به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، شطرنجی در ارتباط زنده با خبر ۲۰ شبکه یزد گفت: این اختلاف فنی در دستورالعملهای بهداشتی در سالهای گذشته هم بوده و مطالبه به حقی از کشورهای صادرکننده است که تولید بر مبنای خواسته و تقاضای بازار را در دستورکار خود دارند.
وی افزود: سلامت محصول یعنی اطمینان از عدم آلودگی بر اساس استانداردهای کشور مقصد یک مساله جدیدی نیست. استانهای یزد، کرمان و خراسان رضوی از ابتدای سال جاری در قالب طرح مشترک با سازمان خواربار فائو، اقدامات اجرایی را در این زمینه آغاز کردند.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان تأکید کرد که ۱۷۳ واحد ترمینال صنعتی و غیرصنعتی پسته استان یزد در حال رصد و پالایش هستند.
وی ادامه داد: پنج درصد محصول پسته ایران یعنی هفت هزار و ۵۰۰ تن از ۱۴۰ هزار تن به اتحادیه اروپا صادر میشود که عدم انطباق سلامت در هفت درصد محصولات رخ داده است.
شطرنجی از آمریکا و ترکیه به عنوان رقیبان تجاری ایران در صادرات پسته یاد کرد و اظهار داشت: این کشورها نیز به همین مقدار اخطار دریافت کرده اند و باید همانند آنها در زمینه استانداردسازی محصول قدم برداریم.
وی از فرصت ۶ ماه اتحادیه اروپا خبر داد و گفت: هشت هزار هکتار از ۶۲ هزار هکتار اراضی ما شناسه دار شدند و از همه بهره برداران تولید تا عرضه درخواست داریم در این مرحله با عوامل اجرایی همکاری داشته باشند.