به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، محمدصالح صیوانی گفت: با وجود اینکه قیمت نان افزایش نداشته، اما هزینه خرید تجهیزات و تامین قطعات مربوط به ماشین آلات پخت (نان) در سال جاری افزایش یافته است و همین موضوع یکی از دلایل بیانگیزگی نانواها و کاهش کیفیت پخت نان محسوب میشود.
وی با بیان اینکه توزیع سهمیه آرد نانواها در مناطق محروم استان شرایط مناسبی ندارند و بیشتر نانواها در این مناطق به دلیل کمبود آرد تعطیل هستند، افزود: هوشمندسازی فروش و عرضه نان و آرد باعث کاهش سهمیه آرد به نانواها است و همین موضوع بر تعطیل شدن برخی نانواها در نوبت صبح تاثیر دارد.
امید جهان نژادیان، مدیر کل غله و خدمات بازرگانی استان با بیان اینکه خوزستان مقام برتر تولید آرد کشور را دارد و گندم کیفی ۲۰ استان را تامین میکند، گفت: به همین دلیل برگزاری جشنواره در این استان باید نهادینه و ثبت ملی شود. امسال در نظر داریم تا جشنواره نان در اهواز برگزار شود که برای انجام این مهم نیاز به همکاری همه دستگاهها است.
وی با بیان اینکه یکآکادمی (مرکز آموزش) ملی نان در کشور وجود دارد افزود: با پیگیری استانداری خوزستان مجوز راه اندازی مرکز آموزشی پخت نان در استان صادر و فضا و امکانات آن نیز فراهم شده است و ا امکان آموزش در این مرکز وجود دارد.
جهان نژادیان میگوید: لازم است تا در کارگروه آرد و نان استان تصویب شود برای صدور مجوز تاسیس نانوا، فرد متقاضی در این مرکز پخت نان استاندارد را آموزش ببیند.
پخت نان بی کیفیت بیشترین اعتراض مردم
حمیدرضا فلاح، مدیر کل صنعت، معدن و تجارت خوزستان گفت: بالاترین میزان شکایت و نارضایتی ثبت شده مردم استان در سامانه ۱۲۴ در خصوص نان و کیفیت پایین آن است و امیدواریم با متناسب سازی قیمت نان کیفیت پخت آن در استان افزایش یابد.
وی با اشاره به روند نظارت بر بازار، افزود: براساس قانون، سازمان جهاد کشاورزی باید بر روند تامین و توزیع محصولات کشاورزی نظارت و اداره کل صمت در این مسیر همکاری دارد.
شورای آراد و نان استان خوزستان در حال بررسی برای متناسب سازی قیمت نان در استان است.