شناسهٔ خبر: 69748783 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

فرمانده یگان فضایی نیروی هوافضای سپاه:

گام بعدی سپاه پرتاب «ماهواره نور۴» است

صاحب‌خبر -

فرمانده یگان فضایی نیروی هوافضای سپاه پاسداران گفت: در نقشه‌راه ماهواره‌های نور، پیشرفته‌تر از «ماهواره نور۳» را نیز داریم و گام بعدی ما پرتاب «ماهواره نور۴» است. اگرچه همه ماهواره‌های نور صرفاً عکسبرداری نخواهند بود ولی ماهواره نور۴ قطعاً نمونه ارتقایافته نور۳ خواهد بود. 
به گزارش فارس، سردار علی جعفرآبادی، فرمانده یگان فضایی نیروی هوافضای سپاه پاسداران پنج‌شنبه گفت: بیشتر فعالیت‌های فرماندهی فضایی در حوزه پشتیبانی از رده‌های دیگر سپاه در حوزه اطلاعات شناسایی مخابراتی، ارتباطات و فرماندهی کنترل خلاصه می‌شود. فعالیت‌های فضایی در جهان به صورت صلح‌آمیز تعریف شده، اما صلح‌آمیز به معنای غیرنظامی نیست و همه کشور‌های جهان یک بخش نظامی و یک بخش تجاری در حوزه فضایی دارند. فرماندهی فضایی هوافضای سپاه نیز در این راستا تشکیل شده که پشتیبانی از نیرو‌های مسلح را انجام دهد. 
سردار جعفرآبادی با بیان اینکه سپاه پاسداران در حوزه ساخت ماهواره و ماهواره‌بر فعالیت می‌کند، اظهار کرد: ماهواره نور۳ قادر است عکس با دقت تفکیک پنج‌متر از فاصله ۵۰۰کیلومتری زمین ارائه کند و یک سنسور جمع‌آوری سیگنالی دارد که می‌تواند سیگنال‌های مورد نظر ما را در حوزه ارتباطات دریافت کند.
وی ادامه داد: ماهواره در حوزه ارتباطات مانند یک رله عمل می‌کند، یعنی هنگامی که دو نفر در دو جغرافیای مختلف قرار دارند و همدیگر را مشاهده نمی‌کنند، در صورت تمایل برای برقراری ارتباط با یکدیگر باید از طریق فیبر نوری، کابل یا رله مخابراتی به یکدیگر متصل شوند ولی اگر یک ماهواره در آسمان قرار داشته باشد، می‌تواند بدون فاصله شما را به یکدیگر متصل کند تا ارتباط داشته باشید. 
فرمانده یگان فضایی نیروی هوافضای سپاه پاسداران با اشاره به کارکرد‌های ماهواره‌های تولید سپاه پاسداران خاطرنشان کرد: ماهواره‌های نور سپاه برای کاربرد‌های پشتیبانی دفاعی استفاده می‌شوند. این ماهواره‌ها قادر هستند در حوزه‌های عکسبرداری و همچنین کسب اطلاعات و شناسایی مورد استفاده قرار گیرند. اگرچه در حوزه‌های دفاعی سعی می‌شود از دقت عکس بیشتری استفاده شود. 
وی افزود: در حوزه مخابرات نیز به همین شکل است. شما دو کاربر را در حوزه تجاری در نظر بگیرید که ماهواره می‌تواند ارتباط شما را برقرار کند یا ارتباطات بک دور شرکت مخابرات را ایجاد کند. همین ماهواره می‌تواند ارتباطات دو واحد نظامی را برقرار کند یا فرماندهی کنترل را در سطح یک جغرافیا انجام دهد. 
سردار جعفرآبادی با اشاره به ویژگی‌های «ماهواره نور۲» سپاه عنوان کرد: این ماهواره یک نسخه از نور۳ قدیمی‌تر است که روی آن دوربین عکسبرداری با دقت ۱۳متر نصب شده بود و پس از پرتاب و عملکرد موفق، «ماهواره نور۳» با دقت عکس بهتر یعنی پنج‌متر به فضا پرتاب شد. 
وی ادامه داد: در نقشه‌راه ماهواره‌های نور، پیشرفته‌تر از «ماهواره نور۳» را نیز داریم و گام بعدی ما پرتاب «ماهواره نور۴» است. اگرچه همه ماهواره‌های نور صرفاً عکسبرداری نخواهند بود ولی ماهواره نور۴ قطعاً نمونه ارتقایافته نور۳ خواهد بود. 


 سرعت حرکت ماهواره  ۲۸هزار کیلومتر بر ساعت
سردار جعفرآبادی با بیان اینکه ماهواره‌بر‌ها در کشور ما طبق ابلاغیه‌های بالادستی از سوی نیرو‌های مسلح تولید می‌شوند، تصریح کرد: وزارت دفاع و نیروی هوافضای سپاه در نیرو‌های مسلح به تولید ماهواره‌بر اقدام می‌کنند. تقسیم کاری در این حوزه انجام‌گرفته است که طبق آن، وزارت دفاع مسئول تولید ماهواره‌بر‌های سوخت مایع است و نیروی هوافضای سپاه بیشتر ماهواره‌بر‌های سوخت جامد را تولید می‌کند. 
وی افزود: اگرچه اولین نمونه ماهواره‌بر که سپاه با نام قاصد ساخت در مرحله اول از سوخت مایع و در مراحل دوم و سوم از سوخت جامد بهره می‌برد ولی بلافاصله نقشه راه اصلی ما آغاز شد که ماهواره‌بر قائم۱۰۰ بخشی از آن است که همه مراحل آن سوخت جامد است.
فرمانده یگان فضایی نیروی هوافضای سپاه پاسداران عنوان کرد: هنگامی که ماهواره رها می‌شود، فاصله بین تهران تا مشهد را در دو دقیقه طی می‌کند، با همین سرعت ۱/۵ ساعت طول می‌کشد تا ماهواره یک‌بار به دور زمین گردش کند، ماهواره در ۲۴ساعت ۱۶بار با سرعت ۲۸هزار کیلومتر بر ساعت به دور زمین گردش می‌کند.
وی ادامه داد: ماهواره هنگام گردش به‌دور زمین در هر بار گردش یک نقطه خاص از زمین را مشاهده می‌کند و دقیقاً مانند یک اسکنر در عرض چند روز همه سطح زمین را اسکن یا جارو می‌کند. 


 متخصصان دهه هفتاد و هشتادی در یگان فضایی سپاه
فرمانده یگان فضایی نیروی هوافضای سپاه پاسداران با بیان اینکه این حوزه به علت نوپابودن از جوان‌ترین و نخبه‌ترین رده‌های سپاه پاسداران است، تأکید کرد: اکثر متخصصان ما دهه هفتادی هستند و جالب‌تر اینکه در سازمان ما کارشناسان دهه هشتادی نیز حضور دارند. وی افزود: متخصصان در حوزه طراحی، سیستم‌سازی، فناوری‌های هوش مصنوعی و نرم‌افزاری دارای مدرک فوق‌لیسانس یا دکترا هستند و افراد حاضر در حوزه عملیات اکثراً دارای مدارک کارشناسی و کارشناسی ارشد هستند.

برچسب‌ها: