به گزارش قدس آنلاین، با آغاز به کار دولت چهاردهم یکی از اصلیترین دغدغهها برای سیاسیون و حتی مردم قزوین انتخاب دوازدهمین استاندار تاریخ استان قزوین بود.
از همان روزهای نخست گزینههای متعددی از سوی حامیان دولت و ستاد پزشکیان در قزوین پیشنهاد شد کما اینکه اصلیترین گزینه این جریان محمد علیخانی فرزند شیخ قدرت علیخانی بود.
این در حالی بود که شخص علیخانی در سخنانی در جمع حامیان خود در شهرستان البرز عنوان کرد خود علی باقری و رضا عسگری را بهعنوان گزینههای پیشنهادی به وزارت کشور پیشنهاد داده و در همان روزهای نخست بنا به شرایط استان و مخالفت نمایندگان انتخاب خود را منتفی دانست.
در کنار این گزینهها نام افراد دیگری نیز به گوش میرسید. منوچهر حبیبی، مسعود نصرتی، علی اوسط هاشمی، اکبر نیکزاد و مهمتر از همه محمدجواد کولیوند از گزینههای دیگر این پست در قزوین محسوب میشدند.
این در حالی بود که بر سر گزینهها از سوی هر دو جریان شاخص سیاسی در استان قزوین اختلافنظرهای شدیدی وجود داشت و این امر تحقق شعار وفاق در دولت را برای استان قزوین بسیار سخت و پیچیده کرده بود.
با گذر زمان برخی از گزینهها از دایره انتخاب وزارت کشور خارج شدند. مسعود نصرتی بهعنوان معاون عمرانی وزارت کشور انتخاب شد و گزینههایی همچون رضا عسگری، علی اوسط هاشمی، اکبر نیکزاد و منوچهر حبیبی هم با استقبال دولت و یا حتی جریانهای سیاسی روبرو نشدند.
وفاق و همدلی حلقه گم شده استان قزوین
در میان گزینهها جریان اصلاحات و مخصوصاً لیدرهای این جریان در استان قزوین بر روی علی باقری پافشاری بسیار سنگینی داشته و از سوی دیگر نیز هر ۴ نماینده قزوین که معتقد بودند نظر آنها مشورتی است علی باقری را فردی از نظر سیاسی تندرو میدانستند.
از نظر مجمع کولیوند شرایط بهتری برای تصدی مسئولیت ساختمان سفید میدان سرداران داشت اما این گزینه موردپسند جریان حامی دولت نبود و آنها همچنان بر روی باقری پافشاری داشتند.
در هفتههای اخیر به یکباره گزینه دیگری نیز مطرح شد. محمد نوذری آخرین استاندار ایلام در دولت دوازدهم که تنها یک سال سابقه استانداری را داشت بهعنوان یکی دیگر از گزینهها مطرح و از قضا با استقبال تلویحی جریان اصلاحات نیز روبرو شد.
سابقه کم مدیریت در حوزه استانداری نوذری و برخی شایعات در مورد بیماری وی باعث شد تا مجمع نمایندگان استان نیز در نظر مشورتی خود موافقتی با وی نداشته باشد.
اما با نزدیک شدن بهروزهای پایانی آبان ماه و وعده دولت برای به سرانجام رساندن تعیین استانداران همه استانها در روزهای پیش رو، پروسه تعیین استاندار به حساسترین مرحله ممکن رسیده است.
پست حاشیهساز باقری در فضای مجازی
علی باقری روز جمعه با انتشار پستی در فضای مجازی با تصویر «حسبنا و نعمالوکیل» بر شایعات نهایی شدن انتخاب خود بهعنوان استاندار قزوین دامن زد.
از سوی دیگر برخی رسانهها از کولیوند گزینه چند سال اخیر وزارت کشور برای استانداری قزوین بهعنوان گزینه نهایی نام برده و عنوان کردند وی روز یکشنبه از دولت رأی اعتماد خواهد گرفت.
این در حالی است که به روایت برخی اخبار شنبهشب جلسات بسیار فشرده سیاسی در وزارت کشور بین نمایندگان و جریانات سیاسی برای تعیین استاندار در روز یکشنبه برگزار شده است اما هنوز از خروجی این جلسات خبری به گوش نرسیده است.
مهدی دوستی گزینهای جدید برای استان قزوین
در این بین و در چند روز اخیر و مخصوصاً پس از اعلام مسئولان وزارت کشور برای استفاده از استاندار هرمزگان در استانی دیگر از مهدی دوستی بهعنوان گزینه دولت در صورت عدم اجماع در استان قزوین نام برده میشود.
دوستی گزینهای جوان اما استاندار نمونه دولت سیزدهم است و بدون شک انتخاب او برای قزوین اتفاق بدی محسوب نمیشود.
تعیین استاندار قزوین به مرحله پایانی خود رسیده و بهاحتمال بسیار زیاد در هفته پیش رو نماینده عالی دولت در استان قزوین تعیین خواهد شد اما آنچه مشخص است جای خالی وفاق و همدلی برای توسعه در استان قزوین است.
بدون شک این عدم وفاق و همدلی در بین جریانات سیاسی که امری مسبوق به سابقه است به توسعه استان ضربهای اساسی زده و باز هم خواهد زد و نیاز است بزرگان جریانات سیاسی یکبار برای همیشه برای ایجاد وفاق و همدلی و با محور توسعه استان قزوین در کنار یکدیگر قرار بگیرند.