شناسهٔ خبر: 71814635 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

وزارت دادستانی آمریکا از گوگل می‌خواهد کروم را بفروشد/ احتمال تفکیک اندروید

وزارت دادستانی آمریکا (DOJ) در پی اصلاحات ضدانحصاری، خواستار فروش مرورگر کروم و محدودیت‌های جدیدی علیه گوگل شد، اما در مورد سرمایه‌گذاری‌های هوش مصنوعی این شرکت نظر خود را عوض کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از arstechnica، وزارت دادستانی آمریکا در نخستین اقدام پس از تغییرات سیاسی دوران ترامپ، خواستار فروش اجباری مرورگر کروم و اعمال محدودیت‌های جدید بر فعالیت‌های گوگل در بازار جست‌وجو شد. این درخواست بخشی از تلاش‌های دولت برای شکستن انحصار گوگل در صنعت فناوری است، بر اساس اسناد ارائه‌شده، دولت آمریکا معتقد است که گوگل با روش‌های غیرقانونی، رقابت را در بازار مختل کرده و باید دارایی‌های کلیدی همچون کروم را به رقبا واگذار کند. این مرورگر با بیش از ۳.۴ میلیارد کاربر، یکی از ابزارهای اصلی گوگل برای کنترل بازار جست‌وجو است.

تفاوت با رویکرد دولت پیشین
در مقایسه با پیشنهاد دولت بایدن در سال ۲۰۲۴، دولت جدید ترامپ دیگر خواستار فروش سرمایه‌گذاری‌های گوگل در حوزه هوش مصنوعی (AI) نیست. به جای آن، گوگل باید قبل از هرگونه سرمایه‌گذاری جدید در این حوزه، از دولت مجوز بگیرد. این تغییر در حالی اتفاق می‌افتد که گوگل به‌تازگی با معرفی «حالت هوش مصنوعی» در جست‌وجو نشان داده است که AI چقدر بر آینده بازار جست‌وجو تأثیرگذار است.

محدودیت‌های اندروید
در مورد سیستم عامل اندروید نیز دولت رویکرد جدیدی پیش گرفته است. پیشتر پیشنهاد شده بود که گوگل اندروید را بفروشد، اما اکنون خواستار محدودیت‌هایی بر نحوه تبلیغ محصولات گوگل (همچون جست‌وجو و خدمات هوش مصنوعی) روی این پلتفرم شده است. بر اساس این پیشنهاد، گوگل نمی‌تواند شرکای خود را مجبور کند که از خدمات خود به جای رقبا استفاده کنند. اگر این محدودیت‌ها مؤثر واقع نشوند، فروش اجباری اندروید نیز مطرح خواهد شد.

واکنش گوگل
گوگل از این خواسته‌ها استقبال نکرده و آن‌ها را «آسیب‌رسان به مصرف‌کنندگان و امنیت ملی آمریکا» خوانده است، این شرکت پیشنهادهای خود را برای تغییر قراردادهای جست‌وجو در مرورگرها و اندروید ارائه داده، اما دولت به این نکته توجه نمی‌کند. گوگل همچنین اعلام کرده است که پس از صدور حکم نهایی، همچون پرونده دیگر با Epic Games، از این تصمیم استیناف خواهد کرد.

این پرونده همچنان در دادگاه قرار دارد و پس از تأیید نهایی، گوگل باید به شرایط دولت عمل کند یا در صورت شکست، دارایی‌های خود را واگذار کند، با تغییرات در تیم حقوقی DOJ و نزدیک‌شدن به فاز جدید مذاکرات، این پرونده می‌تواند الگویی برای مقابله با غول‌های فناوری در آمریکا باشد.