شناسهٔ خبر: 69773054 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

کیفیت گندم در چهارمحال و بختیاری پایین است

شهرکرد-رئیس اتحادیه نانوایان شهرستان شهرکرد گفت: به دلیل اقلیم سردسیری پایین‌ترین کیفیت گندم را در کشور داریم با این حال جز ۵ استان برتر از نظر کیفیت نان در کشور هستیم.

صاحب‌خبر -

محمدرضا غفاری در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه در اقلیم سردسیر گلوتن و پروتئین گندم پایین است، اظهار کرد: گلوتن جز جدانشدنی از گندم است کسی که حساسیت به گلوتن دارد نمی‌تواند از نان گندم و جو استفاده کند باید به سراغ غلات دیگری برود که گلوتن ندارد.

رئیس اتحادیه نانوایان شهرستان شهرکرد مطرح کرد: نان جو و گندم گلوتن دارد و کسانی که بیماری سلیاک دارند نمی‌توانند از این نان استفاده کنند، باید از آرد برنج و ذرت استفاده کنند و در شهرکرد دو واحد نان رژیمی می پزند.

وی در زمینه اعتراض مردم به کیفیت نان یادآور شد: به علت قیمت اندک نان، نانوایی صرفاً اقتصادی ندارد و قیمت نان در استان ما نسبت به استان‌های همجوار پایین‌تر است به همین دلیل افراد مجرب استان به استان‌های هم جوار مهاجرت کردند و به همین دلیل کیفیت نان پایین آمده است.

غفاری درباره اعتراض مردم در خصوص تعطیلی‌های خودسرانه نانوایی‌ها به سامانه نانینو اشاره و تصریح کرد: افرادی که در این صنف کار می‌کنند تحصیلات شأن اندک است و با وجود چندین جلسه آموزشی هنوز برخی از نانوایی‌ها با سامانه نانینو نمی‌توانند کار کنند و این مشکل باعث ایجاد چالش و کاهش سهمیه آرد شده است.

قیمت نان در شهرکرد اندک است

وی درباره علت دیگر تعطیلی نانوایی‌ها گفت: نانوایی کار سخت و طاقت فرسا می‌باشد و به دلیل صرفه اقتصادی پایین این کار نیرویی تمایل به کار کردن در این صنف ندارد و باعث تعطیلی خودسرانه نانوایی‌ها شده است.

رئیس اتحادیه نانوایان شهرستان شهرکرد افزود: اجاره بها در شهرکرد بسیار بالاست و نانوایی‌ها نمی‌توانند در زمان پایان قرارداد تمدید قرارداد انجام دهد و کاهش قیمت اجاره بها همت مسئولین را می‌طلبد.

وی گفت: قیمت نان در این استان به خصوص نان سنگک و بربری اندک است، این قیمت نان باعث شد سنگک‌های دولتی تعطیل شوند و تنها یک مغازه وجود دارد.

غفاری خاطرنشان کرد: در سامانه نانینو یارانه نان به جای آنکه افزایش یابد، کسر شد؛ در زمان قبل یارانه به دلیل تعداد پخت نان بود اما اکنون بر اساس عملکرد نانوایی‌ها یارانه می‌دهند و با توجه به مشکلات عملکرد مطلوب نیست و یارانه کم شده است.

وی گفت: اگر سال گذشته قیمت نان اصلاح می‌شد امسال با این مشکلات مواجه نبودیم، امسال قیمت کشوری نان با ۲۵ درصد افزایش اعلام شد و قیمت نان در استان ما نسبت به استان‌های هم جوار بیشتر کاهش یافت و این باعث تعطیلی بسیاری از واحدهای صنفی نانوایی شده است.

نانوایی‌ها بر اساس عملکرد کیسه آرد دریافت می‌کنند

رئیس اتحادیه نانوایان شهرستان شهرکرد اذعان داشت: نظارت به تنهایی نمی‌تواند مشکلات را حل کند حداقل یک نانوایی باید ۱۰ کیسه آرد در روز برای پخت داشته باشد، و اکنون ۱۵۷ نانوایی زیر ۵ کیسه آرد دارند.

وی افزود: به دلیل اشکال سامانه نانینو با جلسات متعدد توانستیم بخشی از یارانه را برگردانیم، اما اکنون ۱۱۱ نانوایی افزایشی ۲۰۰ نانوایی کاهشی است و باعث اعتراضات مردم می‌شود نانوایی به جای ۸ ساعت پخت نان، نهایتاً ۵ ساعت کار می‌کند.

غفاری افزود: به دلیل تعداد اندک آرد نیرو ضعیف را به کار می‌گیرند و این موضوع مشکلات بهداشتی و کیفیتی به وجود آورده است.وی با بیان اینکه تنها راه حل مشکل نان، اصلاح قیمت نان است، گفت: باید دولت یارانه را افزایش دهد در غیر این صورت با این روال شاید دچار مشکلات بیشتری شویم.

رئیس اتحادیه نانوایان شهرستان شهرکرد خاطرنشان کرد: امسال اجاره بها ۲۰۰ درصد افزایش پیدا کرده با این شرایط اوضاع بدتر می‌شود، با این روش نصف نانوایی‌ها تعطیل می‌شوند.