شناسهٔ خبر: 69777761 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

عضو خبرگان رهبری:

ترویج فرهنگ کتابخوانی نقش مهمی در ارتقای جایگاه آموزش و پرورش دارد

اهواز - ایرنا - نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری گفت: ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی نقش مهمی در ارتقای جایگاه آموزش و پرورش دارد که باتوجه به منابع غنی استان باید به این حوزه توجه بیشتری شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، آیت الله سید ابوالحسن حسن زاده روز یکشنبه در آیین سی و دومین هفته ملی کتاب و کتابخوانی در کتابخانه مرکزی اهواز، اظهار کرد: فکر و اندیشه انسان را از سایر موجودات جدا می کند و در قرآن کریم نیز همواره در زمینه اندیشه، تفکر و تعقل آیات فراوانی وجود دارد.

وی افزود: کتاب ارائه دانش ها و علوم و ثمره افکار و اندیشه‌ها است به همین جهت جایگاه رفیعی در جوامع دارد.

نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد : امروز در کنار کتاب ابزارهای متعدی نظیر فضای مجازی، رسانه های دیداری و شنیداری ایجاد شده که می توانند به ارائه اندیشه ها کمک کنند.

وی بیان کرد: رهبر معظم انقلاب در حوزه کتابخوانی بی نظیر هستند که اهمیت کتاب را به رغم تمامی مسئولیت های سنگینی که بر عهده دارند، برای ایشان نشان می دهد.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسن زاده گفت: مسئول کانون پرورش فکری یکی از شهرستان های استان برای راه اندازی کتابخانه سیار مدت ها است که درخواست ۵۰ میلیارد ریال کرده اما هنوز محقق نشده در حالی که در استان خوزستان با این منابع غنی، این رقم ناچیزی است.

نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری گفت: امام خمینی(ره) در سخنان گرانقدر خود در خصوص کتاب و کتابخوانی ابراز امیدوارزی کرد: بشر به روزی برسد که مسلسل ها را به قلم تبدیل کند و این نشان دهنده اهمیت و جایگاه ارزشمند کتاب نزد رهبر کبیر انقلاب بود.

وی با اشاره به فرمایش رهبر معظم انقلاب در بخشی از سخنان خود در خصوص کتاب اظهار کرد: کتابخوانی باید به یک فرهنگ رایج تبدیل شود و اکنون با توجه به تاکید رهبر معظم انقلاب، انتظار می رود دستگاه‌های اجرایی استان با حمایت خود فرهنگ کتابخوانی را در استان گسترش داده و طرح ترویج آن در بین عشایر به همت استاندار و دستگاه های اجرایی، به خوبی اجرا شود.

به گزارش ایرنا، آیین افتتاح هفته کتاب و کتابخانی روز یکشنبه با حضور جمعی از مسئولان استان و کتابداران استان در کتابخانه مرکزی اهواز برگزار و در پایان از تعدادی از کتابداران تقدیر شد.

همچنین در ادامه با حضور استاندار خوزستان و جمعی از مسئولان بخش کودک کتابخانه مرکزی استان مجهز به کتابخانه و نرم افزارهای نوین کتاب و کتابخوانی به بهره برداری رسید.

در حال حاضر اکنون ۱۷۹ کتابخانه فعال در خوزستان وجود دارد که از ابتدای سال تاکنون ۲ کتابخانه دیگر در شهر شرافت شوشتر و شهر حر شوش به بهره برداری رسیده و کتابخانه راه دانش شهرستان کارون نیز در هفته کتاب افتتاح می شود.

افتتاح کتابخانه راه دانش شهرستان کارون، بهره برداری از بخش کودک کتابخانه مرکزی استان و رونمایی از پوستر نهال امید، جشن گرامیداشت هفته کتاب و گعده امین، بازگشایی کتابخانه های عمومی کوثر و جعفری شهرستان اندیمشک، رونمایی از پوستر "مثبت کتابخوون" در اهواز ، برگزاری کنگره متخصصان علوم اطلاعات، نشست نقد و بررسی کتاب ، افتتاح سومین دوره جشنواره طعم کتاب با عشایر و رونمایی از پوستر "اهدای کتاب اهدای دانایی" از جمله برنامه‌های این هفته است.

روز ۲۴ آبان روز کتاب و کتاب خوانی در ایران می باشد؛ اما تا یک هفته بعد از آن هفته کتابخوانی نامیده شده است. روز جهانی کتابخوانی ۲۴ آپریل می باشد. این روز مصادف با روز مرگ ویلیام شکسپیر و سروانتس می باشد. در روز جهانی کتابخوانی با خرید هر عدد کتاب یک شاخه گل نیز هدیه داده می شود. تاریخ روز جهانی کتابخوانی سال ۱۹۹۵ توسط یونسکو تعیین شده است.

هفته کتاب و کتابخوانی از ۲۳ تا ۳۰ آبان ماه است و در این هفته برنامه های مختلف فرهنگی در سطح استان پیش بینی شده است.