شناسهٔ خبر: 69772744 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: اقتصاد نیوز | لینک خبر

عصب کشی دندان چگونه است؟

عصب کشی دندان چیست؟ هرآنچه باید قبل از نشستن روی صندلی دندان‌پزشک بدانید

صاحب‌خبر -

رپرتاژ آگهی: بسیاری از ما حداقل یک بار درگیر دندان درد شدید شده‌ایم که فرصت انجام هیچ کاری را به ما نمی‌دهد. اگر به این دردهای مقطعی بی‌توجه باشید و سریعا به دندانپزشک مراجعه نکنید، احتمالا در آینده‌ای نه چندان دور درگیر عصب کشی دندان می‌شوید تا از ریشه مشکل دندان تان حل شود.

عصب کشی دندان، یک فرایند تخصصی دندان‌پزشکی است و دندانی که عفونت و پوسیدگی شدید دارد نجات می‌دهد. برخلاف تصور عمومی که این درمان را دردناک یا سخت می‌‌دانند، عصب کشی دندان راه‌حلی مؤثر و حتی نجات‌بخش برای جلوگیری از کشیدن دندان است.

در این گزارش به شکل کامل مراحل عصب کشی دندان، علائم و نشانه‌های نیاز به این درمان، مزایا، مراقبت‌های پس از آن و حتی عوارض احتمالی و راه‌های پیشگیری از آن را بررسی خواهیم کرد. اگر می‌خواهید از شر دندان درد راحت شوید، با ما تا پایان همراه باشید.

مراحل انجام عصب کشی در کلینیک دندانپزشکی

عصب کشی دندان یک فرایند تخصصی است که حتما باید توسط دندانپزشک متخصص انجام شود. این عمل درمانی شامل چندین مرحله است که باید به‌طور کامل انجام گیرند تا درمان موثر بوده و درد را به‌طور کامل از بین ببرد. مراحل عصب کشی دندان عبارتند از:

  • معاینه و عکس‌برداری از دندان

پیش از هرگونه اقدامی، دندانپزشک برای اطمینان از نیاز به عصب کشی دندان و تعیین میزان آسیب‌دیدگی آن، ابتدا عکس‌برداری رادیولوژی را پیشنهاد یا انجام می‌دهد.

  • بی‌حسی موضعی

از آنجایی که عصب کشی دندان، جزو کارهای دندان‌پزشکی دردناک به شمار می‌آید، برای جلوگیری از درد در حین عصب کشی، دندان و ناحیه اطراف آن با تزریق داروی بی‌حسی یا استفاده از ژل‌های بی‌حس، بی‌حس می‌شود.

  • ایجاد حفره دسترسی در تاج دندان

برای ادامه مراحل عصب کشی دندان، بعد از بی‌حس شدن کامل دندان، دندان‌پزشک با ایجاد یک حفره کوچک در تاج دندان، به کانال‌های ریشه آن دسترسی پیدا می‌کند.

  • پاکسازی و برداشت پالپ آلوده

در این مرحله از عصب کشی دندان، بافت آسیب‌دیده و عفونی از داخل کانال‌های ریشه دندان توسط دندان‌پزشک برداشته می‌شود و کانال‌ها بادقت با مواد مخصوص تمیز و ضدعفونی می‌شوند.

  • پر کردن کانال‌ها

در مرحله بعدی، بعد از ضدعفونی‌کردن کانال‌ها، دندانپزشک از مواد مخصوصی برای پرکردن کانال‌ها استفاده می‌کند تا از ورود باکتری‌ها و مواد آلوده‌کننده به داخل دندان و احتمال عفونت جلوگیری کند.

  • بستن یا پر کردن دندان

در این مرحله از عصب کشی دندان، پس از پرکردن، دندان با مواد ترمیمی پر می‌شود و در صورت نیاز، برای محافظت بیشتر و بهبود استحکام دندان، یک روکش روی دندان قرار می‌گیرد.

تاثیر عصب کشی بر حفظ سلامت دندان

عصب کشی دندان تاثیر زیادی بر حفظ سلامت دندان و جلوگیری از گسترش عفونت و حتی بوی بد دهان دارد. انجام به‌موقع و بادقت این درمان، از عفونت‌های بیشتر در دهان جلوگیری کرده و دندانی که احتمالا نیاز به کشیدن داشت را سال‌های بیشتری نگه دارید.

عصب کشی دندان با حفظ ساختار طبیعی آن، به جویدن و صحبت‌کردن طبیعی کمک کرده و نیاز به پروتزهای مصنوعی یا ایمپلنت دندان را کاهش می‌دهد. در مواردی که نیاز به عصب کشی دندان وجود دارد، بوی بد دهان ممکن است شما و اطرافیانتان را آزرده سازد؛ از این رو، عصب کشی دندان در حفظ سلامت دهان و دندان نقش مهمی دارد.

مراقبت‌های پس از عصب کشی برای جلوگیری از عفونت

عصب کشی دندان در این مرحله تمام نمی‌شود و شما باید بعد از درمان، مراقبت‌های مخصوص تحت نظارت دندا‌پزشک را انجام دهید. مراقبت‌های پس از عصب کشی اهمیت زیادی دارند و به جلوگیری از عفونت و همچنین تسریع بهبودی کمک می‌کنند. مواردی که در زیر آوردیم از جمله مراقبت‌های پس از عصب کشی دندان هستند که باید حتما رعایت شوند:

  • رعایت بهداشت دهان و دندان

برای پیشگیری از عفونت بعد از عصب کشی دندان، دندان‌های خود را دو بار در روز مسواک بزنید و روزانه از نخ دندان به‌طور صحیح استفاده کنید. همچنین استفاده از دهان‌شویه‌های ضدعفونی‌کننده هم پیشنهاد می‌شود.

  • پرهیز از جویدن غذاهای سخت و چسبنده

بعد از عصب کشی دندان، جویدن غذاهای سخت یا چسبنده ممکن است به دندان ترمیم‌شده آسیب بزند و باعث شکستگی آن شود. همچنین استفاده از مایعات گرم دقیقا پس از عصب کشی اصلا توصیه نمی‌شود.

  • استفاده از داروهای ضدالتهاب

بعد از عصب کشی دندان، در صورت تجویز و صلاحدید دندان‌پزشک، داروهای ضدالتهاب و مسکن‌ها را طبق دستور او باید مصرف کنید.

  • پیگیری درمان و معاینات دوره‌ای

مراجعه به دندانپزشک برای بررسی دندان و اطمینان از سلامت آن ضروری است. این کار باعث می‌شود قبل از نیاز به عصب کشی دندان، به درمان آن پرداخته و هزینه کمتری پرداخته و درد کمتری را تحمل کنید.

چرا عصب کشی دندان ضروری است؟

عصب کشی دندان یکی از روش‌های مهم درمانی در دندان‌پزشکی است که به دلایل زیادی انجام می‌شود. هدف اصلی از عصب کشی دندان این است که دندان‌های پوسیده، آلوده یا عفونی که دچار درد و ناراحتی شده‌اند، درمان کند.

وقتی پوسیدگی به بخش‌های عمیق‌تر دندان نفوذ کند و به پالپ یا بافت نرم داخل دندان شامل عروق و اعصاب برسد، موجب درد شدید، التهاب و حتی در مواردی آبسه دندان یا لثه می‌شود. اگر درمان به‌موقع انجام نشود، عفونت دندان به بافت‌ها و استخوان‌های اطراف دندان گسترش پیدا می‌کند که منجر به عوارض جدی‌تر و حتی از دست دادن دندان می‌شود.

عصب کشی دندان، درد و عفونت دندان آسیب‌دیده را از بین برده و شما با این کار بدون نیاز به کشیدن دندان، از دندان برای سال‌های بیشتری استفاده می‌کنید. این روش درمانی یکی از موثرترین راه‌ها برای حفظ سلامت دندان‌هاست و از مشکلات جدی‌تر جلوگیری می‌کند.

علائم و نشانه‌های نیاز به عصب کشی

اینکه آیا دندان به عصب کشی نیاز دارد یا خیر، با توجه به علائم مشخصی قابل تشخیص است. در صورتی که یکی یا چند مورد از این علائم را در دندان خود حس کردید، احتمالاً نیاز به عصب کشی دندان وجود دارد و باید به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

  • درد شدید و مداوم دندان

این درد ممکن است از ناحیه دندان به بخش‌های دیگر صورت و حتی سر گسترش یابد. درد مداوم یا درد در هنگام جویدن نشان‌دهنده مشکلاتی در پالپ دندان است و نیاز به عصب کشی دندان را ایجاد می‌کند.

  • حساسیت زیاد به گرما و سرما

اگر دندان به شدت به گرما و سرمای محیط یا غذا حساس باشد و این حساسیت بعد از قطع تماس هوا یا غذا در دندان باقی بماند، ممکن است عصب داخل دندان آسیب دیده باشد و شما نیاز به عصب کشی دندان داشته باشید.

