شناسهٔ خبر: 69755428 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

مصرف مواد دخانی عامل ابتلا به ۸۰ درصد از سرطان‌های ریه

دبیر کل شبکه ملی پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر گفت: مصرف مواد دخانی عامل ابتلای ۲۰ درصد از بیماری‌های قلبی و ۸۰ درصد از سرطان‌های ریه است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، محمد رضا مسجدی، دبیرکل شبکه ملی پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر، در ششمین نشست مشترک دبیرخانه‌های سلامت دستگاهها، نهاد‌ها و سازمان‌های کشور گفت: کارخانجات دخانیات داخلی در چند دهه گذشته از ۶ به ۳۸ کارخانه رسیده است و سالی ۹ میلیارد نخ سیگار تولید می‌کنند. 

 مسجدی گفت: افزایش مصرف قلیان در ۲ سال اخیر از ۲۱ به ۳۶ درصد و مصرف سیگار الکترونیکی حدود دو برابر شده و به ۶ و نیم درصد رسیده است. 
وی در ادامه با انتقاد از تبلیع مصرف مواد دخانی در بیشتر فیلم‌ها و سریال‌ها گفت: کمتر فیلم و سریالی است که در آن تبلیغ مواد دخانی نباشد؛ به ویژه در شبکه سینمای خانگی، انواع مواد دخانی به ویژه برای زنان و دختران تبلیغ می‌شود.
دبیر کل شبکه ملی پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر افزود: مصرف سیگار و قلیان در دختران ۱۳ تا ۱۵ ساله کشور ۱۳۵ درصد افزایش یافته است.
مسجدی با بیان اینکه سالانه ۴۱ میلیون نفر در جهان بر اثر ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر جان خود را از دست می‌دهند ، گفت: مصرف مواد دخانی، عامل ابتلای ۲۰ درصد از بیماری‌های قلبی، ۸۰ درصد سرطان‌های ریه، ۱۴ درصد سکته‌های مغزی و ۱۲ درصد زوال‌های عقل و عامل اصلی ۸/۷ درصد مرگ‌ها در جهان است. 
مسجدی افزود: دریافت مالیات سالانه ۶ تا ۷ هزار میلیارد تومانی بر مواد دخانی که وزارت کشور و شهرداری‌ها دریافت می‌کنند، برای هزینه در فضا‌های ورزشی و اقدامات مختلف و با هدف کاهش مصرف مواد دخانی است. 
وی تاکید کرد: پیاده روی روزانه، خطر ابتلا به سرطان سینه در زنان و سرطان پروستات در مردان را کاهش می‌دهد.