شناسهٔ خبر: 69754968 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایسکانیوز | لینک خبر

ایسکانیوز گزارش می‌دهد؛

کابینه ترامپ متشکل از حامیان افراطی اسرائیل خواهد بود

گمانه‌زنی‌ها در خصوص لیست وزاری پیشنهادی ترامپ نشان می‌دهد که اکثر نام‌های مطرح شده از نظر حمایت افراطی از رژیم صهیونیستی و دمشنی با ایران دارای نقطه مشترک هستند و به نظر می‌رسد با روی کار آمدن این کابینه تنش در منطقه خاورمیانه افزایش خواهد یافت.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار بین‌الملل ایسکانیوز، با وجود اینکه هنوز تا زمان تحویل پست ریاست جمهوری و نشستن ترامپ بر روی صندلی کاخ سفید زمان باقیست، اما او لیستی از افراد را برای پست‌های مهم در کابینه آینده خود ارائه داده‌است. این افراد کسانی هستند که بر تصمیات رئیس جمهور تأثیر خواهند گذاشت و با وجود جنگ‌هایی که در سراسر جهان شاهد آن هستیم از جمله جنگ در غزه و لبنان و همچنین بحران در اوکراین، این افراد با مشاوره خود به رئیس‌جمهور نقش تعیین کننده‌ای در آینده جهان خواهند داشت. تا بدین‌جا لیست وزاری پیشنهادی نشان از تمایل افراط‌گرایانه این افراد در حمایت از اسرئیل دارد و این خود آینده مناقشات در خاورمیانه را خطرناک‌تر می‌سازد.

بیشتر بخوانید:

پیروزی ترامپ تغییر محسوسی در دشمنی با ایران و طرفداری از اسرائیل به وجود نمی‌آورد

از جمله این افراد پیشنهادی توسط ترامپ، می‌توان از مایک هاکبی نام برد که یک سیاستمدار آمریکاییست و در سال‌های1996-2007 به‌عنوان فرماندار آرکانزاس خدمت کرد و در سال‌های 2008 و 2016 نیز به عنوان نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری کاندید شده بود. اکنون در سال 2024، دونالد ترامپ -رئیس جمهور منتخب- هاکبی را به عنوان سفیر ایالات متحده در اسرائیل در نظر گرفته است. البته این پست نیاز به تأیید سنا دارد.

هاکبی یکی از حامیان سرسخت اسرائیل به‌ویژه در جنگ این کشور با حماس است. او به‌طور علنی اعلام کرد اسرائیل حق الحاق بخش‌های مهمی از کرانه باختری را دارد. در سال 2019، نیز او با جسارت اظهار داشت که چیزی به نام «شهرک سازی» یا حتی مردم «فلسطینی» وجود ندارد. چنین موضعی نشان می‌دهد که او به‌عنوان سفیر فقط از اسرائیل به معنای دیپلماتیک دفاع نخواهد کرد بلکه او برای یک تغییر استراتژیک حتی به دولت فشار خواهد آورد.

مورد بعدی مایک هگست -نامزد پیشنهادی وزارت دفاع- نظر رسانه‌ها را به خود جلب کرده‌است. او مجری برنامه‌ها تلویزیونی و مفسر برنامه‌های مهم است. همچنین او به عنوان افسر گارد ملی ارتش ایالات متحده در افغانستان، عراق و خلیج گوانتانامو نیز خدمت و بخاطر آن مدال نیز دریافت کرده‌است.

اورشلیم پست در گزارشی می‌نویسد هگست در طول سال‌ها چندین بار از اسرائیل دیدن کرد، اما این دیدارهای دیپلماتیک معمولی نبودند. در یک مورد، او توسط رهبران شهرک‌نشین از مقبره یوسف پیامبر-به زبان لاتین ژوزف- در منطقه‌ای در کرانه باختری رود اردن، خارج از محدوده دولت ایالات متحده دیدن کرده است.

فرد دیگر مایکل والتز -نماینده فلوریدادر کنگره- است. او به عنوان مشاور امنیت ملی توسط ترامپ پیشنهاد شد. مشاور امنیت ملی نقش قدرتمندی است که نیازی به تأیید سنا ندارد. او رئیس کمیته فرعی نیروهای مسلح مجلس نمایندگان نیز است که بر لجستیک نظامی و همچنین در کمیته منتخب اطلاعاتی نظارت می‌کند.