  • تغییر رنگ دندان

در مواردی، وقتی عفونت به پالپ دندان برسد، ممکن است دندان رنگ طبیعی خود را از دست داده و رنگی تیره‌تر به خود بگیرد. در این صورت مراجعه به دندان‌پزشک برای عصب کشی دندان ضروری است.

  • تورم لثه

تورم، التهاب و حساسیت لثه در نزدیکی دندان آسیب‌دیده ممکن است نشان‌دهنده عفونت باشد. در این موارد باید با دندان‌پزشک خود برای عصب کشی دندان مشورت کنید.

  • ایجاد آبسه

اگر عفونت به سطح لثه برسد، ممکن است یک توده یا آبسه حاوی چرک که باعث درد و ناراحتی می‌شود در دندان ایجاد شود. در چنین شرایطی بعد از مصرف آنتی‌بیوتیک یا ازبین‌بردن آبسه، عصب کشی دندان انجام می‌شود.

عوارض احتمالی عصب کشی و راه‌های پیشگیری

عصب کشی دندان معمولاً بی‌خطر است؛ اما اگر به‌درستی انجام نگیرد، ممکن است برخی عوارض را با خود به همراه داشته باشد.

  • درد و التهاب پس از درمان

درد بعد از عصب کشی دندان معمولاً موقتی است و با مصرف مسکن‌های تجویزی دندان‌پزشک کاهش می‌یابد.

  • حساسیت به گرما و سرما

این حساسیت معمولا بعد از مدتی پس از عصب کشی دندان، از بین می‌رود؛ اما در صورت باقی‌ماندن، ممکن است نیاز به بررسی مجدد بوده و نشان‌دهنده کامل نبودن عمل درمان باشد.

  • عفونت مجدد

در صورتی که درمان عصب کشی دندان به‌طور کامل انجام نشود یا بهداشت دهان بعد از انجام درمان رعایت نشود، عفونت ممکن است مجددا بروز کرده و شما را آزار دهد. در این صورت حتما دوباره به دندان‌پزشک خود مراجعه کنید.

برای پیشگیری عوارض عصب کشی دندان، انتخاب یک دندانپزشک مجرب و یک کلینیک مجهز و بهداشتی امری ضروری است. رعایت دقیق مراقبت‌های پس از عصب کشی دندان و همچنین انجام معاینات دوره‌ای نیز به جلوگیری از بروز این عوارض و مشکلات کمک می‌کند.

چرا انتخاب کلینیک مناسب برای عصب کشی مهم است؟

یکی از عوامل کلیدی در موفقیت عصب کشی دندان، انتخاب کلینیک مناسب و پزشک متخصص و حاذق است. کیفیت و دقت در مراحل عصب کشی، تجهیزات و بهداشت کلینیک و تجربه دندانپزشک تاثیر بسیار زیادی در نتیجه نهایی درمان این بیماری دردناک دارد.

با مراجعه به مراکز معتبر و شناخته‌شده در این زمینه، می‌توانید مراحل عصب کشی دندان خود را تضمین کنید؛ به عنوان مثال اگر در شرق تهران زندگی میکنید، مراکز معتبر دندانپزشکی پیروزی با استفاده از تجهیزات پیشرفته و کادری متخصص و باتجربه، خدمات باکیفیت دندان‌پزشکی را به مراجعان خود ارائه می‌دهند.

نتیجه‌گیری

عصب کشی دندان، فرایندی مهم برای سلامت دهان و دندان به شمار می‌آید که می‌تواند دندانی که در معرض پوسیدگی و عفونت قرار دارد، حفظ کرده و از درد و ناراحتی‌های بیشتر ناشی از آن جلوگیری کند. با انجام این درمان، به جای کشیدن دندان، ساختار و عملکرد طبیعی دندان حفظ شده و نیازی به استفاده از پروتز یا ایمپلنت نخواهد بود. همچنین با رعایت مراقبت‌های پس از عصب کشی دندان و انتخاب یک کلینیک و دندانپزشک مجرب برای انجام آن، از بروز عوارض احتمالی جلوگیری کنید و بهبودی سریع‌تری داشته باشید.

در این متن با علائم عصب کشی دندان و چگونگی انجام آن و مراقبت‌های بعد از آن آشنا کردیم. اگر علائمی که در این متن ذکر کردیم را در دندان خود دارید، تردید نکنید و برای معاینه و درمان به یک متخصص و کلینیک دندان‌پزشکی مراجعه کنید تا بتوانید دندانی سالم و لبخندی بدون درد داشته باشید.

برچسب‌ها: