار و تحلیل عملکرد داوری و طراحی و برنامه نویسی در مسابقات طراحی اپلیکیشن ورزشی، شبیه سازی الکترونیکی ابزار ورزشی و طراحی صنعتی محصول ورزشی میتوانند شرکت کنند.
وی افزود: همچنین در بخش ورزشهای دیجیتال و فیجیتال دانشجویان در سه رشته فیفا ۲۲ E-Fotbal، ورزشهای فیجیتال (مینی فوتبال، بسکتبال) و ورزشهای کینکت دوچرخه سواری، تنیس، تنیس روی میز و رزمی با یکدیگر به رقابت میپردازند.