شناسهٔ خبر: 69759051 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

عوامل استرس‌زا احتمال ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهد

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به اهمیت سلامت روان در دیابت گفت‌: عوامل استرس‌زا احتمال ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهند؛ برخی افراد دیابتی که استرس بالایی را تجربه می‌کنند ممکن است به دلیل این موضوع به درمان‌های دارویی مقاوم باشند و بررسی این ریسک فاکتور در این افراد ضروری است.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

به گزارش وبدا، حمید معتصمی، اظهار کرد: با بررسی تاریخچه بسیاری از افراد دیابتی به این مسئله پی برده شد که شروع دیابت در برخی افراد با یک آسیب شدید، حادثه ناگوار یا تجربه استرس بالا بوده است.

به گفته وی دیابت نوع دو بیشترین نوع ابتلا به دیابت است و عامل اصلی آن ژنتیک می‌باشد. در درمان بیماران دیابتی حتما باید به مسئله سلامت روان توجه کرد تا اقدامات درمانی سریع‌تر صورت بگیرد.

این متخصص روانپزشکی، حمایت خانواده افراد دیابتی را در کاهش عوامل استرس زا مهم دانست و بیان کرد: استرس موجب بالارفتن هورمون کورتیزول در بدن می‌شود و بالا رفتن بیش از اندازه آن موجب اختلال در کنترل دیابت خواهد شد. ارجاع این بیماران به روانشناس و روانپزشک و حمایت از آنها در کاهش استرس و به طبع کنترل دیابت حائز اهمیت است.

معتصمی عوامل استرس زا در افراد دیابتی را به دوسته تقسیم کرد و گفت: اولین دسته افرادی هستند که به تازگی مبتلا به دیابت شده اند و در این نوع موارد صحبت پزشک معالج برای پذیرش بیماری توسط فرد بسیار مهم است. پذیرش بیماری موجب کاهش استرس‌ها خواهد شد.

به گفته وی در مرحله دوم فرد ممکن است در اثر این بیماری دچار عارضه شود. از جمله این عوارض تار شدن دید چشم است که فرد را دچار استرس نابینایی در آینده خواهد کرد در این مرحله که بعنوان پیشگیری سطح سوم شناخته می‌شود وظیفه ما به حداقل رساندن عوارض یا به عبارتی توانبخشی بیمار با همکاری کادر درمان، خانواده بیمار و پزشکان متخصص است.

این متخصص روانپزشکی با اشاره به اینکه برخی افراد بر این باورند که افراد مبتلا به دیابتی، کیفیت زندگی خوبی ندارند، افزود: افراد دیابتی که به خوبی این بیماری را کنترل می‌کنند با توجه به انجام دستور العمل‌های منظم دارویی، آزمایشات روتین و ویزیت‌های مشخص پزشک، از شرایط بدنی سالم تری نسبت به حتی افراد سالم برخوردارند

معتصمی سلامت روان را از مراقبت‌های مهم و اولیه سطوح بهداشتی دانست و بر لزوم توجه به این موضوع در بیماران دیابتی و حتی غربالگری و شناسایی این افراد به خصوص افراد دارای سابقه روانپزشکی افسردگی و اضطراب تاکید کرد.

انتهای پیام/