شناسهٔ خبر: 69782173 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

اطلاع‌رسانی شفاف مانع مراجعه مردم به پزشک‌نماها می‌شود

رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور در بازدید از دادسرای ویژه جرایم پزشکی، بر اهمیت اطلاع‌رسانی شفاف به مردم تأکید کرد و گفت: اطلاع‌رسانی صحیح می‌تواند از مراجعه به پزشک‌نماها جلوگیری کرده و آسیب‌های ناشی از مداخلات غیرمجاز را کاهش دهد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، در چارچوب سفرهای استانی رئیس قوه قضائیه و در بازدید از مراکز قضایی استان تهران، دکتر عباس مسجدی، رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور از دادسرای ویژه جرایم پزشکی بازدید و با کارکنان و مراجعین آن دیدار و گفت‌وگو کرد.

رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور با تأکید بر اینکه بخش عمده‌ای از موارد قصور ارجاعی به سازمان توسط افراد غیرپزشک و مداخله‌گرها صورت می‌گیرد، گفت: مداخله در کار پزشکی، صرف‌نظر از اینکه قصوری اتفاق افتاده باشد یا خیر، جرم محسوب می‌شود و متأسفانه شاهد ایراد موارد متعددی از آسیب و صدمه به مردم توسط پزشک‌نماها هستیم.

وی با تأکید بر لزوم ارتقای آگاهی‌های عمومی و اطلاع‌رسانی شفاف به مردم افزود: مردم عزیز باید برای دریافت خدمات پزشکی، از جمله خدمات زیبایی، به افراد متخصص و دارای مجوز طبابت مراجعه کنند و تحت تأثیر تبلیغات فضای مجازی قرار نگیرند.

رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور بر ضرورت داشتن نگاه پیشگیرانه نیز تأکید کرد و افزود: بسیاری از مداخلات پزشک‌نماها در امور زیبایی است و ممکن است بسیاری از مردم از وجود پزشک‌نماها یا افرادی که به طور غیرمجاز در امور پزشکی، درمانی یا خدمات زیبایی مداخله می‌کنند، بی‌اطلاع باشند. اطلاع‌رسانی شفاف می‌تواند موجب پیشگیری از مراجعه به افراد غیرمتخصص و آسیب‌های بعدی ناشی از آن شود.

وی با توجه به توضیحات ارایه‌شده از سوی مسئولان و قضات حاضر در دادسرای ویژه جرایم پزشکی، برخورد جدی و اقدام عاجل در خصوص پزشک‌نماها را ضروری دانست.

رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور در بخش دیگری از سخنان خود در حین بازدید، از جلوگیری از ارجاع پرونده‌ها به کمیسیون‌های با تعداد بالای نفرات خواست و گفت: هرچند در سال‌های اخیر شاهد اتفاقات خوبی در این زمینه بودیم، اما لازم است با تعامل بیشتر با قضات محترم این مسئله اجرایی شود، چراکه مطالعه انجام‌شده نشان می‌دهد تکرار کمیسیون‌ها تأثیر جدی در تغییر نتایج و دقیق‌تر شدن آن نداشته است و در عین حال موجب اطاله دادرسی و ایجاد مشکلاتی برای تشکیل کمیسیون‌های با تعداد بالا برای سازمان شده است.

وی همچنین اظهار کرد: ارجاع پرونده‌ها به کمیسیون‌های بالاتر موجب تشتت آرا و اطاله دادرسی می‌شود، زیرا هماهنگ کردن نه یا یازده پزشک متخصص از یک رشته به طور همزمان و حضور آنان در جلسه بسیار مشکل و حتی در مواردی غیرممکن است.

مسجدی همچنین پیشنهاد داد، به منظور تسریع در پاسخ‌دهی، قضات محترم در نامه ارجاع پرونده، مشخصاً سؤال مدنظرشان را اعلام کنند تا کمیسیون‌های پزشکی قانونی دقیقا بر همان موضوع تمرکز کنند.

رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور خاطرنشان کرد: پزشکان و کارشناسان دعوت‌شده به کمیسیون‌ها عمدتاً از اساتید دانشگاه‌ها و افرادی متخصص در رشته خود هستند که بدون سوگیری و به صورت افتخاری و پس از طی مراحل قانونی، به عنوان کارشناس با سازمان همکاری می‌کنند. بنابراین هماهنگ کردن آنها به صورت همزمان در مواردی بسیار مشکل است.

مسجدی در ادامه با اشاره به اهمیت کار دادسرای ویژه جرایم پزشکی خاطرنشان کرد: کار این دادسرا به طور مستقیم با سلامت مردم سروکار دارد، که حوزه‌ای بسیار مهم و غیرقابل اغماض است.

وی یادآور شد: تکریم و احترام به پزشکان به عنوان سرمایه‌های علمی کشور از یک سو و تکریم مردم و ارباب رجوعی که به این مرکز مراجعه می‌کنند از سوی دیگر، ضروری است که خوشبختانه این موارد در حال انجام است.

دکتر مسجدی ارتقای سطح تعاملات و برگزاری جلسات مشترک پزشکان و قضات را برای رفع برخی موانع و مشکلات موجود در رسیدگی‌ها ضروری دانست و گفت: با افزایش تعاملات می‌توان بسیاری از مشکلات موجود در رسیدگی‌ها را شناسایی و برای رفع آن چاره‌جویی کرد.

بر اساس این گزارش، در این بازدید، سعید احمدبیگی، رئیس دادسرای ویژه جرایم پزشکی نیز در خصوص موارد ارجاعی به این دادسرا، نحوه رسیدگی‌ها و برخی مشکلات موجود نکاتی را مطرح کرد.

قضات شاغل در این دادسرا نیز در دیدار با دکتر مسجدی، نکات و پیشنهادات خود را برای انجام هرچه بهتر امور، تکریم ارباب رجوع، تسریع در رسیدگی به پرونده‌ها و تسهیل پاسخ‌دهی‌ها مطرح کردند.

انتهای پیام/

برچسب‌ها: