شناسهٔ خبر: 69748907 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

سرپرست مؤسسه خدمات درمانی بسیجیان خراسان رضوی در گفتگو با «جوان» عنوان کرد

خدمت درمانی به ۴۸۰ هزار نفر در ۳ ماهه دوم سال

مؤسسه خدمات درمانی بسیجیان استان خراسان رضوی را باید به عنوان یکی از فعال‌ترین مجموعه‌های سازمان بسیج در نظر داشت که به صورت شبانه‌روزی در حال خدمات‌رسانی به هموطنان و پاسخگویی به نیاز‌های بهداشت و درمان و سلامت جامعه است. بر همین اساس سراغ دکتر داود ایمن اسلامیه، سرپرست مؤسسه خدمات درمانی بسیجیان خراسان رضوی رفتیم تا در گفت‌وگویی از برنامه‌ها و اقدامات صورت گرفته این مجموعه بیشتر آگاه شویم. 

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: 
به عنوان سؤال اول، آیا آماری از تعداد مراجعه‌کنندگان به مراکز درمانی مؤسسه دارید؟
بله. ما برای ارائه خدمات بهتر و کسب نظر و رضایت هموطنان باید بدانیم چند نفر از خدمات استفاده کرده و تعداد مراجعه‌کنندگان به نسبت امکانات و تجهیزات به چه صورت است. مجموع مراجعات عموم مردم به مراکز درمانی تابعه در سرپرستی خراسان رضوی در سه ماه دوم سال ۱۴۰۳ مجموعاً ۴۰۰ هزار و ۸۲۸ نفر بوده که همه اقشار را در برمی‌گیرد. از میان آنها ۱۴ هزار و ۴۲۹ نفر از مراجعات بسیج بوده‌اند. مراجعات نیرو‌های مسلح نیز ۲۹ هزار و ۷۸۹ نفر و مراجعات جانبازان معزز نیز ۴ هزار و ۴۸۶ نفر بوده است. مجموع یارانه پرداختی مستقیم و غیرمستقیم هم در کف ۹۳۱ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان است. 

در این مدت چه طرح‌هایی اجرا و به چه صورت بوده‌اند؟
گزارش طرح‌های مختلف درمانی از قبیل طرح یاسر، مددکاری، رویش امید و... در ستاد و مراکز درمانی را می‌توان به دسته‌های مختلف دید. 
در مورد اهم فعالیت‌های ستادی در بازه زمانی سه ماهه دوم امسال باید به شرکت در جلسات بنیاد تعاون بسیج و... ارائه خلاصه گزارش فعالیت‌های این سرپرستی، پیگیری مداوم و روزانه جهت اخذ موافقت اصولی درمانگاه در شهرستان مشهد به مساحت ۱۳۰ متر مربع، جهت ایجاد آزمایشگاه (بلوار هدایت)، شروع عملیات ساختمانی درمانگاه عمومی در مشهد به مساحت هزار و ۱۰۰ مترمربع (فکوری) و اتمام اسکلت و سقف‌زنی چهار طبقه از شش طبقه اشاره کرد. همچنین عقد توافقنامه اولیه با فرماندهی ناحیه بسیج شهرستان درگز جهت ایجاد و راه‌اندازی درمانگاه عمومی در قالب قرارداد مشارکتی در ابنیه موجود به متراژ ۷۰۰ مترمربع و اخذ موافقت معاونت مهندسی سپاه استان و فرماندهی جهت تغییر کاربری ملک به درمانی و واگذاری به مؤسسه در لیست فعالیت‌های ستادی است. 
توسعه و ساخت بنای جدید بخش آزمایشگاه درمانگاه شهرستان تایباد در فضای ۸۰ مترمربع به کمک خیرین شهرستان که عملیات ساخت آن ادامه دارد و اجرای ۳۰ متر رمپ در طبقه زیرزمین درمانگاه جهت بخش رادیولوژی، همچنین پیگیری و مکاتبات و جلسات متعدد جهت دریافت زمین از شرکت عمران و مسکن شهرستان گلبهار جهت اخذ موافقت کمیسیون شرکت در واگذاری زمین به متراژ ۵ هزار و ۷۰۰ متر مربع جهت ایجاد و راه‌اندازی مجتمع درمانی در قالب اجاره به شرط تملیک و شناسایی املاک و برگزاری جلسه با فرماندهان نواحی تایباد، باخرز، خواف، قوچان و نیشابور جهت واگذاری ابنیه یا زمین شناسایی شده که منجر به ارائه ملک درشهرستان‌های تایباد و نیشابور شده که پیگیر توافقات اولیه هستیم. 
در کنار اینها باید به شروع عملیات ساختمانی ملک لادن جهت ایجاد مرکز تخصصی دندانپزشکی در دو طبقه و ستاد مؤسسه در طبقه فوقانی که تاکنون عملیات تخریب به اتمام رسیده و مشغول اجرای آسانسور هستیم نیز اشاره کرد. 
شناسایی ملک اجاره‌ای به متراژ ۲۰۰ متر در شهرستان سرخس، شناسایی و برگزاری دو جلسه با خیر سرمایه‌گذار جهت ایجاد و راه‌اندازی درمانگاه عمومی در مشهد، شناسایی و برگزاری چندین جلسه با سرمایه‌گذار خصوصی جهت مشارکت در تجهیز درمانگاه لادن و طبقه فوقانی درمانگاه عبدالمطلب (ستاد مؤسسه) و توافقات اولیه درخصوص نحوه مشارکت در کنار برگزاری جلسه با قرارگاه محرومیت‌زدایی قرارگاه ثامن‌الائمه سپاه و بنیاد کرامت آستان قدس رضوی جهت همکاری و تعامل درخصوص کمک به توسعه مراکز درمانی مؤسسه از دیگر اقدامات ستادی است؛ ضمن اینکه نوبت‌دهی غیرحضوری به دو صورت تلفنی و راه‌اندازی سایت اختصاصی نوبت‌دهی به صورت اینترنتی به نشانی
 www.tebpardaz. ir/abdolmotalleb همچنین راه‌اندازی داشبورد مدیریت برای درمانگاه عبدالمطلب و شروع بازسازی ملک اداری- درمانی لادن را هم باید مدنظر داشته باشیم. 
در ضمن خدمات و عملکرد مرکز رویش امید مؤسسه را هم می‌توان در یک جدول یک توضیح داد. (جدول یک)

