«دمیترو کولبا» وزیر امور خارجه اوکراین در مقالهای در روزنامه انگلیسی با اشاره به پیروزی «دونالد ترامپ» در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، گفت اگر کییف از سوی واشنگتن به پذیرش شروط روسیه وادار شود، نارضایتی عمومی درمیگیرد و یک رسوایی برای دولت ترامپ به بار خواهد آمد.
کولبا با اشاره به گزارشهای منتشرشده مبنی بر اینکه ممکن است ترامپ اوکراین را وادار به پذیرش شروط روسیه کند، احتمال دستیابی به صلح از طریق اعطای امتیاز به روسیه را مردود دانست و گفت: «پس از پیروزی دونالد ترامپ، با رسانههای اروپایی و آمریکایی صحبت کرده و متوجه شدهام که تقریباً با گذشت سه سال از حمله تمامعیار روسیه، ما دوباره به همان پرسشها بازگشتهایم.»
کولبا با بیان اینکه ممکن است ترامپ برای پایان جنگ، اوکراین را به اعطای امتیاز به روسیه وادار کند، گفت ترامپ و اطرافیانش وضعیت را به درستی درک نکردهاند و هر ایدهای که در مورد پایان دادن به جنگ داشته باشند، به چالش کشیده خواهد شد.
وزیر امور خارجه اوکراین در این مقاله با بیان اینکه پیشروی تدریجی روسیه در خاک اوکراین یک حقیقت انکارناپذیر است، گفت مسکو با مشاهده ضعف و فقدان عزم کافی در جبهه غرب، دریافته است که راهبرد کنونی اوکراین و متحدانش جوابگو نیست و آنان را به دیده حقارت نگاه میکند.
کولبا همچنین با اشاره به پیروزی ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، گفت او احتمالا قصد دارد به جهان نشان دهد راهبردهای «جو بایدن» رئیسجمهور کنونی آمریکا اشتباه بوده است، اما ترامپ باید توجه داشته باشد که این راهبرد بهکلی اشتباه نیست، بلکه اجرای آن ناقص بوده است. در این مقاله آمده است: «اقدامات نیمبند و اراده نیمبند، به نتایج نیمبند منجر شده است.»
رسوایی افغانستان تکرار میشود!
وزیر امور خارجه اوکراین همچنین با اذعان به گزارشهای منتشرشده مبنی بر اینکه ممکن است ترامپ کمکهای نظامی و مالی آمریکا به اوکراین را قطع کند، گفت اگر این سناریو به وقوع بپیوندد، کییف فورا تسلیم نخواهد شد، زیرا هنوز کمکهایی که در دولت بایدن ارسال شده موجود است و حمایت اروپا نیز ادامه خواهد داشت.
کولبا در ادامه تصریح کرد که اگر حمایتهای غرب از اوکراین قطع شود، ممکن است این کشور بهکلی میدان را به روسیه واگذار کرده و ناچاربه پذیرش شرایط روسیه برای مذاکره شود، امری که موجب بروز نارضایتی داخلی و ایجاد هرجومرج در اوکراین خواهد شد؛ بنابراین روسیه میتواند به هدف خود دست یافته و اوکراین را بهعنوان یک کشور شکستخورده نشان دهد، که در این صورت تمامی مسئولیتها به گردن ترامپ خواهد بود.
وزیر خارجه اوکراین با اشاره به خروج پرهرجومرج نیروهای نظامی ایالات متحده از افغانستان و بازگشت طالبان به قدرت در دوران ریاستجمهوری بایدن، گفت اگر اوکراین شکست بخورد، این میتواند لکهای ننگین در کارنامه کاری ترامپ در کاخ سفید محسوب شود، مانند خروج از افغانستان که موجب رسوایی بایدن و دولتش شد.
کولبا در انتهای این مقاله نوشته است: «کسانی که به کاهش تنشها در دوره ترامپ امید دارند، ممکن است ناامید شده و عکس این را شاهد باشند. ترامپ در حال حاضر در نگاه زلنسکی و پوتین فرصتی مناسب برای تغییر اوضاع بهسود هریک از طرفین جنگ است.»