شناسهٔ خبر: 69754967 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

معاون وزیر صمت: معادن وارد حوزه گردشگری می‌شوند

معاون معدنی وزیر صمت گفت: توجه به حوزه گردشگری در معادن، از جمله طرح‌هایی است که براساس آن، بهره‌برداران در کنار تولید و فعالیت اقتصادی، به توریسم هم توجه کنند.

صاحب‌خبر -


به گزارش تحریریه معدن خبرگزاری صداوسیما، جعفری گفت: معادن می‌توانند یکی از بهترین جاذبه‌های گردشگری در هر کشوری باشند. قطعا کارکرد اصلی معدن، استخراج سنگ و کانی از آن است؛ اما در صورتی که معدنی دیگر چنین قابلیتی نداشته باشد، با یک برنامه‌ریزی هدفمند می‌تواند به منبع مهم درآمدزایی و ایجاد اشتغال تبدیل شود.
وی با بیان اینکه فرهنگ سازی در بخش معدن جزو راهبردهاست، اظهار کرد: در بحث گردشگری طرح‌هایی را دنبال می‌کنیم که بهره‌برداران، به آینده بخش معدن توجه داشته باشند و از ابتدا وزارت صمت یا محیط زیست، باید اجرای طرح گردشگری را از بهره‌بردار بخواهد که بتواند آن را انجام دهد.
جعفری افزود: خیلی از مجموعه‌ها می‌توانند هم به بحث اقتصادی تولید و هم گردشگری توجه کنند و این کار می‌تواند در معادن نمک زیرزمینی اتفاق بیفتد، همچنانکه در معدن سرب و روی نخلک اصفهان، دنبال این هستیم بخش قدیمی را گردشگری و آموزشی کنیم.
معاون معدنی وزیر صمت اضافه کرد: معدن پتاس خور و بیابانک هم که منطقه‌ای نمکی است، از لحاظ سلامت می‌تواند به محیطی گردشگری تبدیل شود.
جعفری گفت: طرح اکتشاف ذخایر معدنی جدید، در هفت استان کشور اجرا می‌شود و تاکنون در ۲ استان خراسان جنوبی و کردستان آغاز شده است.
وی یادآور شد: طرح تحول زمین شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی با همکاری ایمیدرو و سازمان زمین شناسی در حال اجرا است، این طرح در استان‌های یزد، کردستان، سیستان و بلوچستان، کرمان، فارس، خراسان جنوبی و خراسان شمالی انجام خواهد شد.
معاون معدنی وزیر صمت افزود: عملیات ژئوفیزیک در پهنه‌های خراسان جنوبی انجام شده و در کردستان هم در حال انجام است و شاهد آثار خوبی از اکتشاف برای این استان هستیم.
جعفری ادامه داد: در بحث توسعه بخش معدن و صنایع معدنی کشور، ۱۷ راهبرد، ۷۰ کلان پروژه و بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ برنامه عملیاتی تدوین شده است.
وی تاکید کرد: توسعه بخش اکتشاف نیازمند اقداماتی مثل تجمیع داده ها، اطلاعات و مشارکت بخش خصوصی است و توسعه فعالیت‌ها توسط بخش خصوصی در اکتشاف و بهره برداری، نوعی کلان پروژه است.
جعفری اضافه کرد:، همچنین با یک برنامه‌ریزی صحیح می‌توان معادن متروک را هم به یک جاذبه گردشگری که تبعات مثبت اجتماعی و اقتصادی زیادی به همراه خواهد داشت، تبدیل کرد، فعالیت معادن در چهار مرحله اکتشاف، استخراج، فرآوری و مرمت و ساخت برای اهداف گردشگری صورت می‌گیرد و اینگونه به‌جای تبدیل شدن معادن متروک به معضلی زیست‌محیطی و بی‌کاری کارگران معادن بعد از اتمام ذخایر معدنی، می‌تواند به ایجاد درآمد پایدار و توسعه مناطق روستایی منجر شود.