به گزارش بولتن نیوز به نقل از خبرگزاری مهر، علی میقانی متخصص زیبایی در گفتوگو با خبرنگار مهر در رابطه با افراط افراد در عملهای زیبایی گفت: مسئلهای که در این باره وجود دارد این است که همیشه دودسته مراجعه کننده به کلینیکهای زیبایی وجود دارد یک دسته، افرادی هستند که دچار اختلال خود بیمار انگاری هستند. این افراد همیشه احساس نارضایتی از ظاهر خود را دارند. دسته دوم، افرادی هستند که دچار وسواس فکریاند و هیچوقت از چهره خود راضی نیستند.
وی ادامه داد: هرکدام از این افراد اگر بدون مشاوره و شناسایی نکردن این اختلالات جراحی شوند به دلیل نارضایتی از تغییر خودشان مجدد به عمل روی میآورند. این افراد به هیچ عنوان نباید عمل شوند؛ زیرا هیچوقت از تغییرات راضی نیستند و در یک سیکل باطل گرفتار شده و وسواس فکری آنها شدیدتر از قبل میشود.
متخصص زیبایی افزود: اگر به صورت علمی و منطقی با آنها صحبت شود این افراد که بعضاً دچار روان اختلال هستند این حرفهای علمی را قبول نمیکنند.
وی اذعان داشت: در این مسئله به شخص ایرادی نیست. زیرا که شخص تبلیغات را میبیند و تحت تأثیر تبلیغات قرار میگیرد. افراد باید بدانند که هر عملی یک سنی دارد برای مثال، عمل لیفت صورت در سنین بالا باید انجام شود و در سنین ۲۱ تا ۲۲ ممکن است به صورتشان آسیبهای جبران ناپذیری وارد شده و در برخی موارد فرد دچار فلجی صورت شود.
دلایلی که افراد به عملهای زیبایی اعتیاد پیدا میکنند
میقانی در رابطه با رفتار اعتیاد گونه برخی افراد گفت: دستهای از افراد تصور دارند با عمل جراحی دیگر مشکلات زندگیشان برطرف خواهد شد. این خود دو جنبه دارد، یک جنبه روحی _ روانی دارد و فرد فکر میکند با عمل زیبایی اعتماد بهنفس خود را بالا برده است. دو اینکه فرد فکر میکند یک جایگزین مناسب برای شکستهای زندگی پیدا کرده است.
وی ادامه داد: اگر عملهای زیبایی ناکام باشند فرد دچار اضطراب شده و عدم اعتماد بهنفس در فرد افزایش پیدا میکند. اگر دچار وسواس فکری نیز باشد، روی یک دور باطل میافتد و دیگر نمیتوان جلوی آن را گرفت. فرد روی بینی خود عمل زیبایی انجام میدهد و دیگر برای روح، حتی موفقیت تحصیلی او اتفاقی صورت نمیگیرد. اگر شخص یک دید درست به این جریان داشته باشد، در این سیکل قرار نمیگیرد.
این افراد در ازدواج و در مواجه شدن با همسالان نمیتوانند موفق عمل کنند
متخصص زیبایی در ادامه گفت: فردی که دچار بیماریهای روحی و روانی است قطعاً در ارتباط با دیگران هم دچار مشکل میشود و این شاهدان زنده بسیاری دارد. نمونه بارز آن میتوان به خانمی اشاره کرد که پنج سال مداوم در حال بررسی کیلینیکهای زیبایی بود و نمیتوانست تصمیم بگیرد پیش کدام پزشک عمل زیبایی انجام دهد. این خانم اگر موفق به عمل زیبایی نیز شود، قطعاً بعد از جراحی از چهره خود راضی نیست و حتی باعث بهوجود آمدن اختلالات دیگری در خود شده است.
وی اشاره داشت: این وسواس فکری تا زمانی که توسط روانشناس درمان نشود در انتخابهای دیگر این افراد هم تأثیر میگذارد.
راهکار برای جلوگیری از افراط در عملهای زیبایی
میقانی اساسیترین بخش را ارائه راهکار برای جلوگیری از افراط در عملهای زیبایی دانست و گفت: ابتداییترین راهکار برای جلوگیری از این رویه میتواند حقیقت گویی باشد. زمانی که من به عنوان پزشک که یک فرد آگاه به شمار میروم بر اساس علم و منطق به افراد بگویم عمل زیبایی مناسب چه کسانی است، چه کسانی نمیتوانند عمل زیبایی انجام دهند، بعد از عمل فرد با چه علائمی روبهرو میشود. این میتواند ذهن طرف را رشد داده و کمتر در معرض تبلیغات قرار بگیرد.
وی در ادامه گفت: مطلب دیگر حذف تعرفههای دروغین است به عنوان مثال در پیجها و سایتهایی مشاهده میشود عمل بینی ۱۷ میلیون تومان به صورت قسطی! قطعاً این جراحی توسط یک متخصص انجام نمیشود و کسی دارد این عمل را انجام میدهد که فقط به فکر پول است نه سلامتی مردم و برای خود تجارت درست کرده است.
متخصص زیبایی اظهار کرد: مردم نیز باید بدانند هر کسی که عملهای زیبایی را با مبالغ کم انجام میدهد یک پزشک خوب نیست. برعکس یک آدمی بیسواد و غیر متخصص است که ممکن است اشتباهی کند که جبران پذیر نیست. دسترسی آسان به جراحیهای غیر اصولی که بدون نظارت قانون انجام میگیرد، در کشوری مانند هلند ممنوع است. در هلند اگر کسی بخواهد عمل زیبایی انجام دهد باید قبل از مراجعه به کلینیک تاییدیه پزشکی قانونی را داشته باشد و بعد میتواند عمل زیبایی انجام دهد.
وی افزود: پیجها و سایتهای مختلف پزشک زیبایی که بسیار زیاد هستند و جلوی آنان گرفته نمیشود خود یک مسئله بزرگ است زیرا کسی روی این پیجها نظارتی ندارد. در صورتی که من پزشک، موظف هستم پنج سال یکبار پروانه طبابتم را عوض کنم،.چرا نظارتی روی این پیجهای غیراصولی نیست؟ پیجی که تبلیغ میکند کوچک شدن بینی با نخ، این کاملاً دروغ است و جز بریدگی روی پوست کار دیگری انجام نمیدهد و حتی در یکسری باعث فلجی صورت نیز میشود.
∎