شناسهٔ خبر: 69762720 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

تظاهرات کشاورزان مقابل همایش حزب حاکم انگلیس

لندن – ایرنا – صدها تن از کشاورزان معترض به تصمیم دولت انگلیس برای افزایش مالیات‌ها، امروز (شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳) مقابل همایش سالانه حزب حاکم کارگر در شهر ساندیدنو (ولز) تظاهرات کردند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، افراد شرکت کننده در این حرکت اعتراضی با تراکتورها و خودروهای کشاورزی خود، ساختمان برگزاری همایشی را که در آن نخست وزیر و اعضای دولت انگلیس حضور دارند، محاصره کرده‌اند. روی کاپوت تراکتورها شعارنوشته‌هایی چسبانده شده که نوشته است: «حزب کارگر با روستایی‌ها سر جنگ دارد»، «دیگر بس است»، «اگر کشاورز نباشد غذایی هم در کار نیست»

هو دیویس معاون سر وزیر منطقه ولز و وزیر امور روستایی انگلیس پیشتر با رهبران اتحادیه کشاورزان ملاقات کرد تا آن ها را از ادامه این حرکت اعتراض منصرف کند. از سویی کی‌یر استارمر نخست وزیر انگلیس در سخنرانی امروز خود از مواقع دولت عقب نشینی نکرد و گفت که از لایحه بودجه تا روز آخر دولت حمایت می‌کند.

دولت حزب کارگر انگلیس مالیات‌ها در این کشور را برخلاف وعده‌هایی که پیش از انتخابات مطرح کرده بود، به بالاترین حد طی سه دهه گذشته افزایش داده است. ریچل ریوز وزیر دارایی انگلیس دو هفته پیش نخستین لایحه بودجه حزب کارگر را پس از ۱۴ سال دوری از قدرت به مجلس عوام ارائه داد و در آن ۲۰ درصد مالیات بر ارث برای دارایی‌های کشاورزان به ارزش بیش از یک میلیون پوند در نظر گرفته است. دولت سابق محافظه‌کار انگلیس کشاورزان را از مالیات بر ارث معاف کرده بود.

حزب کارگر ادعا می‌کند که خزانه را با کسری ۲۲ میلیارد پوندی از حزب محافظه‌کار تحویل گرفته است. در لایحه بودجه جدید که با اعتراضات گسترده‌ای رو برو شده است، ۴۰ میلیارد پوند درآمد از محل افزایش مالیات‌ها پیش‌بینی شده است که ۲۵ میلیارد پوند آن فقط از طریق افزایش حق بیمه افراد شاغل تامین می‌شود. گفته می‌شود که این بزرگترین افزایش مالیات‌ها در یک لایحه بودجه دولت انگلیس از زمان دولت جان میجر در سال ۱۹۹۳ است.

کشاورزانی که در انتخابات تیرماه گذشته به حزب کارگر رای دادند، احساس می‌کنند که به آن‌ها خیانت شده است. آن‌ها بر همین اساس تهدید کرده‌اند که اگر دولت در پیشبرد برنامه‌های اقتصادی خود تجدید نظر نکند، زنجیره تامین مواد غذایی در این کشور را از طریق محاصره بنادر و مراکز توزیع غذا فلج خواهند کرد.

یکی از کشاورزان معترض که خواست نامش فاش نشود، به دیلی‌تلگراف گفت: «اگر مجبور باشیم، تمام بنادر انگلیس را مسدود خواهیم کرد. با این کار عرضه محصولات در سوپرمارکت‌ها کُند می‌شود.» وی هشدار داد: «دولت و سوپرمارکت ها باید قدرت ما را درک کنند.»

حزب کارگر پیش از انتخابات وعده داده بود که رابطه جدیدی را با روستانشینان ایجاد کند، اما تام بردشاو رئیس اتحادیه ملی کشاورزان انگلیس گفت که آنها احساس می‌کنند دولت جدید خلف وعده و به اعتماد آنها خیانت کرده است.

بر اساس گزارش‌ها، کشورمان معترض قصد دارند روز سه‌شنبه در لندن تظاهرات بزرگی را برپا کنند. این حرکت اعتراضی به حدی حمایت جلب کرده است که محل برگزاری آن از میدان ترافلگار واقع در قلب لندن، به منطقه وسیع‌تری از شهر منتقل شده است.

گارث وین جونز یک کشاورز ساکن منطقه ولز می‌گوید، معترضان در حال تنظیم نامه‌ای خطاب به نخست وزیر هستند که با این عبارت شروع می‌شود: «دستی که به شما غذا می‌دهد را گاز نگیر». او به شبکه خبری اسکای گفت: «دولت در حال نابودی صنعت کشاورزی است که در حال حاضر به زانو در آمده و برای بقا خود مبارزه می‌کند. ما به حمایت دولت نیاز داریم تا بتوانیم برای تغذیه مردم، غذا تولید کنیم.»

اما واقعیت این است که اقتصاد انگلیس بر اساس آمارها در بدترین وضعیت نیم قرن گذشته قرار دارد و بحران هزینه‌های زندگی در کنار تورم پرنوسان، باعث نارضایتی‌های گسترده در این کشور شده است.

مقام‌های لندن اصرار دارند که مشکلات اقتصادی این کشور ناشی از همه‌گیری کرونا و جنگ در اوکراین است اما تحلیلگران و بیشتر مردم بر این باورند که برگزیت (خروج انگلیس از اتحادیه اروپا) ضربه سنگینی را به اقتصاد جزیره تحمیل کرده است.

داده‌های آماری نشان می‌دهد که رشد اقتصادی انگلیس به واسطه برگزیت ۱۴۰ میلیارد پوند ضرر کرده و کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که این رقم تا سال ۲۰۳۵ میلادی به ۳۱۱ میلیارد پوند برسد.

طبق مطالعات مرکز اصلاحات اروپایی، برگزیت سالانه بین ۷۵ تا ۱۲۵ میلیارد پوند برای انگلیس هزینه دارد که معادل ۳ تا ۵ درصد تولید ناخالص داخلی این کشور است. این اندیشکده اروپایی دریافته که انگلیس در اثر خروج از اتحادیه اروپا، ۳۰ میلیارد پوند در زمینه سرمایه‌گذاری، تجارت و مالیات ضرر کرده است.

نشریه اوکونومیست در گزارشی نوشت: انگلیس در یک بلاتکلیفی ۱۵ ساله گرفتار شده است. این کشور تمایل دارد خود را به عنوان یک مکان پویا و بازار آزاد تصور کند اما اقتصادش از بسیاری از کشورهای ثروتمند دنیا عقب است.

به نوشته اکونومیست یک حفره عمیق در اقتصاد انگلیس ریشه دوانده و خروج از اتحادیه اروپا اوضاع را بدتر کرده است.