بنابر گزارش خانه ملت، رحمت الله نوروزی در بیست و نهمین کنفرانس تغییرات آب و هوایی سازمان ملل متحد (COP۲۹) در موضوع افزایش تاب آوری در مواجهه با تغییرات آب و هوایی و افزایش سازگاری و توانمندسازی محلی گفت: معتقدم، جوامع محلی در خط مقدم تأثیرات آب و هوایی قرار دارند و باید به منابع و پشتیبانی مورد نیاز برای سازگاری مؤثر در برابر تغییرات محلی مجهز شوند و بسیار مهم است که مقامات محلی، ملی و منطقهای در استراتژیهای سازگاری نقش داشته باشند. بازیگران در سطح منطقهای نیز باید تلاشها را در یک چشم انداز منطقهای هماهنگ کنند.
وی ادامه داد: از سوی دیگر، چارچوبهای سیاست ملی در چارچوب سیاستهای بین المللی انطباق داشته باشد و ساختار و پشتیبانی لازم را برای جریان سازی استراتژیهای سازگاری، افزایش مقیاسهای تطبیقی و تضمین سازگاری در مناطق مختلف فراهم کند. عمل بین این سطوح (محلی، ملی، منطقهای و بین المللی) موضوع مهمی است تا تلاشهای جمعی محلی، ملی، منطقهای و بینالمللی، حداکثر تاثیرگذاری را داشته باشد.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: پیش بینی و بررسی خطرات تغییرات آب و هوایی و سرمایه گذاری در تاب آوری جوامع محلی، شاید در نگاه اول پر هزینه باشد، اما در بلند مدت، یک سرمایه گذاری برای آیندهای امنتر برای نسلهای آینده است. هزینه عدم سرمایه گذاری در تاب آوری آب و هوایی بسیار بیشتر از هزینه اقدامات پیشگیرانه است به شرطی که به موقع انجام شود.
عضو گروه IPU مجلس شورای اسلامی با اشاره به اقدامات جمهوری اسلامی ایران در زمینه تاب آوری و افزایش سازگاری گفت: مجلس با حمایت قانونی از همه پروژههای ظرفیت ساز در سطح محلی و ملی که باعث قدرتمند سازی و توانمندسازی جوامع محلی شده و نسبت به گذشته، میزان تاب آوری آنها افزایش پیدا کرده است. نظارت بر پروژههای توسعه با تاکید بر حفظ محیط زیست و تاکید بر توانمندسازی و ظرفیت سازی به جای مقابله با چنین تغییراتی تاثیرگذار بوده است.
وی با اشاره به برنامه اقدام راهبردی ملی ایران برای تغییر اقلیم گفت: نقشه راه جامعی را برای سازگاری و کاهش اثرات تغییر اقلیم، مشروط به تأمین حمایتهای مالی و فنی تحت چارچوب همکاری با سازمان ملل متحد در زمینه تغییرات آب و هوایی، فراهم شده از جمله توانمندسازی نوجوانان برای سازگاری با تغییر اقلیم و حفاظت از محیط زیست و توانمندسازی کودکان و نوجوانان و مشارکت در ارتقاء فرهنگ پیشگیری از حوادث و بلایا، توانمندسازی کودکان و نوجوانان و نقش مدارس و خانواده در جهت تاب آوری و توانمندسازی کودکان و نوجوانان و نقش شبکههای اجتماعی.
انتهای پیام/