شناسهٔ خبر: 69779988 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری | لینک خبر

با همکاری پارک علم و فناوری هایتک؛

نخستین کارخانه فرآوری و آلودگی‌زدایی از خشکبار بر پایه فناوری پلاسما در رفسنجان افتتاح شد

نخستین کارخانه فرآوری و آلودگی‌زدایی از خشکبار بر پایه فناوری پلاسما در رفسنجان با همکاری پارک علم و فناوری هایتک افتتاح شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش روابط عمومی وزارت علوم به نقل از پارک علم و فناوری هایتک، نخستین کارخانه فرآوری و آلودگی‌زدایی از خشکبار بر پایه فناوری پلاسما و با هدف حذف سموم آفلاتوکسین از محصولات کشاورزی به ویژه پسته، با حضور رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، وزیر جهاد کشاورزی، استاندار کرمان، نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی و مسئولان محلی به بهره‌برداری رسید.

فرشید کی نیا با اشاره به استقرار واحد تحقیق و توسعه شرکت توسعه فناوری پلاسما در این پارک، نقش این کارخانه را در کیفیت خشکبار منطقه موثر دانست.

رئیس پارک علم وفناوری هایتک اظهار داشت: حذف باقیمانده سموم در محصول پسته، موجب افزایش کیفیت و ارتقای صادرت این محصول به سایر کشورها و ارزآوری می‌شود.

محمد اسلامی در آئین افتتاح این کارخانه گفت: در پلاسمای محصولات کشاورزی در کشور از فاز تحقیقات عبور کردیم و وارد فاز صنعتی شدیم که در باغات پسته انجام شد و یک گام اساسی و راهبردی است.

به گفته رئیس سازمان انرژی اتمی با استفاده از فناوری پلاسما آسیب‌پذیری و آفت‌پذیری محصول از بین می‌رود که این یک گشایش برای فعالان این حوزه در بخش‌های گوناگون است.

محمدعلی طالبی نیز با برشمردن ظرفیت‌های کشاورزی استان و رتبه‌های برتر کشوری در محصولات زراعی و باغی عنوان کرد: درصد بالایی از اشتغال استان کرمان به کشاورزی وابسته است و برنامه‌های ویژه‌ای هم برای ارتقای بهره‌وری آب و کشاورزی دارد که نیازمند توجه وزارت جهاد کشاورزی است.

استاندار کرمان گسترش فعالیت‌های فناورانه در استان را مورد تاکید قرار داد و گفت: می‌توانیم مرکزی در استان داشته باشیم که کشاورزی هسته‌ای را تحت پوشش خود قرار دهد.

مهدیه بختیاری رمضانی نیز گفت: فناوری پلاسما در حوزه کشاورزی و پزشکی این امکان را به ما می‌دهد قدم بزرگی در مسیر رشد کشور برداریم که با انجام مطالعات دقیق در واقع رویکرد جدید را در راستای حذف آلودگی در محصولات کشاورزی از جمله پسته به دست آوردیم.

مدیرعامل شرکت توسعه فناوری پلاسما اعلام کرد: پلاسما مجموعه‌ای از ذرات است که در فرایند آلودگی‌زدایی، با استفاده از گونه‌های اکسیداتیو در پلاسما از روند ایجاد و رشد قارچ و آلودگی جلوگیری می‌کند.

گفتنی است ظرفیت بالای شهرستان‌ رفسنجان در تولید و صادرات محصول پسته از جمله دلایلی راه‌اندازی این کارخانه است و سامانه‌های مستقر با حذف آلودگی میکروبی و قارچی، انباربانی محصول را تا حداقل دو سال افزایش می‌دهد و فرآیندها هیچ تاثیر سویی بر ارزش غذایی، رنگ و بوی محصول ندارند.

کارخانه فرآوری و آلودگی‌زدایی از خشکبار بر پایه فناوری پلاسما رفسنجان در زمینی به وسعت ۱۹ هزار مترمربع و شامل اتاق تمیز، واحد بسته‌بندی، آزمایشگاه کنترل کیفیت، واحد اچ اس ای و بخش‌های اداری و پشتیبانی و با ظرفیت کنونی ۳ تن در ساعت است که به ۶ هزار تن در سال خواهد رسید.