شناسهٔ خبر: 69742012 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: سرپوش | لینک خبر

حوزه بهداشت و رفاه

مرگ نوزاد به‌دلیل نبود متخصص بیهوشی در بیمارستان

فرماندار، رئیس علوم پزشکی و نماینده مجلس از نبود متخصص بیهوشی در بیمارستان پلدختر مطلع بودند، اما گویا تصور نمی‌کردند تا زمان تحقق وعده‌ها، آرزوی ۱۵ ساله یک پدر و مادر، ۲ روز پس از تولد مقابل چشمانشان زیر خاک برود.

صاحب‌خبر -

به گزارش تسنیم، صبح روز ۱۷ آبان‌ماه جاری یک مادر باردار پلدختری با دردهای اولیه زایمان به بیمارستان پلدختر مراجعه می‌کند.

در بیمارستان به‌علت نبود متخصص بیهوشی نمی‌توانند برای او کاری انجام دهند و مادر باردار با وجود اصرار مادر و خانواده برای انتقال به خرم آباد، با آمبولانس به کوهدشت اعزام می‌شود.

در میانه‌های راه تکنسین همراه مادر با معاینه متوجه می‌شود نبض نوزاد ضعیف شده‌است. او بعد از طی مسیر به‌سرعت به بیمارستان کوهدشت اعزام می‌شود و زن باردار تحت عمل جراحی قرار می‌گیرد.

نوزاد بعد از تولد دچار ایست قلبی می‌شود که بعد از احیا تحت مراقبت قرار می‌گیرد و دو روز بعد با پیگیری خانواده با آمبولانس به خرم‌آباد اعزام می‌شود تا مراقبت‌های تکمیلی انجام شود.

نوزاد که در بیمارستان کوهدشت به دنیا آمده بود بعد از چند روز در بیمارستان خرم‌آباد از دنیا می‌رود تا حسرت پدر و مادرشدن برای هاجر و روح‌الدین ۱۵ ساله شود.

تنها امید زندگی قطع شد

هاجر که در چهار بارداری قبلی خود با مشکل مواجه شده‌است تحت‌نظر پزشک متخصص متبحری از مرکز لرستان بوده و بارداری خود را بدون مشکل به هفته‌های پایانی رسانده بود.

یکی از همراهان بیمار می‌گوید که هاجر ساعت هفت‌ونیم صبح ۱۷ آبان با دردهای زایمان اولیه زودرس به بیمارستان پلدختر آمد که به‌دلیل نداشتن دکتر بیهوشی مادر اصرار می‌کند که برای زایمان به خرم‌آباد برود، اما به او می‌گویند اگر بروید نوزاد تلف می‌شود و مسئولیت با خودتان است.

مادر ساعت چهار بعدازظهر با نامه اعزام به بیمارستان کوهدشت مواجه می‌شود. راننده آمبولانس با سرعت حرکت کرده‌است و در اثر این وضعیت ضربان قلب بچه افت می‌کند و با سرعت به بیمارستان این شهرستان می‌رسد.

مادر باردار به اتاق عمل بیمارستان کوهدشت وارد و جراحی می‌شود، اما نوزاد بدون نبض است و ایست قلبی می‌کند. او را احیا می‌کنند، اما، چون بند ناف در مسیر اعزام بریده شده‌است در نتیجه دچار کمبود اکسیژن و ریه‌هایش هم مشکل‌دار می‌شود.

آمبولانسی از خرم‌آباد به کوهدشت بعد از دو روز اعزام می‌شود و نوزاد به خرم‌آباد منتقل می‌شود، اما در آنجا نیز ایست قلبی می‌کند و در نتیجه فوت می‌کند.

پلدختر پزشک متخصص ندارد

مشکلات بیمارستان پلدختر به این مشکلات ختم نمی‌شود. شوهر زن دیگری که در بیمارستان پلدختر بستری است می‌گوید که یکی از پزشکان این شهرستان درخواست ۲۵ میلیون تومان برای جراحی کرده‌است و چرا بدون پرداخت این پول نباید همسر مرا جراحی کنند؟

او می‌گوید که همسر من در حال حاضر وضعیت مناسبی ندارد و در بیمارستان بستری است که باید هرچه سریعتر زایمان انجام دهد، اما دکتر می‌گوید باید پول را واریز کنی که در توان من نیست، اگر خانم و نوزاد من از دنیا بروند چه کسی پاسخ‌گو است؟

همه این ماجراها در حالی است که هفته گذشته احسان علی‌پوری، فرماندار پلدختر، از نبود پزشک متخصص بیهوشی در بیمارستان این شهرستان خبر داد و گفته بود که پزشک متخصص بیهوشی هفت روز در ماه در این شهرستان حضور ندارد.

