شناسهٔ خبر: 69771224 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: مشرق | لینک خبر

هاآرتص: بازگشت ترامپ برای راستگرایان اسرائیل هم مژده نیست

این روزها نه تنها جامعه جهانی بلکه اسرائیل که به شدت به ایالات متحده نزدیک است نیز از روی کار آمدن فردی که صلاحیت رئیس جمهوری ندارد، دچار تلاطم است.

صاحب‌خبر -

به گزارش مشرق، این تعبیری است که گولان فرایلاخ در یادداشت خود در روزنامه هاآرتص از اوضاع اسرائیل بعد از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا داشت.

به اعتقاد این نویسنده شخصیت خود شیفتگی که در ترامپ وجود دارد باعث می‌شود به طور حتم به سوی انتقام گرایش پیدا ‌کند و با توجه به بی ثباتی در شخصیتش ما هم نمی‌دانیم که با چه نوع ترامپی مواجه خواهیم شد.

براساس برداشت‌های این نویسنده، بر خلاف اعتقادات رایج تصور نمی‌شود در برهه پیش رو شاهد دوره طلائی برای اسرائیل با ترامپ باشیم، اگر هم دوره طلایی هم شکل بگیرد ضرورتا به نفع ما نخواهد بود، چون ترامپ ثابت کرده است که حتی تعهدش نسبت به نتانیاهو هم در چارچوب منافع شخصی است.

ترامپ از یهودیان آمریکا خشمگین است، زیرا آنها پاسخ خوبی هایش را نداده و به حزب دموکرات رای دادند، ترامپ حتی نسبت به اینکه نتانیاهو در دور قبلی به خود جرات داد و به بایدن تبریک گفت هم هنوز از وی کینه به دل دارد، این در حالی است که ترامپ در دوره اول ریاست جمهوری اش، کارهای مهمی را برای ما انجام داد، قدس را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت شناخت، جولان را به عنوان بخشی از خاک ما به رسمیت شناخت و توافقنامه‌های ابراهیم را راه انداخت و شاید یکی از دشوارترین اقدامات او هم خروج از توافق هسته‌ای باشد، بر خلاف بایدن او با نتانیاهو یک روح در دو بدن هستند و در همین چارچوب پیش بینی می‌شود از اصلاحات قضائی نتانیاهو حمایت کرده و بدین شکل شکاف خود را با یهودیان آمریکا بیشتر کند.

به اعتقاد نویسنده، در شرایطی که بسته کمک‌های ۱۰ ساله نظامی آمریکا به اسرائیل سال ۲۰۲۸ به پایان خواهد رسید و با وجود آنکه ادامه دریافت این کمک‌ها از سوی اسرائیل امری تضمین شده محسوب می‌شود، اما ترامپ و حزب جمهوری خواه رویه‌ای دارند که این کمک‌های خارجی را بدون دریافت بهای آن تقدیم نمی‌کنند، از اینرو احتمال کاهش حجم این کمک‌ها وجود دارد، در این میان ترامپ نسبت به خاورمیانه و مسئله فلسطین هم ابراز بی تفاوتی خواهد کرد، شاید این امر برای ما امری خوب باشد اما این امر هم برای ما هزینه بر خواهد بود.

علاوه بر آن پیش بینی می‌شود که ترامپ با قدرت برای پایان دادن به جنگ در غزه و لبنان فشار وارد کرده و در این راستا منافع اسرائیل را چندان مورد توجه قرار ندهد تا از خطر گرفتار شدن در باتلاق خاورمیانه دوری بجوید.