جهان صنعت نیوز، وزارت خزانهداری آمریکا اعلام کرد که ۲۶ فرد، شرکت و کشتی مرتبط با شرکت سوری “القطیرجی” را به دلیل ارتباط با سپاه پاسداران و حوثیها تحریم کرده است.
این وزارتخانه ادعا کرده که شرکت القطیرجی از طریق فروش نفت ایران به سوریه و چین، به درآمدزایی چند صد میلیون دلاری برای نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و حوثیها کمک کرده است. این شرکت، پیشتر بهخاطر تسهیل فروش سوخت میان رژیم سوریه و داعش تحریم شده بود. اکنون به یکی از کانالهای اصلی تأمین مالی سپاه پاسداران و گروههای نیابتی آن تبدیل شده است.
بردلی اسمیت، معاون موقت وزارت خزانهداری در امور تروریسم و اطلاعات مالی، ادعا کرد که ایران بهطور فزایندهای به شرکای تجاری کلیدی مانند شرکت القطیرجی برای تأمین مالی فعالیتهای خود در منطقه وابسته است. وزارت خزانهداری تمامی اقدامات لازم را برای محدودکردن توانایی ایران در استفاده از طرحهای غیرقانونی بهکار خواهد بست.
شرکت القطیرجی تنها در سال جاری صدها میلیون دلار درآمد برای سپاه پاسداران تولید کرده. بخشی از این درآمد را پس از پولشویی، ماهانه در اختیار حوثیها قرار میدهد تا به حملات نظامی آنان کمک کند. همچنین، این وزارتخانه افزود که تحریمهای جدید با هدف مختلکردن شبکههای فروش نفت ایران وضع شدهاند تا جلوی تأمین مالی گروههای منطقهای وابسته به ایران و ایجاد بیثباتی در منطقه را بگیرد.
دولت جو بایدن با وجود ادعای رویکرد دیپلماسی و تمایل به بازگشت به برجام، تحریمهای شدیدی علیه ایران وضع کرده است. بایدن همچنان برنامههای دفاعی و فعالیتهای حقوق بشری ایران را بهانه این اقدامات عنوان میکند. این رویکرد، عملاً در امتداد سیاست فشار حداکثری دولت قبلی به ریاست دونالد ترامپ است که از برجام خارج شد و تحریمهای گستردهای علیه ایران اعمال کرد. در پی انتخاب مجدد ترامپ به عنوان رئیسجمهور آمریکا، گزارشها حاکی از آن است که او قصد دارد در دور دوم خود این سیاستها را تشدید کند و ایران را از نظر دیپلماتیک و مالی بیش از پیش تحت فشار بگذارد.
سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، با اشاره به این سیاستها گفت: نسخه اول فشار حداکثری آمریکا با مقاومت حداکثری ایران مواجه شد. در نهایت به شکست حداکثری برای واشنگتن انجامید. برنامه هستهای ایران به عنوان مثالی از این شکست است . بهترین گزینه برای آمریکا «عقلانیت حداکثری» به جای فشار حداکثری است.
ایرنا
∎