شناسهٔ خبر: 69744466 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

۵۰ نوع معاینه پزشکی برخط در نرم افزار دستیار پزشکی هوش مصنوعی

مشاور پزشکی نرم افزار دستیار پزشکی گفت: ما در نرم افزار پرسش و پاسخ هوش مصنوعی، برنامه‌های خود مراقبتی وزارت بهداشت را در قالب ۵۰ نوع معاینه پزشکی (ویزیت) برخط، در هشت درمانگاه مجازی جهت بررسی وضعیت سلامتی مردم به صورت رایگان ارائه کردیم.

صاحب‌خبر -

دکتر محمدرضا سهرابی در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما ، با بیان اینکه این نرم افزار ، مشکلات شایعی را در بر می گیرد افزود: از سرما خوردگی های ساده گرفته تا بند ناف نوزاد، شیردهی و مشکلاتی که مادر باردار با آن مواجه می شود تا آموزش هایی در حوزه سالمندان را ، به صورت رایگان در اختیار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی قرار دادیم تا از طریق سامانه هایشان در اختیار مردم قرار بگیرد. 
وی با تاکید بر اینکه درمانگاه های مجازی مختلف دیگری می تواند به این بستر اضافه شود، افزود: بهره گیری از فناوری نوین هوش مصنوعی در پرسش و پاسخ به کاربران در زمره شرکت خلاق است و در صدد دریافت تاییدیه دانش بنیانی است، این نرم افزار از طرفی یک دستیار پزشکی ارائه کننده خدمات سلامت به کاربران است و از سوی دیگر یک سری اطلاعات آموزشی در مورد مشکلات شایع در این بستر به صورت متن و چند رسانه ای در اختیار کاربران قرار می دهد.
مشاور پزشکی نرم افزار دستیار پزشکی گفت: مثلا در حوزه دیابت فردی می خواهد سلامتش را بررسی کند، یک پرسش و پاسخی برایش طراحی می شود که آیا سابقه فامیلی دارد؟ سن و قد و وزنش چقدر است؟ و اگر آزمایش خون دارد وارد می کند ؛ نتایج این بررسی ها طبق یک دستورالعملی (الگوریتم) تفسیر می شود و نتیجه به او گفته می شود که آیا دیابت قطعی دارد؟ در شرف دیابت است؟ یا مشکل دیابتی ندارد؟
دکتر سهرابی افزود: دستورالعمل های هوش مصنوعی توسط پژوهشکده ها، موسسات پزشکی و پزشکان طراحی و پیاده سازی می شود و نتیجه اش به صورت یک ربات پرسش و پاسخ در اختیار مردم قرار می گیرد، سوالات پرسیده می شود و بر اساس پاسخها، سوالات بعدی طراحی می شود.
وی با تاکید بر اینکه نرم افزار ، جایگزین پزشک نیست بلکه دستیار و کمک کننده پزشک است؛ گفت: همان اموری که در مرکز جامع خدمات سلامت از افراد پرسیده می شود ، اینجا دستیار پزشک انجام می دهد گفت: اگر مورد خاصی باشد از کاربر خواسته می شود سریعا به پزشک مراجعه کند در مواقعی هم فقط موارد آموزشی به بیمار داده می شود و می گوید نیازی به مراجعه به پزشک نیست و مشاوره های تغذیه ای و اصلاح سبک زندگی به بیمار داده می شود.
مشاور پزشکی نرم افزار دستیار پزشکی با اشاره به چند وجهی بودن طراحی این نرم افزار گفت: این نرم افزار با تشخیص زودهنگام بیماری در افرادی که علامت ندارند می تواند افراد در معرض خطر را تشخیص داده و پیش آگاهی های لازم را به آنها ارائه دهد یا در مواردی که بیماری در مراحل اولیه است و بیمار به ظاهر سالم است اما با بررسی های اولیه مشخص می شود بیماری دارد امر مهم غربالگری و بیمار یابی را انجام دهد.
دکتر سهرابی گفت: در حوزه سلامت ما با افزایش حجم و تولیدات دانش مواجه هستیم و ما بین داده های معتبر و نادرست باید تفکیک قائل شویم؛ طبیعتا مراکز و منابع علمی و دانشگاهی باید در این زمینه فعال شوند، اطلاعات صحیح را به مردم برسانند و سواد سلامت مردم را افزایش دهند.
وی افزود: در حوزه سلامت مراجعات زیادی به مراکز ارائه خدمات سلامت داریم که خیلی از این ها با ارائه خدمات برخط ، قابل رفع هستند و عملا ما می توانیم این خدمات را طوری ارائه کنیم که مردم در خانه بدانند نیاز هست به پزشک مراجعه کنند یا نه؟ از طرف دیگر بسیاری از بیماری های غیر واگیر و مزمن ما نیاز به غربالگری دارند، افراد باید در دوره های زمانی مختلف سلامتی خودشان را ارزیابی کنند بنابراین ابزارهایی باید باشد که خودشان بتوانند از آن استفاده کنند، در این راستا این نرم افزار موبایلی و رایانه ای، این نیازها را پاسخ می دهد.