عباس مسجدی در مراسم بازدید از مجتمع قضایی شهید فهمیده، اظهار کرد: هدف از این سفرها دیدار با همکاران و نیز مراجعین و آشنایی با موانع و مشکلات بخشهای مختلف دستگاه قضایی و کمک به رفع و یا کاهش این مشکلات است.
وی افزود: تاکید قوه قضاییه همواره بر تکریم و حفظ احترام ارباب رجوع است و این موضوع در مواردی که مخاطبین ما کودکان و نوجوانان هستند از اهمیت بیشتری برخوردار است.
وی بر لزوم شناسایی و انجام اقدامات روانشناختی، به خصوص در حوزه کودکان و نوجوانان، اشاره کرد و گفت: ممکن است بسیاری از اطفال بزهکار از خانوادههای مسئله دار باشند و نیاز است دستگاههای متولی و مسئول به آنها کمک کند بنابراین اگر قضات در مسیر مشاوران حاضر در دادگاهها حرکت کنند نتایج بهتری حاصل و از تکرار جرم جلوگیری میشود.
مسجدی با بیان اینکه مراکز قضایی مرتبط با اطفال و نوجوانان حساسیتهای کاری بالایی دارند و باید کار دقیقتری انجام دهند، زیرا بسیاری از اطفال و نوجوانان بزهکار ارجاعی زمینه اصلاح دارند، اظهار کرد: در صورتی که اطفال با شخصیتهای ضد اجتماعی شناسایی شوند و اقدامات درمانی در مورد آنها صورت گیرد قطعا کار قوه قضاییه نیز کاهش یافته و حجم ارجاعات در این بخش کاهش مییابد.
به گفته وی بی توجهی در زمان کودکی و نوجوانی موجب میشود که فرد در بزرگسالی نیز بین زندان، قوه قضاییه و جامعه در چرخش باشد.
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور تاکید کرد: شخصیت مراجعین این مجتمع قضایی هنوز به طور کامل شکل نگرفته و همین موضوع اهمیت بهره برداری از زمینههای اصلاح و حساسیت کار را دو چندان میکند.
وی تصریح کرد: افرادی که در حوزه اطفال کار میکنند باید از مهارتهای کافی متناسب برخوردار باشند و آموزش لازم را ببینند تا بتوانند ضمن رسیدگی به جرایم، زمینه بازگشت آنان به مدار زندگی را هم فراهم کنند.
در این بازدید همچنین غریب پور رئیس مجتمع قضایی شهید فهمیده ضمن ارائه گزارشی از خدمات این مرکز، به برخی مشکلات همچون کمبود نیرو، مشکلات مربوط به مشاورین دادگاه اطفال، نگهداری برخی اطفال فاقد سرپرست پس از دوران محکومیت و ... اشاره کرد.
گفتنی است در این بازدید مسجدی ضمن حضور در بخشهای مختلف مجتمع قضایی شهید فهمیده با کارکنان و مراجعین آن دیدار و گفتوگو کرد و از نحوه رسیدگی به پروندهها مطلع شد.
انتهای پیام/