مجتبی نوذری افزود: در حدود یکماهی که از راه اندازی پایگاه سیار دندانپزشکی در کمپهای ماده 16 گذشته است، دو مرحله خدمترسانی در مرکز نگهداری درمان و کاهش آسیب حسن آباد در چهار روز متوالی، یک مرحله در مرکز نگهداری و کاهش آسیب ثامن و یک مرحله نیز در مرحله کاهش آسیب بانوان از ساعت ۸صبح الی 18 انجام گرفته است. اولویت خدمات با کشیدن، ترمیم و عصب کشی دندان بوده و در تلاشیم که خدمات ارائه شده را افزایش و ارتقاء دهیم.
وی خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین مشکلات و هزینههایی که در مسیر درمان افراد مبتلا به اعتیاد وجود دارد، هزینههای درمانی و بازتوانی آنهاست و در این بین عوارض دهان و دندانی که به صورت مستقیم و غیرمستقیم به مصرف مواد مخدر مرتبط است یکی از مهمترین مشکلات بهداشتی این افراد است. مشکلات دندانی ظاهری و عملکردی درجمعیت درحال ترک اعتیاد منجر به افزایش انزوا، مشکلات روانی و جسمی این جمعیت میگردد. به عبارتی مشکلات گسترده دهان و دندان مبتلایان به سوء مصرف مواد میتواند موجب عدم موفقیت درمان ترک اعتیاد گردد و همین مداخله یا نظارت دندانپزشکی در تیم ترک اعتیاد را بسیار با اهمیت و مهم میکند.
مدیرعامل موسسه زندگی دوباره خاطرنشان کرد: در ابتدا برای رفع این مشکل و بهرهمندی از خدمات دندانپزشکی برای معتادین در حال درمان و بهبودیافتگان اعتیاد از طریق همکاری با سپاه امام رضا(ع) در قالب اردوی جهادی، دندانپزشکان در محل کمپها حضور یافته و به صورت رایگان به ارائه خدمت میپرداختند. اما نیاز به ارائه این خدمات بهصورت متناوب و نه دورهای همچنان احساس میشد. به همین منظور در سالجاری یک خودرو از شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در اختیار موسسه زندگی دوباره قرار گرفت. حدود 600 میلیون تومان هزینه تعمیر و تجهیز این خودرو گردید و در نهایت تبدیل به کانکس سیار کاملا مجهزی شد که قابلیت ارائه تمامی خدمات دندان پزشکی در آن مهیا است.
وی ادامه داد : بعد از مهیا شدن تجهیزات، به دنبال نیروی متخصص بودیم. از طریق ارتباط با گروه جهادی مهرورزان تفاهم نامهای در این زمینه تنظیم گردید و از این طریق نیروی متخصص دندانپزشک جهادی بهصورت رایگان جذب شد.
گفتنی است؛ موسسه زندگی دوباره از موسسات تحت نظارت اداره کل بهزیستی خراسان رضوی میباشد که در زمینههای پیشگیری، درمان، حرفهآموزی، بازتوانی و توانمند سازی معتادین متجاهر و خانوادههای آنها در شهرستان مشهد فعالیت مینماید.