به گزارش پایگاه خبری اقتصادغذا «فود پرس»، متن کامل نامه تشکل های صنایع غذایی به دکتر محمدرضا عارف معاون اول رئیسجمهور به شرح زیر است:
احتراماً، همانگونه که مستحضرید موضوع تصویب اساسنامه سازمان غذا و دارو در دستور کار روز یکشنبه مورخ ۱۴۰۳/۰۸/۲۷ کمیسیون تخصصی مدیریت و سرمایه انسانی نهاد ریاست جمهوری قرار گرفته است که بدلیل اهمیت موضوع و ابهاماتی که در پیش نویس اساسنامه مذکور آمده ، مواردی به شرح ذیل به حضور ایفاد میگردد:
۱- در بخش تعاریف، مفهوم "کالاها و خدمات سلامت محور" ابهام زا میباشد به بیان دیگر مگر کالایی بر خلاف سلامت در حوزه صنایع غذایی تولید میگردد که وزارت بهداشت برای آن مجوز ساخت داده باشد لذا به زعم فعالین این بخش از صنعت، تمامی تولیداتی که مجوز ساخت و پروانه بهداشتی از وزارت بهداشت اخذ کرده اند همگی سلامت محور هستند.
۲- در بند ۱ ماده ۴ ذیل فصل دوم وظیفه تدوین، تصویب و ابلاغ استانداردهای کالاهای سلامت محور بر عهده سازمان غذا و دارو نهاده شده که این امر ، موازی کاری با سازمان ملی استاندارد ایران را تشدید می نماید.
۳- در بند ۳ ماده ۴ ذیل فصل دوم، نظارت و بازرسی در اصالت و حلال بودن کالاهای سلامت محور، میتواند اقدامی موازی با سازمان ملی استاندارد ایران و سایر دستگاههای اجرایی که خود را در این موضوع دخیل میدانند، قلمداد گردد. عدم تفکیک وظایف و اختیارات این دستگاهها، یکی از بزرگترین مشکلات حوزه صنایع غذایی کشور محسوب میشود.
۴- در بند ۶-۱۱ ماده ۶، در ترکیب شورای عالی سازمان غذا و دارو سه نفر از حوزههای دارو، غذا و تجهیزات پزشکی با معرفی تشکلهای عضو اتاق بازرگانی ایران "یا" سازمان نظام پزشکی، پیشبینی شده است. متاسفانه چنانچه
نمایندگان مذکور از سوی سازمان نظام پزشکی معرفی شوند، عملاً اتاق بازرگانی، صنایع معادن و کشاورزی ایران به عنوان مهمترین تشکل اقتصادی بخش خصوصی، هیچ نمایندهای در شورای عالی سازمان غذا و دارو نخواهد داشت.
۵- به نظر می رسد روح کلی حاکم بر این اساسنامه به تشدید موازی کاری بین دستگاههای متولی نظارت بر صنعت غذا میانجامد. در حال حاضر دستگاههای اجرایی مختلف از جمله سازمان غذا و دارو خود را متولی نظارت بر صنایع غذایی میدانند که این امر و نبود مدیریت متمرکز، مشکلات فراوانی برای صنعت غذای کشور ایجاد کرده است. بنابراین باعنایت به اهمیت و نقش سازمان غذا و دارو با محیط کسب و کار صنایع خوراکی و آشامیدنی از یک سو و عدم اخذنظرات بخش خصوصی در تدوین پیش نویس اساسنامه مذکور از سوی دیگر، خواهشمند است درصورت صلاحدید دستور فرمایید ضمن توقف موضوع تصویب اساسنامه مذکور در کمیسیون مربوطه و بر اساس مواد ۲ و ۳ قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار نظرات بخش خصوصی اخذ گردد تا ان شاالله اساسنامهای کامل و جامع تدوین و تصویب گردد.
کانون انجمن های صنایع غذایی ایران
انجمن صنفی صنایع بیسکویت، شیرینی و شکلات ایران
انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ایران
انجمن صنفی صنایع لبنی ایران
سندیکای صنایع کنسرو ایران
انجمن شرکت های صنعت پخش ایران
اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان چیپس و فرآورده های حجیم شده
انجمن صنعت بسته بندی گوشت و مواد پروتئینی کشور
انجمن صنفی تولیدکنندگان افزودنی های صنایع غذایی
انجمن صنایع فرآورده های گوشتی ایران
انجمن آب های معدنی و آشامیدنی ایران
اتحادیه تولیدکنندگان، بازرگانان و صنایع بسته بندی چای کشور
انجمن صنایع تولید و صادرکنندگان کنسانتره و آبمیوه ایران
انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان ماکارونی ایران
انجمن صنفی صنایع گلوکز، نشاسته و مشتقات آن
انجمن صنفی تولیدکنندگان پالایشگاهی فرآوری غلات
انجمن صنفی تولید و تامین روغن و چربی های خوراکی
انجمن صنایع همگن غذایی، دارویی و بهداشتی
انجمن صنایع تبدیلی کشاورزی خراسان رضوی
انجمن کارفرمایی تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع غذایی استان اصفهان
انجمن صنفی صنایع غذایی استان فارس