به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز، مرحوم طاهره صفارزاده که از سوی دانشگاه الازهر مصر به عنوان برترین دانشمند زن سال در جهان اسلامی شناخته شد، متولد آبان ماه بود و در آبان 1387 درگذشت.
چهره این ماه خیمه، به این شاعر نوگرا و مترجم برجسته قرآن و ادعیه، پرداخته است.
عناوین این بخش از مجله عبارتند از: از زیست آمریکایی تا سلوک مسلمانی، مفاهیم عاشورا، شهادت و مقاومت در شعرهای طاهره صفارزاده، بانویی که موسس کانون نهضت اسلامی شد، انتقاد صفارزاده به باوری غلط درباره عزای امام حسین، چرا آثار صفارزاده در جامعه گسترش نیافت؟، اهمیت ترجمه قرآن طاهره صفارزاده در زمانه ما، پایه گذار شعر نیمایی دینی، مادری پیشرو برای شاعران مذهبی، زمانی که کسی برای فلسطین شعر نمی سرود و کتابشناسی استاد دکتر طاهره صفارزاده و گفته ها و نوشته هایی از چیستا یثربی، فاطمه راکعی، سید مهدی طباطبایی، حسن بلخاری، محسن مومنی شریف، مصطفی محدثی خراسانی، بهاءالدین خرمشاهی را در این بخش می خوانید.
بخش کتاب خیمه: میراث مکتوب فاطمی
در بخش کتاب در این ماه، میراث مکتوب فاطمی مورد توجه قرار گرفته است. نقد و بررسی میراث مکتوب فاطمی با موضوعات زیر تقدیم علاقه مندان شده:
ماجرای فدک را در چه کتابهایی دنبال کنیم؟ معرفی کتاب بوستان سماویه درباره اثبات دعوی در مساله فدک، تحلیل و بررسی کتاب ماجرای فدک به قلم شهید آیتالله محمدباقر صدر، چه کتابهایی در تاریخ اسلام به مدح و ستایش حضرت زهرا سلام الله علیها میپردازند؟ معرفی کتاب علامه امینی درباره حضرت زهرا سلام الله علیها و چهار یادداشت درباره کتاب خطی و تاریخی درباره زندگی حضرت فاطمه سلام الله علیها شامل می شود.
نگاه ویژه خیمه: بررسی نمادها و نمونه های عاشورایی مقاومت لبنان و فلسطین
نگاه ویژه مجله به بررسی ریشه های عاشورایی مقاومت لبنان و فلسطین پرداخته است. در این بخش مطالب زیر را می خوانید:
اول: تاملی در ادبیات جهاد و شهادت و انتقال آن از نسل گذشته به نسل آینده، دوم: راهی که از حسینیهها آغاز شد، سوم: اشتراکهای اندیشه و عمل حزبالله لبنان با قیام عاشورا، چهارم: یادداشت هایی از 6 تحلیلگر و نویسنده درباره چهره های شهید مقاومت، پنجم: روضههای مصور غزه، ششم: آخرین ثانیههای زندگی قهرمانی که تاریخ به خاطر خواهد سپرد، هفتم: برگزیدهای از شعرهای عاشورایی برای لبنان و فلسطین، هشتم: نگاهی به رمان متفاوت خار و گُل میخک اثر یحیی سنوار
بخش راویان خیمه
در بخش راویان، نویسندگان و تحلیل گرانی به روایت موضوعات مختلف پرداخته اند. این موضوعات عبارتند از :
اول: چرا قرائت ها از واقعه عاشورا متعدد است؟، به روایت حجت الاسلام دکتر احمد حسین شریفی، دوم: از مساله زیارت عتبات تا رنج های سفر اربعین، به روایت دکتر علی زمانیان، سوم: سیدالشهداء به من شخصیت داد، به روایت حمیدرضا داداشی، چهارم: گریه ای بدون اشک، به روایت سعید سلیمان پور، پنجم: هوشمندی دیجیتال بشر و مساله ظهور امام زمان، به روایت حجت الاسلام علیرضا قائمی نیا، ششم: روایت اسیری که کتابش را به شکنجه گرش تقدیم کرد، هفتم: روایت بانویی که 8 سال پرستار رزمندگان بود.
سرمقاله و رویدادهای مجله
سرمقاله این شماره به قلم محمدرضا زائری، مدیر مسئول مجله با عنوان امانت و امین، اقناع درونی و پذیرش بیرونی اختصاص داده شده است.
در بخش رویدادهای مهم مهرماه، روایت جمعه نصر به امامت رهبر انقلاب، یادی از سید هاشم صفیالدین از قم تا لبنان، ادای احترام به شاعری که ۴۰ سال در شیراز شب شعر عاشورایی برگزار کرد، روایت دومین همایش سالانه تجلیل از خانوادههای هیئتی در زنجان، گزارش رونمایی از کتاب معروفترین شخصیتهای الجزائر در خانه ادبیات عباس آباد و گزارش نشست اخلاق و مناسبات مردم آخرالزمان منتشر شده است.
مجله خیمه در بخش آستان نیز نگاهی به فعالیتهای آستان قدس رضوی در حوزه تربیت دینی کودکان داشته است.
انتهای پیام/