شناسهٔ خبر: 69777419 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: طبنا | لینک خبر

تأثیر کاهش ۱۰ درصدی مصرف گاز در بهبود سوخت‎‌رسانی به نیروگاه‌های کشور

کارشناس صنعت برق کشور کاهش ۱۰ درصدی مصرف گاز را در بهبود سوخت‎‌رسانی به نیروگاه‌های کشور موثر دانست و گفت: صنعت نیروگاهی کشور از قابلیت و ظرفیت کافی برای پاسخگویی به اوج نیاز مصرف برق در فصل سرد برخوردار است و مشکل نه کمبود ظرفیت نیروگاهی بلکه کمبود میزان سوخت تحویلی به نیروگاه‌ها است.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری سلامت(طبنا)و به نقل از وزارت نیرو، عبدالرسول روستایی اظهار کرد: با شروع فصل سرما مصرف گاز طبیعی در کشور افزایش پیدا کرده و با توجه به محدودیت تأمین گاز برای همه بخش‌ها و اولویت تأمین گاز برای بخش‌های خانگی، تأمین سوخت نیروگاه‌ها به حداقل می‌رسد.

وی با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد برق کشور توسط نیروگاه‌های حرارتی تولید می‌شود، افزود: بی‌تردید کاهش ۱۰ درصدی مصرف گاز در بخش خانگی به‌طور مستقیم بر تأمین سوخت کافی برای نیروگاه‌ها مؤثر خواهد بود که این امر با تولید و تأمین برق پایدار برای همه بخش‌ها همراه می‌شود.

کارشناس صنعت برق کشور تصریح کرد: امروز ظرفیت اسمی تولید برق کشور به بیش از ۹۴ هزار مگاوات رسیده است و با توجه به شاخص‌های مختلف همچون لزوم تعمیرات متناوب واحدها، بازدهی نیروگاهی، لزوم مدیریت مصرف سوخت امکان تولید عملی تا ۶۵ هزار مگاوات فراهم شده است.

روستایی تاکید کرد: در چنین شرایطی صنعت نیروگاهی کشور از قابلیت و ظرفیت کافی برای پاسخگویی به اوج نیاز مصرف برق در فصل سرد برخوردار است و آنچه که سبب شده تا این صنعت در این فصل با محدودیت در تولید برق روبه‌رو شود، نه مشکل کمبود ظرفیت نیروگاهی بلکه کمبود میزان سوخت تحویلی است، در همین راستا مدیریت منابع سوخت موجود تا پایان فصل سرد سال ضروری است.

وی ضمن ارزیابی مثبت درباره اعلام جدول خاموشی اظهار داشت: برنامه‌ریزی خاموشی با دو شرط اعلام شده است، این دو شرط شامل منظم بودن و اطلاع‌رسانی قبلی به مشترکان است. در همین راستا، برنامه‌ریزی اعمال محدودیت‌های دوره سرد سال با محوریت اطلاع‌رسانی کافی و ایجاد نکردن اختلال در زندگی مردم صورت گرفته است.

کارشناس صنعت برق کشور خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد تصمیم دولت چهاردهم مبنی‌بر ایجاد شفافیت در طرح این بحران ملی، نخستین قدم مؤثر برای این موضوع باشد. گام دوم، مربوط به پیشبرد اقدامات حمایتی به‌منظور ورود بخش خصوصی برای احداث و افزایش ظرفیت تولید انرژی‌های تجدیدپذیر است.