شناسهٔ خبر: 69751130 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

افزایش سلامت شناختی میانسالان با فعالیت بدنی روزانه

تهران- ایرنا- متخصصان می‌گویند فعالیت بدنی روزانه، سلامت شناختی افراد میانسال را افزایش می‌دهد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه علمی ایرنا از وبگاه مِدیکال اِکسپرس، ورزش سلامت مغز را افزایش و خطر زوال عقل را در درازمدت کاهش می‌دهد؛ اما پژوهش جدید پژوهشگران دانشکده پزشکی دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا (پِن‌اِستِیت) در آمریکا نشان می‌دهد انجام فعالیت بدنی روزانه، فوایدی فوری برای سلامت مغز دارد.

این پژوهشگران دریافتند سرعت پردازش شناختی افراد میانسالی که در فعالیت‌های ورزشی روزمره شرکت می‌کردند، معادل افراد چهار سال جوان‌تر از آنان است. آن‌ها تأکید می‌کنند فرقی ندارد این فعالیت راه‌رفتن یا انجام کارهای منزل باشد یا کارهایی با شدت بیشتر مانند دویدن آهسته.

جاناتان هاکِن (Jonathan Hakun)، استادیار عصب‌شناسی و روانشناسی دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا، می‌گوید: نیازی نیست برای تجربه همه مزایای بالقوه فعالیت بدنی به باشگاه بروید. همه حرکت‌ها مهم هستند. حرکات روزانه به عنوان منبع انباشته فعالیت‌های بدنی محسوب می‌شود که به عنوان یک سبک زندگی سالم شناخته شود و ممکن است تأثیری مستقیم بر سلامت شناختی داشته باشد.

هاکِن گفت: با افزایش سن، هم از نظر جسمی و هم از نظر شناختی کُندتر می‌شویم. یافته‌های ما نشان می‌دهد می‌توانیم با حرکت‌کردن با این مشکل مقابله کنیم. این امکان وجود دارد که یک پیاده‌روی کوتاه یا کمی حرکت اضافی به شما کمک کند.

یافته‌های این پژوهش نشان داد افرادی که فعالیت بدنی بیشتری داشتند، در مقایسه با افرادی که به طور کلی فعالیت بدنی کمتری داشتند، فواید کوتاه‌مدت بیشتری را تجربه کردند. هاکِن گفت: این نشان می‌دهد سلامت شناختی احتمالاً با انجام فعالیت بدنی منظم افزایش یابد.

وی توضیح داد: برای فهم میزان و دفعات فعالیت بدنی لازم برای تأثیر بر سلامت شناختی، پژوهش‌های بیشتری لازم است.