شناسهٔ خبر: 69773226 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: اکونیوز | لینک خبر

زین الدین؛ فرمانده ای که بورسیه پزشکی فرانسه را فدای انقلاب ... -

اقتصاد ایران: قم- شهید «مهدی زین الدین» پس از پذیرش در رشته پزشکی دانشگاه شیراز از سوی فرانسوی‌ها بورسیه تحصیل دریافت کرد که وی رشته پزشکی و بورسیه فرانسه را فدای آرمان های انقلاب کرد.

صاحب‌خبر -

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها - دانیال قنبری: شهید مهدی زین الدین برگ افتخار لشکر ۱۷ علی بن ابی‌طالب علیه السلام در دیار بانوی کرامت بود که اواخر اسفندماه سال ۱۳۳۸ در تهران پا به عرصه هستی گذاشت.

شهید زین الدین در نبوغ و اندیشه صاحب فراست بود، به گونه‌ای که در سنین کودکی در آغوش مادر به فراگیری قرآن پرداخت و در این سنین نیز در مغازه کتاب فروشی پدر حاج عبدالرزاق مشغول به فعالیت بود.

عبدالرزاق زین الدین در سال‌های پیش از انقلاب اسلامی به فعالیت‌های سیاسی و ضد رژیم شاهنشاهی طاغوت می‌پرداخت که سرانجام از سوی محمدرضا پهلوی به خرم آباد تبعید شد و شهید مهدی زین الدین هم دوشادوش پدر به این شهر عزیمت کرد.

پدر این شهید بزرگوار پس از تبعید به خرم آباد هم دست از فعالیت‌های سیاسی و ضد طاغوتی برنداشت و شهید زین الدین نیز در محضر پدر به مبارزه و ستیز با رژیم طاغوت پرداخت.

مهدی در خرم آباد با شهید محراب آیت الله مدنی آشنا شد و در محضر ایشان به فراگیری آموزه‌های اخلاقی و معرفتی و آشنایی با طریق مبارزه و ظلم ستیزی مشغول شد.

زین الدین؛ فرمانده ای که بورسیه پزشکی فرانسه را فدای انقلاب کرد

شهید زین الدین در این حین که زمانه را در شهر خرم آباد سپری می‌کرد، در مقطع دبیرستان به رغم عدم عضویت اجباری در حزب طاغوتی رستاخیز به دلیل حرام خواندن بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی از مدرسه اخراج و مجبور به تغییر رشته از ریاضی به تجربی شد.

وی در آزمون کنکور شرکت کرد و در سال ۱۳۵۶ موفق به کسب رتبه چهارم کنکور و پذیرش در رشته پزشکی دانشگاه شیراز شد، که البته این شهید بارها در کنکور قبول می‌شد ولی برای اخذ رشته مطلوب مجدد در آزمون شرکت می‌کرد.

شهید زین الدین رشته پزشکی و بورسیه فرانسه را فدای فعالیت‌های انقلابی کرد

آقا مهدی مدتی پس از پذیرش در رشته پزشکی دانشگاه شیراز از سوی فرانسوی‌ها بورسیه تحصیل دریافت کرد که وی رشته پزشکی و بورسیه فرانسه را فدای فعالیت‌های انقلابی کرد.

وی پس از تبعید دومین بار پدر به سقز در خرم آباد راه حاج عبدالرزاق را در فعالیت‌های ضد طاغوتی و سیاسی ادامه داد و سنگر مبارزه را ترک نکرد.

پدر شهید مهدی زین الدین پس از مدتی به اقلید فارس تبعید شد که مخفیانه محل زندگی را به قم انتقال داد و به دیار کریمه اهل بیت علیهم السلام و خاستگاه انقلاب اسلامی هجرت کرد.

سرانجام، انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ به پیروزی رسید و مهدی زین الدین نیز چندی بعد به عضویت جهاد سازندگی درآمد و مدتی بعد به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در قم ملحق و بعدها برگ افتخار لشکر ۱۷ علی بن ابی‌طالب علیه السلام شد.

شهید زین الدین از بدو ورود به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در قم به عنوان مسئول واحد اطلاعات این استان ابقاء شد که چندی بعد، پس از گذراندن دوران آموزش نظامی و آغاز جنگ تحمیلی رهسپار جبهه‌های جنگ و جهاد و آغاز افتخار آفرینی شد.

زین الدین؛ فرمانده ای که بورسیه پزشکی فرانسه را فدای انقلاب کرد

عملیات‌هایی که شهید زین الدین حضور داشت

شهید زین الدین پس از حضور در جبهه‌های جنگ و جهاد به منصب‌های یگان‌های رزمی، اطلاعات و عملیات سپاه دزفول و سوسنگرد و در نهایت فرمانده تیپ ۱۷ علی بن ابی‌طالب علیه السلام درآمد.

آقا مهدی در عملیات‌های محرم، والفجر مقدماتی، ۳ و چهار و خیبر حضور حماسه آفرینی داشت و در رکاب شهیدانی نظیر حسن باقری، همت، باکری و سردارانی همچون رحیم صفوی و … در آزادسازی مناطق اشغالی مجاهدت می‌کرد.

شهید مهدی زین الدین سرانجام عصر روز ۲۷ آبان ۱۳۶۳ به همراه تنها برادرش، مجید زین‌الدین که مسئول اطلاعات عملیات تیپ ۲ لشکر بود پس از شناسایی منطقه عملیاتی و شرکت در جلسه قرارگاه، عازم سردشت در جنوب استان آذربایجان غربی می‌شوند.

آن روز نیروهای پایگاه زودتر از موعد محل خدمت خود را رها کرده بودند و ضد انقلاب هم از فرصت استفاده کرد و در جاده کمین گذاشته بود و به محض رسیدن ماشین شهید زین‌الدین، ابتدا با آرپی‌جی ماشین را زدند و بعد هم خودروی آنان را به رگبار بستند.

در نهایت در این حادثه تلخ مجید زین الدین به یاران شهیدش می‌پیوندند و مهدی زین الدین هم که گلوله به پایش خورده بود، به زحمت خود را از ماشین بیرون می‌کشاند و بیست سی متر خود را روی زمین می‌کشد و با رگبار ضدانقلاب به شهادت می‌رسد.

زین الدین؛ فرمانده ای که بورسیه پزشکی فرانسه را فدای انقلاب کرد

همیشه دلتنگ شهید زین الدین هستیم

محسن ثنائی از هم رزمان شهید مهدی زین الدین در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: شهید مهدی زین الدین دور از تکبر، کبر و ریا بود و همیشه با اخلاص به انجام کارهای خود می‌پرداخت.

همرزم شهید زین الدین بیان کرد: من و چند نفر از همرزمان از شهید به لحاظ سنی بزرگ‌تر بودیم و هرگاه که به چهره وی نگاه می‌کردیم، او را شایسته فرماندهی می‌دیدیم.

ثنائی ادامه داد: شهید مهدی زین الدین در دوران خدمت خود در سپاه و فرماندهی لشکر ۱۷ علی بن ابی‌طالب علیه السلام هیچ گاه با بد خلقی رفتار نمی‌کرد و علی رغم خستگی‌اش هیچ وقت با نیرویی به تندی رفتار نداشت.

وی تصریح کرد: یاد و خاطره این شهید جوان هیچ گاه از اذهان ما فراموش نمی‌شود و ما همیشه دلتنگ شهید مهدی زین الدین هستیم.

همرزم شهید مهدی زین الدین گفت: این شهید برخلاف سن کمی که داشت از درایت کافی برخوردار بود و عملیات‌های اطلاعاتی‌اش در خاک دشمن بسیار حیرت انگیز و شجاعانه بود.

زین الدین؛ فرمانده ای که بورسیه پزشکی فرانسه را فدای انقلاب کرد

باید مطیع فرمایشات ولی امر مسلمین باشیم

حاجیه خانم اسلام دوست مادر شهیدان مهدی و مجید زین‌الدین تیر در گفتگویی با تاکید بر اینکه شهدا هرگز منیّت نداشتند، اظهار کرد: کلام خدا، ائمه طاهرین و پیشوایان دینی که ادامه دهنده راه پیامبر اسلام و انبیا بودند، در اولویت شهدا قرار داشت و آنان هیچ‌گاه دچار خودبینی و منیّت نبودند.

مادر شهیدان مهدی و مجید زین‌الدین با بیان اینکه شهدا از جان و مالشان گذشتند و به جبهه‌های جنگ رفتند، ابراز کرد: منیّت‌ها باید از بین برود و وحدت فراگیر مسلمین در مقابل رژیم جنایتکار صهیونیستی ایجاد شود.

وی تصریح کرد: به ازای ریخته شدن هر خون بی‌گناه به واسطه جنایات و توطئه‌های دشمنان اسلام، یک درخت سبز روییده خواهد شد و حق نمایان می‌شود.

حاجیه خانم اسلام‌دوست با تصریح به اینکه باید مطیع فرمایشات ولی امر مسلمین باشیم، خاطرنشان کرد: تمام کارها می‌بایست برای خدا باشد تا ان شاء الله سرباز حقیقی و واقعی امام زمان (عج) و نایب بر حقش باشیم.

برچسب‌ها: