فرزانه کلاهدوزان در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به کمبود آمبولانس در شهر اصفهان اظهار کرد: زیرساختهای وزارت بهداشت در سالهای اخیر ضعیف شده است که یکی از دلایل آن تعرفهها است.
وی با بیان اینکه از مدتها قبل تعرفههای دولت هیچ افزایشی نداشته است و بیمارستانها باید بهصورت خودگردان مأموریت انجام دهند، افزود: به این مشکلات باید از چند جنبه توجه کرد؛ یکی از موارد این است که بیمارستانها به دلیل خودگردان بودن در حوزه تأمین تجهیزات مشکل پیدا کردهاند، همچنین در پرداختیهای نیروی انسانی با چالش روبهرو هستند.
رئیس کمیسیون خانواده، بانوان و جوانان شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه نیروهای انسانی بهطور ویژه نیاز به دیده شدن دارند، تصریح کرد: مشکلی که بهتازگی با آن روبهرو شدهایم، مهاجرت کادر درمان و سلامت است که مشکل اساسی بهشمار میرود و اگر اکنون تدبیری نشود، طی سالهای آینده کشور با مشکل روبهرو میشود.
کلاهدوزان ادامه داد: هزینه تربیت نیرو را نظام سلامت تأمین میکند، اما آنها مهاجرت میکنند که این اقدام بهغیر از ضررهای معنوی، ضررهای مالی زیادی بهدنبال دارد و شاید تا چند سال آینده غیرقابل جبران باشد، بنابراین این مهاجرتها باید در سیاستگذاری دیده شود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر با کمبود آمبولانس و تجهیزات آن در شهر اصفهان روبهرو هستیم، تصریح کرد: تجهیزات پزشکی که در بیمارستانها استفاده میشود، با توجه به فرسودگی، پس از چند سال باید تعویض شود، بیشتر این تجهیزات نیاز به ارز دارد، اما با توجه به کمبود درآمد، بیمارستانها و نظام سلامت نمیتواند تجهیزات را بهموقع اسقاط کنند.
رئیس کمیسیون خانواده، بانوان و جوانان شورای اسلامی شهر اصفهان تاکید کرد: نظام سلامت باید بودجهای برای تأمین و نگهداری تجهیزات داشته باشد که شامل آمبولانس نیز میشود؛ این موارد باید در بودجهها لحاظ شود.
کلاهدوزان گفت: اورژانس سازمان جداگانهای از وزارت بهداشت است؛ بعضی مواقع کمکهایی به این سازمان انجام و تعدادی آمبولانس خریداری میشد، اما چند سالی است که این اتفاق نیفتاده است.
وی ادامه داد: تمام افراد در هر جایگاهی به نظام سلامت نیاز دارند، بنابراین باید توجه ویژه به سیاستگذاری، آیندهپژوهی و عوامل مؤثر در این نظام داشته باشیم.