شناسهٔ خبر: 69763424 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: انصاف نیوز | لینک خبر

۸ ماده غذایی که نباید با معده خالی بخورید

صاحب‌خبر -

کافئین باعث می‌شود که معده اسید بیشتری را ترشح کند که می تواند منجر به سوزش سر دل، حالت تهوع، استفراغ، سرفه‌های مداوم، بوی بد دهان و نفخ شود.

روزیاتو: کافئین‌دوست‌ها مواظب باشید! نوشیدن قهوه بلافاصله بعد از بیدار شدن ممکن است برایتان دردسرساز شود.

به گفته گروهی از متخصصان تغذیه، قهوه جزء هشت چیزی است که بهتر است به صورت ناشتا مصرف نشود.

شاید جالب باشد بدانید که علاوه بر قهوه، بهتر است از مصرف میوه‌های ترش و حتی ماست هم با معده خالی پرهیز کنید؛ چون ممکن است باعث بروز مشکلات گوارشی شوند.

به گفته دکتر رابین چاتکان از بیمارستان دانشگاه جورج‌تاون در واشنگتن، قهوه در صدر این لیست قرار دارد.

کافئین باعث می‌شود که معده اسید بیشتری را ترشح کند که می تواند منجر به سوزش سر دل، حالت تهوع، استفراغ، سرفه‌های مداوم، بوی بد دهان و نفخ شود.

این ماده می‌تواند عضله‌ای که مری و معده را از هم جدا کرده را شل کند و اجازه دهد که اسید معده به مری برگردد که نتیجه آن رفلاکس اسیدی است.

این متخصص گوارش در گفت‌وگویی با مجله Real Simple گفت که مصرف کافئین چه با معده خالی و چه پر می‌تواند این اثرات را داشته باشد، ولی ناشتا بودن اثراتش را تشدید می‌کند.

دکتر تریسی بریگمن، متخصص تغذیه و استاد دانشگاه جورجیا هم در مصاحبه با DailyMail توضیح داده که «کافئین در معده خالی سریع‌تر جذب می‌شود و به همین دلیل، اثرات ناخوشایند آن ممکن است شدیدتر باشند».

برای جلوگیری از بروز مشکلات معده، یوهانا سالازار متخصص تغذیه پیشنهاد کرده که قبل از نوشیدن قهوه یک میان‌وعده سبک و سرشار از پروتئین مصرف کنید تا در طول روز راحت‌تر باشید.

این غذاها می‌توانند بخشی از کافئین قهوه را جذب کنند و باعث شوند که معده راحت‌تر قهوه را تحمل کند و از اثرات جانبی ناخوشایند آن کاسته شود.

علاوه بر قهوه، متخصصان توصیه کرده اند که چای‌های کافئین‌دار را هم ناشتا ننوشید.

در این میان، چای سیاه بیشتر از بقیه مشکل‌ساز است، چون معمولاً کافئین بیشتری دارد؛ در حالی که چای‌های گیاهی مثل بابونه، هیبیسکوس و نعناع بدون کافئین هستند.

به‌علاوه، بهتر است که نوشیدنی‌های گازدار مانند آب گازدار و نوشابه را هم ناشتا مصرف نکنید.

این نوشیدنی‌ها بلافاصله باعث «نفخ و ناراحتی» می‌شوند؛ چراکه گاز دی‌اکسید کربن در معده به دام می‌افتد و سبب ایجاد فشار می شود.

اگر این نوشیدنی‌ها حاوی شکر باشند، مصرفشان با معده خالی می‌تواند قند خون را سریعاً بالا ببرد و بعداً افت انرژی شدیدی را به دنبال داشته باشد.

همچنین، متخصصان می‌گویند که بهتر است از مصرف ماست با معده خالی خودداری کنید. هرچند که به نظر می‌رسد ماست صبحانه سالمی باشد، اما متخصصان توصیه می‌کنند که قبل از آن چیزی بخورید.

ماست‌ حاوی اسید لاکتیک است که می تواند علائم گوارشی را تحریک کند و حتی بعضی از پروبیوتیک‌های مفید آن را از بین ببرد.

یک ماده غذایی دیگر که متخصصان توصیه می‌کنند به صورت ناشتا مصرف نکنید، میوه‌ و آب‌میوه‌ ترش است.

اسید سیتریک موجود در میوه‌هایی مثل گریپ‌فروت تازه و آب پرتقال ممکن است لایه داخلی معده را تحریک کند.

این اسید هم مثل کافئین می‌تواند باعث شل شدن عضله جداکننده مری و معده شده و منجر به رفلاکس اسیدی شود.

سعی کنید نوشیدنی‌ها و مرکبات را همراه با میان‌وعده‌های پرکربوهیدرات مصرف کنید تا اسید اضافی آن ها جذب شده و از ناراحتی معده جلوگیری شود.

همچنین، اگر قرار است ناشتا غذا بخورید، مصرف غذاهای تند را هم به شما توصیه نمی کنیم.

اثر غذاهای تند می‌تواند در معده خالی بیشتر باشد، به خصوص اگر عادت به خوردن آن‌ها نداشته باشید.

بیشتر غذاهای تند حاوی ماده‌ای به نام کپسایسین هستند که به گیرنده‌های دستگاه گوارش می‌چسبد و باعث می‌شود بدن فکر کند که ماده مضری وارد شده است.

این موضوع باعث می‌شود که دستگاه گوارش شما تولید مخاط را افزایش دهد و فرآیند هضم را سریع‌تر کند تا آن ماده هرچه زودتر دفع شود.

این مسئله می‌تواند باعث حرکات زیاد گوارشی، ناراحتی معده و اسهال شود.

انتهای پیام