سید حمید رضا کاظمی، نماینده پلدختر و معمولان در مجلس شورای اسلامی، نیز اعلام کرده بود که بیمارستان پلدختر برخی تخصص‌ها از جمله بیهوشی، قلب و جراح را ندارد و اورژانس هوایی برای اعزام بیماران در نظر گرفته شود.

او توضیح داده بود که پزشک موردنیاز بیمارستان پلدختر تا زمانی که پزشک متخصص مستقر می‌شود از شهرهای اطراف تأمین شود.

مصاحبه‌های بی‌پاسخ

بهرام دلفان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان، نیز هفته گذشته در جلسه شورای سلامت پلدختر گفت که کمبود پزشک در جراحی عمومی، قلب و بیهوشی در این شهرستان داریم و تلاش می‌کنیم این کمبود جبران شود.

او با اشاره به معین‌بودن پلدختر برای خدمات درمانی به شهرهای معمولان، رومشکان و برخی از مناطق استان‌های همجوار ادامه داد که با جبران کمبود متخصص اعزام‌ها از این شهرستان و بیمارستان‌های خرم‌آباد کاهش پیدا می‌کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان، ایجاد مسکن متخصصان را یکی از زمینه‌های حضور بیشتر پزشکان متخصص در پلدختر دانست و عنوان کرد که پیگیر ایجاد و افزایش مسکن پزشکان در این شهرستان هستیم تا در اینجا ماندگار شوند.

به گفته مسئولان پزشک بیهوشی در کل ماه به‌جز یک هفته در پلدختر حضور دارد که در نبود همین یک هفته مشکلاتی برای زنان باردار ایجاد می‌شود.

تلاش کرد تا با مسئولان بیمارستان پلدختر برای کمبودهای موجود در این بیمارستان مصاحبه کند، اما آن‌ها حاضر به گفتگو نشدند.

بیمارستان پلدختر معین خدمات درمانی برای شهرهای همجوار از جمله معمولان، رومشکان و ماژین است و کمبود تجهیزات هنوز درد روی درد در این منطقه می‌افزاید.

توضیحات شبکه بهداشت و درمان پلدختر در پی فوت یک نوزاد

رئیس شبکه بهداشت و درمان پلدختر با اشاره به جزئیات فوت یک نوزاد در این شهرستان گفت: نبود پزشک متخصص بیهوشی در بیمارستان امام خمینی (ره) پلدختر باعث فوت این نوزاد شد.

حسن رستگار در توضیح جزئیات فوت یک نوزاد در پلدختر گفت: یک هفته پیش روز ۱۷ آبان‌ماه مادری باردار در ۳۷ هفته حاملگی از شهر سراب حمام به دلیل درد در ناحیه کمر به بیمارستان امام خمینی (ره) پلدختر مراجعه کرد.

وی افزود: در بررسی‌های اولیه مشخص شد این مادر باردار پیش از این در چهار بار حاملگی نوزاد شکم اول وی ۶ ماهه به دنیا آمده و فوت شده و در سه بار حاملگی‌های بعدی نیز سقط جنین داشته است.

رئیس شبکه بهداشت و درمان پلدختر گفت: بر اساس پیگیری‌های انجام شده از سوی پزشک، کادر مامایی، بهورز و تیم اعزام و انجام فوریت‌ها و معاینات لازم مشخص می‌شود که مادر باردار به دلیل وضعبت نامناسب جنین، نبض ضعیف نوزاد و اینکه در شکم مادر مدفوع کرده بود، نیاز به عمل فوری دارد.

رستگار ادامه داد: متأسفانه عمل سزارین برای این مادر باردار در بیمارستان پلدختر به دلیل نبود پزشک متخصص بیهوشی امکان پذیر نبود به همین دلیل در سریع‌ترین زمان ممکن پس از هماهنگی‌های لازم با ستاد هدایت دانشگاه علوم پزشکی لرستان وی به نزدیک‌ترین مرکز درمانی با تجهیزات لازم در کوهدشت اعزام شد.

وی گفت: عمل سزارین مادر باردار در بیمارستان کوهدشت تحت مراقبت‌های لازم انجام و نوزاد از شکم مادر بیرون کشیده شد که پس از تولد به دلیل ضعف نبض برای مراقبت‌های بیشتر به مرکز استان اعزام شد که پس از گذشت یک هفته فوت کرد.

رئیس شبکه بهداشت و درمان پلدختر اضافه کرد: پزشک متخصص بیهوشی از هر چهار هفته، یک هفته در بیمارستان پلدختر حضور ندارد که مراجعه این مادر نیز در همین محدوده زمانی بوده است.

به گفته رستگار، نبود پزشک متخصص بیهوشی یکی از معضلات و مشکلات بیمارستان پلدختر است که تاکنون به دفعات مکرر پیگیری شده است.