شناسهٔ خبر: 69779997 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسکانیوز | لینک خبر

یادداشت؛

یاسوج شهر بدون پارکینگ

علی عامری*

صاحب‌خبر -

یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد است و به گفته بسیاری پایتخت طبیعت ایران نامیده می‌شود. این شهرزیبا با دارا بودن جاذبه‌های طبیعی بسیار از جمله دریاچه‌ها، رودخانه‌ها، چشمه‌ها، مناطق کوهستانی، تاکستان‌ها، دشت‌های پرگل، پارک‌ها و چندین روستای زیبا، همه ساله گردشگران مشتاق زیادی را از سراسر کشور و به خصوص مناطق جنوبی به سمت خود جذب می‌کنند.

کهگیلویه و بویراحمد به طور کلی استانی چهار فصل محسوب می‌شود که به دو بخش گرمسیر و سردسیر تقسیم شده است. یاسوج و سی‌سخت در منطقه‌ی سردسیر قرار دارند. در فصل بهار و به خصوص از ماه اردیبهشت که می‌توان آن را زیباترین ماه سال در این منطقه نامید، تا اواخر تابستان و نیمه‌ی اول مهرماه، هوای این دو شهر مطلوب و گرم است. رطوبت هوا کم و به جز اواسط تابستان، به ندرت با گرمایی آزار دهنده روبرو می‌شویم. البته در محیط‌های داخلی شرایط فرق می‌کند و حتما نیاز به سیستم‌های خنک کننده خواهید داشت.

جمعیت کهگیلویه و بویراحمد بر پایه سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵ برابر با ۶۳۴،۲۹۹ نفر بوده که ۵۲ درصد آن‌ها در روستاها و مابقی در شهرها سکونت دارند. این استان از نظر جمعیت و مساحت از استان‌های کوچک ایران است که دارای رتبه ۲۸ در بین سی استان می‌باشد. بزرگترین و پرجمعیت‌ترین شهرستان استان، شهرستان بویراحمد به مرکزیت یاسوج می‌باشد.

خیابان‌های اصلی یاسوج مروج مدهای غربی

در بعضی خیابان‌های اصلی شهر یاسوج انواع مدهایی ترویج می‌شود که هیچ گونه سنخیتی با فرهنگ دینی مردم یاسوج خصوصا قوم لر ندارد و متأسفانه چندان مورد توجه قرار نمی‌گیرد. در بعضی خیابان‌های شهر نیز بعضی اسامی مغازه‌ها که به نوعی تبلیغ شبکه‌های ماهواره‌ای مستهجن است، مشاهده می‌شود و این سوال را به ذهن متبادر می‌کند که چرا به چنین واحدهای صنفی با چنین اسامی مجوز داده می‌شود و چرا اسامی اصیلی که با فرهنگ بومی استان و فرهنگ اسلامی مردم همخوانی دارد به حاشیه رفته است، از همه این‌ها که بگذریم بی‌ توجهی مسئولان به موضوع عفاف و حجاب از همه امور نگران‌کننده‌ تر است تا جایی که این موضوع باعث اعتراض برخی مسئولین و حتی خود مردم هم شده است.

مسئولان از گسترش بی حجابی در جامعه جلوگیری کنند

حجاب از کارکرد اجتماعی نیز برخوردار است، غرایز و التهاب جسمی و معاشرت‌های بی بندوبار را کنترل و بر تحکیم نظام خانواده افزوده و از انحلال کانون محکم زناشویی جلوگیری و امنیت اجتماعی را فراهم می‌کند. حجاب و پوشش اسلامی و به تبع آن، حفظ نظام خانواده نیز از آن رو ارزش دارند که تامین کننده سعادت آدمی و منشاء قرب الهی هستند. یک درصد از افراد هر جامعه افرادی هستند که اختلالات روانی به خصوص اختلال شخصیت ضد اجتماعی دارند و با شکل و شمایل خاص در جامعه حضور می‌یابند که بایستی حساب و عملکرد این افراد از دیگر افراد جامعه جدا شود.

به طور کلی درونی نشدن اعتقاد به حجاب و تبلغات سوء در فضای مجازی از دلایل گرایش بانوان به بی حجابی در جامعه است که این تبلیغات سوء خوراک نسل جوان است. که تبلیغات پر رنگ و مستمر، فرهنگ سازی، سبک زندگی و آموزش از راهکارهای مهم و تاثیر گذار در این حوزه هستند.

نبود پارکینک معضلی که مردم یاسوج هر روز از آن رنج می‌برند

دربرخی نقاط مرکزی شهر مردم با کمبود فضای پارکینگ مواجه هستند. در مرکز شهر خصوصا در ساعات عصر با ترافیک بیشتری نسبت به زمان‌های دیگر مواجه هستیم و پارک حاشیه‌ای و بی‌نظمی ترافیکی در این زمان به اوج خود می‌رسد. عدم همخوانی عرضه و تقاضا باعث تشدید مشکلات ترافیکی در هسته مرکزی شهر شده و به اصطلاح ظرفیت معابر با این تعداد خودرو همخوانی ندارد و یا حتی متاسفانه پارک دوبل در یاسوج تبدیل به عادت شده است و از این رو باید با فرهنگ سازی، شهروندان را نسبت به تخلف پارک دوبل حساس کنیم.

مشکل ترافیک در یاسوج سابقه‌ای طولانی دارد و در سال‌های اخیر با افزایش جمعیت و تعداد خودروها تشدید شده است. طرح‌های مختلفی برای بهبود وضعیت ترافیک این شهر ارائه شده است، اما تاکنون اجرای کامل و موفقیت‌آمیز هیچ‌کدام از این طرح‌ها گزارش نشده است.

همچنین حجم توقف زیاد خودروها در خیابان‌های باریک و شلوغ یاسوج و شهری که پایتخت طبیعت ایران است، عرصه را بر رانندگان و رهگذران تنگ کرده و در آن سو هم پارکینگ‌ها خالی از خودرو هست و این یعنی اینکه شاید لازم است گاهی مشکل را در خودمان جست‌وجو کنیم.

لازم است پلیس راهور یاسوج هم نسبت به جمع آوری، جریمه و اعمال قانون آن دسته از خودروهایی که رانندگان آنها با وجود خالی بودن پارکینگ‌ها، وسیله نقلیه خود را در خیابانهای پر حجم و شلوغ پارک می‌کنند اقدام کند. که این موضوع تلاش همه مسئولان را می‌طلبد.

علی عامری-دکترای برنامه ریزی شهری*

انتهای پیام/

برچسب‌ها: