به گزارش خبرنگار فرهنگ دفاعپرس، برنامه ثریا ویژه تحولات منطقه با حضور «رضا غلامرضا» معاون سابق شهید سلیمانی از شبکه افق پخش شد.
محسن مقصودی در برنامه ثریا با بیان اینکه مسئلهای که استکبار برای دنیا ایجاد کرده بحث روز در همه جهان است، اظهار داشت: شاید یک زمانی فقط بحث درباره منطقه ما بود اما خطر مهمترین مولود آنها یعنی صهیونیزم و اسراییل در کل دنیا جدی شده حتی داخل همان آمریکا. در روزهای خیلی خاصی هستیم، مردم ایران و همه دوستداران مقاومت در هر جایی از جهان و حتی دشمنان ما در انتظار یک سیلی محکم و یک پاسخ کوبنده از جانب ایراناند. پاسخ ما باید جوری باشد که اسرائیل کمر راست نکند! و میدانیم که این توان را داریم و امیدواریم که در روزهای آینده شاهد آن باشیم.
این کارشناس رسانه شرایط منطقه را شرایط جنگی دانست و با تاکید براینکه ما هم چه بخواهیم و چه نخواهیم بخشی از این جنگ بودیم و هستیم، عنوان کرد: دشمن بارها اعلام کرده که هدفی ندارد جز برای مقابله با ما. اما ما چقدر در رسانههای مکتوب و دیداری و شنیداریمان آرایش جنگ رسانهای گرفتهایم؟! دشمن در فضای مجازی و رسانهای خود به شدت در حال شبهه افکنی ست اما در مطبوعات خود ما این مقابله آن طور که باید باشد نیست. مهمترین پیشنهاد امروز در رسانههای خودی، شده کوتاه آمدن در مقابل تعدی دشمن! اینها را به گفتمان برای جامعه تبدیل میکنند و آن طرف به گفتمانی که از مقاومت دفاع میکند به راحتی انگ جنگ طلب میزنند.
وی همچنین گفت: یکی از هنرهای شهید سلیمانی این بود که دشمن را به خوبی میشناخت یعنی مبانی فکری آنها و روشهای مبارزه با آنها را بارها برای ما روایت و ثابت کرد. امروز مقاومت مدیون نگاه حاج قاسم است. کابوس اسرائیل حاصل تلاش و همت این مرد است و اگر امروز اسرائیل تعدی کرده به خاک ما و ما شهدایی را دادیم یعنی محاسبات آن ها باید تغییر کند.
موشک و رسانه، هر دو ابزار قدرتاند!
در بخش دیگری از ثریا رضا غلامرضا معاون سابق شهید سلیمانی گفت: یک تلقی شاید امروز در مورد رسانه به طور کلی وجود دارد که حالا این تلقی میتواند در یک سطح باشد و سطوح نخبگانی این نگاه را قبول نداشته باشند و آن این است که رسانه یک ابزار است یعنی همان نگاه سالهای قبل نسبت به این پدیده. اما رسانه امروز یک منبع قدرت است یعنی کشورها در کنار نیروی نظامی حتما باید آن را داشته باشند و آن رسانه رسانهای قوی باشد با فناوریهای روز. اگر در هر کشوری نیروی زمینی، هوایی، دریایی و... وجود دارد یا در حوزه سایبری امروز عمده کشورها از نیروی سایبری استفاده میکنند قاعدتا باید روی موضوع رسانه هم سرمایهگذاری کلان داشته باشند. در همین طوفانالاقصی که شما دیدید یک تک تیرانداز و نحوه عمل او به خوبی هر چه تمامتر به تصویر کشیده شد ناشی از جایگاه رسانه در حماس بود یا وقتی رزمندهای یک موشک یاسین شلیک میکند میخواهد با به تصویر کشیدن آن بگوید غزه زنده است و یا در مورد جنگ اوکراین و روسیه که جزو جنگهای نوین محسوب میشود فناوریهای نو و سایبری به کمک آمده به خصوص ظهور پدیدهای به نام پهپادهای کوچک که بنظرم ما باید خودمان برای دستیابی به آن فکر کنیم. هم آمریکاییها و هم انگلیسیها این فناوری را در اختیار اوکراین گذاشتند و امروز معتقدم که جمهوری اسلامی اگر در این مورد عقب است باید فکری کند برای دستیابی به آن.
وی افزود: در بعد ادراکی استفاده از این نوع از سلاحهای نوین مهمتر است. نمونه بارز جنگ ادراکی و شناختی را در درگیریهای اوکراین یا روسیه یا بهتر بگوییم جنگ روسیه و ناتو میبینید. در درگیری های غرب آسیا هم کاملا مشهود است ابعاد جنگ ادراکی. این ایجاد تردیدی که به وجود آمده نسبت به نوع پاسخ به اسرائیل همهاش ناشی از جنگ شناختیست. در مورد نه به جنگ یا آری به صلح یا آنهایی که مدعیاند که ما جنگ طلبیم چه باید گفت؟! اصلا کسی که ایرانیست و ایران را دوست دارد هم چنین نگاهی دارد؟!
این کارشناس مسائل نظامی عنوان کرد: ١۵ سال پیش به دلایلی سفری داشتیم به اروپا و با بعضی از کسانی که طاغوتی یا سلطنتطلب بودند مذاکراتی داشتیم. خب بعضی از اینها که ناشناخته هم نیستند برای مردم ما صراحتا گفتند که ما طرفدار جمهوری اسلامی نیستیم و اعتقادی به آن نداریم اما واقعا جمهوری اسلامی در آن ٨ سال چطور جنگید؟! ما در خارج از کشور میدیدیم چطور دارد حمایت میشود از صدام! میگفتند ما مطلع هستیم که چه تجهیزاتی به عراق میرسید و هزاران مستشار آمریکایی به ارتش عراق کمک میکردند، این جنگ حتی به نظر ما مخالفان ایران یک معجزه بود و این ایستادگی که حتی یک وجب از خاک ایران در اختیار عراق بعثی قرار نگرفت. در آنجا به ما گفتند که چرا شما به دنبال بمب اتمی نیستید؟ اگر بخواهید سری در سرها داشته باشد در دنیا باید به سمت بمب اتمی برود. ببینید این گفته آنهاییست که کارگزار رژیم طاغوت بودهاند، حزب الهی و طرفدار ما هم نیست. سالهای سال است که آن طرف است اما در تعجب است که ما چطور دفاع کردیم با آن توانمندی دشمن. ٨ سال جنگ به ما تحمیل شد ما باید دست روی دست میگذاشتیم که بفرمایید بیایید و اشغال کنید ما را؟! یا طرح هایی که امریکا تا به امروز برای ما داشت و ظهور داعش و...، ما رفتیم در خارج از جغرافیای سرزمینی جمهوری اسلامی از خاک و ناموس خودمان دفاع کردیم اهداف دیگری هم داشتیم اما مهم ترین هدف ما دفاع از خودمان بود. میتوانستیم تماشاچی باشیم و نگاه کنیم که تا ۴٠ کیلومتری مرزهای ما آمدند و امروز هم ظهور همینها را در مرزهای شرق کشور دارید میبینید که وارد میشوند به مرز، عملیات انجام میدهند و ما با آنها مقابله میکنیم. حالا ما در آن شرایط چه کار میتوانستیم بکنیم جز دفاع از مردم خودمان حتی در خارج از مرزها؟! و یا امروز که رژیم صهیونیستی روی چنگیز و مغول را هم سفید کرده! در اینجا تبیین موضوع برای نسل جوان ما خیلی مهم است یعنی این را جا بیندازیم که ما چاره ای جز دفاع نداشتیم و نداریم با آنهایی که میخواهند ما را به خطر بیندازند.