طرح یاسر به عنوان یک کلان طرح در دستور کار است. در این مورد توضیحاتی بفرمایید؟
 کلان طرح یاسر به اردو‌های جهادی مربوط می‌شود که برگزاری اردوی جهادی پزشکی گرامیداشت شهدای خدمت در منطقه هجرت با مشارکت نهاد‌های همسو (بسیج، بهزیستی و...) همچنین برگزاری اردوی جهادی در روستای سرغایه از توابع ملک آباد بخشی از آن است. برنامه‌ریزی جهت برگزاری اردوی جهادی در هفته دفاع‌مقدس و مناسبت‌های دیگر هم انجام شده و به ترتیب به اجرا در می‌آیند. در جدول ۲ بخشی از خدمات ارائه شده به صورت آماری مشخص است.
در این طرح خدمات مستقیم در مراکز درمانگاهی هم ارائه می‌شود. به طوری که طبق توافق صورت گرفته با بسیج جامعه پزشکی، بسیجیانی که در غربالگری اردو‌های جهادی بسیج نیاز به اقدامات جهادی بیشتری در مراکز درمانی این مؤسسه دارند، به طور رایگان مورد حمایت قرار می‌گیرند. 
ارائه خدمات به مراجعین طرح یاسر در تیرماه به مناسبت دهه ولایت به ارزش نهایی ۲۲ میلیون و ۶۵ هزار تومان و مبلغ یارانه ۲۰ میلیون و ۶۰۰ هزار در بخش دندانپزشکی است. (جدول ۳)

لطفاً در مورد طرح شهید سلیمانی و نحوه اجرای آن هم توضیحاتی بفرمایید؟
در این طرح که ماهانه با همکاری کادر درمان درمانگاه نبی‌اکرم (ص) به صورت افتخاری و خارج از الگوی اعلامی از ستاد مؤسسه انجام می‌شود، معاینه مددجویان مرکز توانبخشی معلولان ذهنی آفاق و سالمندان شهر کاریز از سوی پرسنل جهادی درمانگاه به صورت ماهانه و ادواری انجام می‌پذیرد. 
لازم به ذکر است در این طرح افراد معسر از سوی کمیته امداد امام خمینی (ره)، اداره بهزیستی و مؤسسه خیریه خیرین جوان شهرستان شناسایی و معرفی و کادر درمان با حضور در منزل افراد یا محل نگهداری بیماران و معلولان جسمی و ذهنی به صورت رایگان ارائه خدمت می‌دهند. 

در مورد سایر فعالیت‌های مؤسسه اگر موردی است، بفرمایید؟
 مؤسسه خدمات درمانی بسیجیان خراسان رضوی اقدامات متنوعی دارد که در این باره می‌توان به نصب و بهره برداری دستگاه گرافی جدید دندانپزشکی جهت درمانگاه شهید رجایی، خریداری دستگاه نوار قلب جایگزین دستگاه غیرقابل تعمیر بخش برادران جهت درمانگاه عبدالمطلب، خرید و راه‌اندازی دستگاه آب مقطر‌گیری جهت درمانگاه عبدالمطلب اشاره کرد. 
همچنین اجرای کمد و و پارتیشن بندی نمونه گیری‌های خواهران و برادران جهت درمانگاه عبدالمطلب، اجرای رمپ ورودی رادیولوژی به طول ۳۰ متر با عملیات خاکبرداری- سنگ کاری مجدد و... جهت درمانگاه نبی اکرم و ایجاد کانال اطلاع‌رسانی و معرفی خدمات درمانگاهی در بستر فضای مجازی (ایتا) جهت تمامی درمانگاه‌های تابعه این سرپرستی از دیگر اقدامات صورت گرفته برای ارائه خدمات بهتر به مراجعه‌کنندگان است.

خدمت درمانی به ۴۸۰ هزار نفر در ۳ ماهه دوم سال
 
 
خدمت درمانی به ۴۸۰ هزار نفر در ۳ ماهه دوم سال
 
 
خدمت درمانی به ۴۸۰ هزار نفر در ۳ ماهه دوم سال