والتز مواضع سختگیرانه‌ای در قبال ایران دارد. همین ماه گذشته، پس از حمله اخیر ایران به اسرائیل، او از نیروی هوایی اسرائیل خواست تا سایت‌های نفتی و هسته‌ای ایران را هدف قرار دهند. نظرات والتز در مورد مداخله نظامی نشان دهنده تمایل به حمایت از اسرائیل است. او همچنین منتقد چین در آسیای مرکزی نیز است.

همچنین او ضمن انتقاد از دولت بایدن به دلیل خروج فاجعه بار از افغانستان در سال 2021، علنا دیدگاه‌های سیاست خارجی ترامپ را ستوده است. والتز پس از تهاجم روسیه به اوکراین در سال 2022، نیز از دولت بایدن خواست تسلیحات بیشتری در اختیار کی‌یف قرار دهد تا به آنها در عقب راندن نیروهای روسی کمک کند.

در لیست حامیان اسرائیلی ترامپ می‌توان به سناتور مارکو روبیو و الیز استفانیک نیز اشاره کرد. مارکو روبیو- نامزد وزیر امور خارجه- در دولت آینده ترامپ است و علنا از «ریشه‌کنی کامل» حماس حمایت کرده است. همچنین الیز استفانیک به عنوان نماینده ایالات متحده در سازمان ملل توسط ترامپ پیشنهاد شده‌است. الیز در زمان اولین انتخاب خود در سال 2014، جوان‌ترین زنی بود که در تاریخ این کشور به کنگره راه یافته است. او در سال جاری در نشست کنست برای دانشجویان یهودی و طرفدار اسرائیل در پردیس‌های سراسر جهان از تصمیم جو بایدن برای توقف ارسال هزاران بمب به اسرائیل انتقاد کرد و هشدار داد ارسال اسلحه به اسرائیل برای پیروزی کامل ضروری است.

اورشلیم پست نیز در مورد نمایندگان پیشنهادی می‌نویسد این‌ها از آن دسته سفرا و رهبرانی نیستند که نسبت به اقدامات اسرائیل اظهار نگرانی کنند. در عوض، آنها احتمالا از کناره‌ها تشویق می‌کنند و به اسرائیل اجازه می‌دهد تا انعطاف بیشتری داشته باشد. شاید مهم‌تر از همه این شادی برای نتانیاهو-نخست‌وزیر اسرائیل- است که بسیاری از این منصوبان از نظر ایدئولوژیک با سیاست‌های کابینه او همسو هستند. آنها نه تنها از دادن سلاح‌های لازم به اسرائیل برای دفاع از خود حمایت می‌کنند، بلکه برخی از ادامه حضور اسرائیل در یهودیه و سامره نیز حمایت می‌کنند.

نکته دیگر اینکه اکنون که جمهوری‌خواهان در حال دست گرفتن کابینه هستند، مقامات آمریکایی شروع به انتقاد از دولت بایدن و حزب دموکرات کردند. روز سه‌شنبه، گیورا ایلند -ژنرال سابق ارتش اسرائیل- در بیانیه‌ای بحث‌برانگیز گفت: «کسی که از بازگشت گروگان‌ها جلوگیری کرده‌است، رئیس جمهور بایدن و دولت او هستند».

همچنین در یک نتیجه کلی می‌توان گفت انتخاب وزاری پیشنهادی طرفدار اسرائیل نشان دهنده نقش آمریکا در پیشبرد مسائل اسرائیل در خاورمیانه است و نشان می‌دهد این اقدامات با هماهنگی صورت می‌گیرد. چیزی که دولت آمریکا آن را مکررا انکار کرده و جنایات جنگی که اسرائیل در سال جاری نسبت به غیرنظامیان در خاورمیانه داشته را بدون همانگی با آمریکا خواند.

حتی این ربطی به جناح‌های جمهوری‌خواه یا دموکرات نیز ندارد. هر کدام به نحوی حمایت خود را از این رژیم نشان داده‌اند. به‌طور نمونه همانگونه که شاهد بودیم این بایدن بود که از اسرائیل خواست اجازه دهد ارسال کمک‌های بشردوستانه به اسرائیل از سر گرفته شود. در واقع این نشان می‌دهد تا دستور آمریکا نباشد هیچ معامله‌ای در خاورمیانه شکل نخواهد گرفت. به همین خاطر نیز تحلیلگران معتقدند اینکه چه زمانی آتش بس در غزه یا لبنان باید شکل بگیرد، بستگی به تصمیم سیاست خارجی آمریکا دارد.

خبرنگار: ماری ملکی

انتهای پیام/