غلامرضا اضافه کرد: نقش رسانه، نخبگان و اساتید دانشگاه خودش را در بحرانیترین اوضاع نشان میدهد. باید رسانه در میدان باشد اما رسانههای ما به این درک رسیدهاند؟ باید بازنگری و تعریف دیگری دراین خصوص داشته باشیم که صدا و سیما به عنوان یک رسانه ملی وارد عمل شود. چرا قرارگاه رسانهای نداریم؟! باید از هر برنامهای یک خروجی داشته باشیم نه اینکه فقط بنشینیم و شعار بدهیم. حرفی بزنیم که کمک میدان باشد. یک زمانی جمهوری اسلامی فقط علم مبارزه با اسرائیل را بلند کرده بود اما امروز در کل دنیا این یک مسئله است. اگر قرارگاه شکل بگیرد و نقشه راه داشته باشد این ماییم که میتوانیم هدایت کنیم و جهت بدهیم. قیام عمومی علیه اسرائیل در دنیا فراهم شده ولی نباید این فرصت از دست برود و باید در این جریان رسانه را همراه کرد چون امروز رسانه مثل موشک یک سلاح است.
معاون سابق نیروی قدس سپاه ادامه داد: سرعت تحولات منطقه امروز خارج از حتی تحمل و تصور خود ما شده. اصلا فکر میکردیم که روزی رئیس جمهور ما شهید شود و به سرعت تحولات منطقه در این شرایط برای ما پیش برود؟! به جایی رسیده که حتی نتانیاهو هم وقتی حرف میزند، در مورد جنگ وجودی و از بقا و نیستی میگوید اما در ٣۶٠ کیلومتر مربع محصور و معدود هنوز نتوانسته بر حماس غلبه کند. این ها از خیلی وقت پیش یعنی از بعد جنگ جهانی دوم نشسته اند فکر کرده اند و طراحی کرده اند که نقشه ها را تغییر دهند، این صحنه امروز نمود همون طراحی هاست. در جنگ کریدور ها این ها ابایی ندارند که علاوه بر ما و روسیه کمر چین را هم بشکنند! ما مجبوریم که برای امنیت ملی کشورمان مقاومت کنیم اما اسمش را بگذارید دفاع.
رفتار جمهوری اسلامی در ادامه راه مقاومت اثرگذار است
غلامرضا در بخش دیگری از توضیحات خود گفت: مواجهه ما در اصل امروز با آمریکاست و مجری آن اسرائیل است. جنایت های امروز او جز با حمایت آمریکا اصلا شدنی نبود. آمریکایی که از روز اول متعهد شد به برقراری آتش بس و بعد از ١۴ ماه هنوز آب در آسیاب دشمن ما میریزد. آمریکا به دنبال مدیریت جنگی ست که حداکثر دستاورد را برایش داشته باشد. ما با یک جبهه ای روبروییم که اسرائیل فقط نمود آن هاست. همين فرانسوی ها بودند که بمب اتم را به اسرائیلی ها دادند با وجود لفاظی های امروزشان. آن نگاه آرمانی نیل تا فرات که در رویای آن هاست جز با وجود این ها در کنار اسرائیل اصلا شدنی نیست. اما ما باید چگونه با او برخورد کنیم؟! حماس و حزبالله رسالت خودش را انجام داده و علیرغم ریختن خون بی گناهان در غزه و لبنان هنوز در حال مقاومت است. نوع رفتار جمهوری اسلامی، یمن و عراق اينجا مهم است و باید تکلیف خودشان را بیشتر مشخص کنند. در عراق کاری که میخواستند گروه های عراقی بعد از شهادت حاج قاسم انجام دهند باید الان انجام داد یعنی خروج آمریکایی ها از عراق.
وی افزود: اگر بخواهیم معادله را تغییر دهیم نباید هیچ تصمیم جداگانه ای بگیریم، همه ما در محور مقاومت یک کلیت هستیم و یک زنجیره. عراق باید خودش را آماده کند که حتی پایگاه های آمریکا را به آتش بکشد. یمن کماکان در حال طی کردن مسیر است و ممکن است اسرائیل بعد از انتخابات آمریکا حتی به طور زمینی با یمن مقابله کند. آن شبی که اسرائیل به ما حمله کرد ما باید حتی پیش دستی میکردیم چرا که وزیر خارجه ما گفت ما از این حمله خبر داشتیم. شروع تحولات از شهادت حاج قاسم بود، ما باید از همانجا هزینه سنگینی را بر دشمن تحمیل میکردیم که دیگر تکرار نشود. آن مقطعی که احساسات عراقیها بیداد کرده بود بالای سر پیکرهای شهدا و رگ گردن گذاشته بودند میگفتیم که ما و شما هر کدام جدا باید انتقام بگیریم تا این فرصت بشود زمینهای برای خروج قطعی آمریکاییها از عراق. شاید الان هم آن توقعی که جبهه مقاومت از ما دارد این باشد که ما اگر میزنیم تداوم و استمرارش مهم است! اگر میخواهیم پشیمان شود و سر میز مذاکره شرط و شروط تعیین نکند عملا باید عملیات مستمری داشته باشیم.
ابتکار عمل باید در دست ایران باشد
رضا غلامرضا توضیح داد: در حوزه نفوذ آیا میتوانیم به دهه ۶٠ خودمان دوباره برگردیم؟! اگر در این دهه حساس با وجود جنگ، کودتا و ترور موفق بودیم در حوزه نفوذ، چون مردم را در کنار خودمان داشتیم و امروز این ظرفیت مردم را ندیدیم. آمریکا دنبال منازعه گسترده نیست او فقط به دنبال منافع خودش توسط اسرائیل است. دیپلماسی سیاسی و امنیتی باید به کار ما بیاید، امروز از همین ظرفیت دشمن ما استفاده میکند اما ما عقب رفتهایم. چرا نباید با کشورهای منطقه روابط امنیتی داشته باشیم؟! عربستان باید احساس کند امنیت ما و آنها امنیت هم است. امارات کویت، اردن، قطر و بقیه هم باید این را احساس کنند با همان روشی که حاج قاسم رفت پوتین را مجاب کرد که بیاید کنار ایران در منطقه و مقابله با داعش. یک جاهایی لازم است که حتی ساختارهای امنیتی خودمان را تقویت کنیم چرا چون اوضاع عوض شده، اصلا اگر جنگ فرسایشی شد میتوانیم با آن با همان جدیت اول مقابله کنیم یا نه؟! امنیت دفاعی ما باید منطبق با شرایط ما باشد نه شرایطی که از قبل داشته ایم. در خلیج فارس، مدیترانه و دریای سرخ باید اراده خودمان را حتی بر بازار انرژی دنیا تحمیل کنیم، موشک فقط یکی از ساز و کارهای ماست. دستگاه دیپلماسی و امنیتی ما باید به سراغ ترکیه برای گفتگو هم برود چرا که حرف و عمل آن ها با هم همخوانی ندارد. چرا این گفتگوها را دست کم میگیریم؟! امروز مرهون مجاهدتهای شهدا و فرماندهان خود در منطقه هستیم و نباید آن را از دست بدهیم. حاج قاسم فرمانده در میدان بود و از نزدیک همه چیز را رصد میکرد. شهید حاج قاسم و شهید عماد مغنیه از مبتکران راه مقاومت بودند و اگر ما این ابتکار عمل را نداشته باشیم آمریکا با ما مقابله جدی میکند. ما امروز نیازمند نگاهی مثل نگاه و ابتکار عمل حاج قاسم هستیم.
انتهای پیام/ 121
∎